Sandhia's nasiballen

Home Recepten
Sandhia's nasiballen
Afbeelding van Sandhia's nasiballen

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Sandhia's Nasi bereiden en laten afkoelen.
  • STAP 2: Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) met het water mengen tot een bouillon. Smelt de boter, bloem hieraan toevoegen, erdoor roeren en 2 minuten bakken. Bouillon hieraan toevoegen en mengen tot een roux.
  • STAP 3: Voeg de roux aan de Sandhia's Nasi toe en meng het op laag vuur goed met elkaar; laat het 1 uur afgedekt in de koelkast afkoelen.
  • STAP 4: Vorm hiervan gelijke nasiballen.
  • STAP 5: De eieren loskloppen. Wentel de nasiballen één voor één rondom door de eieren en daarna door het paneermeel, wentel ze daarna nogmaals door de eieren en het paneermeel.
  • STAP 6: Verwarm ruime hoeveelheid olie in een pan en frituur de nasiballen op 180 graden, onder regelmatig omkeren, mooi lichtbruin.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Surinaamse Hapjes en Kookvideo's.

Serveertip: Serveer de nasiballen met Faja Lobi Madam Jeanette Piccalilly.

Variatietip: Varieer met andere varianten Sandhia's Nasi voor nog meer ongekende lekkere nasiballen. Bak de nasiballen eens in de airfryer.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Hanneke 14 april 2021 08:37
5/5
5 sterren omdat je er niet meer kan invullen. Top!
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Lars 13 april 2021 11:30
5/5
Heerlijk was de roti kebab knoflook! Recept is ook goed uitgelegd, een aanrader.
Rachelle 13 april 2021 09:34
5/5
Gisteren het boek ontvangen als cadeau: Verrassend ik volg jullie al jaren maar snap niet hoezo ik dit niet eerder had gekocht!
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
Erol 11 april 2021 12:29
5/5
5 sterren voor de opmaak, 5 sterren voor de kloppende recepten, 5 sterren voor de mooie giftbox/kaft.
Gerald 11 april 2021 11:10
5/5
BBR recepten zijn top
Anita d. 9 april 2021 10:36
5/5
Oprecht een goed kookboek.
Finneke 9 april 2021 10:05
5/5
Top ketjap recepten. Erg fijne website ook
Daja 8 april 2021 10:55
5/5
Zeeeekers een fijn boek
Aysa 8 april 2021 09:03
5/5
Zalm Masala weer een mooie combi en direct gelukt.
Nicolientje 7 april 2021 15:41
5/5
Pooojj wat een combi was dit: Woknoodles met gestoofde kip. We hebben genoten!
Naam 7 april 2021 08:20
5/5
uitstekend vormgegeven
Angelique 6 april 2021 13:20
5/5
Top boek, geen boekje maar een echt kookboek, niet lulle maar poetse geen poespas erin.
Sunil 6 april 2021 13:07
5/5
Faja Nuggets alleen die naam al, origineel en super super lekker!
Crhis 5 april 2021 09:58
5/5
Heerlijke recepten voor onze favorieten nasi trafasie en bami trafasie
Henk 5 april 2021 09:51
5/5
Paasmenu was weer inspiratievol
Angie 3 april 2021 13:42
5/5
De beste!
Carl 1 april 2021 08:38
5/5
5 sterren!
Felicity 31 maart 2021 09:08
5/5
5 sterren voor dit echte Surinaamse kookboek
31 maart 2021 08:49
5/5
De RotiChoti Chicken Wrap was echt formidabel
Zarayda 30 maart 2021 10:51
5/5
Eksi mix gisteren voor het eerst gemaakt en deze is geslaagd mensen. Goede uitleg in het recept, fijn dat jullie hier altijd aandacht aan besteden.
Lesley 30 maart 2021 08:34
5/5
Kennis gemaakt met dit merk nadat je het in iedere toko ziet. Producten waar je erg tevreden mee mag zijn!
mitchel 29 maart 2021 08:16
5/5
Bestellen ging soepel - levering ging soepel - mooie cadeaubox in zelfde stijl als kookboek - erg fijne functionele recepten, geen onzin en poespas - gewoon een boek met heul veul recepten e n inspiration. ...
Katinka 29 maart 2021 08:06
5/5
De mini vleesbroodjes echt wauw, die kruiden, dat je zoiets zelf kan maken. Dit is vanaf nu een vaste snack op ons menu :)
Opi 28 maart 2021 10:35
5/5
Boekje helemaal vanuit Friesland: we hebben er veel plezier aan!!
Annemiek 28 maart 2021 10:20
5/5
Masala Lasagne gelukt was top recept.
Sin 26 maart 2021 11:20
5/5
Heerlijk gewoon nasi met kidneybonen!
Silke 25 maart 2021 12:31
5/5
5 sterren!
Annika 25 maart 2021 07:52
5/5
Oke deze gaan we vanavond proberen te maken: Tikka Masala Lasagne, we weten wel drie keer per week lasagne maar zoiets wauw

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's nasiballen
  • STAP 1: Sandhia's Nasi bereiden en laten afkoelen.
  • STAP 2: Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) met het water mengen tot een bouillon. Smelt de boter, bloem hieraan toevoegen, erdoor roeren en 2 minuten bakken. Bouillon hieraan toevoegen en mengen tot een roux.  
  • STAP 3: Voeg de roux aan de Sandhia's Nasi toe en meng het op laag vuur goed met elkaar; laat het 1 uur afgedekt in de koelkast afkoelen.
  • STAP 4: Vorm hiervan gelijke nasiballen.
  • STAP 5: De eieren loskloppen. Wentel de nasiballen één voor één rondom door de eieren en daarna door het paneermeel, wentel ze daarna nogmaals door de eieren en het paneermeel.
  • STAP 6: Verwarm ruime hoeveelheid olie in een pan en frituur de nasiballen op 180 graden, onder regelmatig omkeren, mooi lichtbruin.
Ingrediënten
- 200 gr Sandhia's Nasi: Zie Recept Snelle Sandhia's Nasi - 1 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 kop (150 ml) water - 200 gr boter - Circa 150 gr bloem - 5 eieren - paneermeel - Faja Lobi Madam Jeanette Piccalilly (vers bereide gele sambal)