Geroosterde Kasripo Kip

Home Recepten
Geroosterde Kasripo Kip
Afbeelding van Geroosterde Kasripo Kip
Afbeelding van Geroosterde Kasripo Kip

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Rijstwijn, Chinese vijfkruidenpoeder en tomatenpuree in een grote kom met elkaar mengen.
  • STAP 2: Moksie Speciaal Trafasie (marinade) en Faja Lobi Gekruide Ketjap hieraan toevoegen en goed mengen.
  • STAP 3: Voeg de marinade aan de kippendijen toe, omscheppen en 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht van tevoren.
  • STAP 4: Verdeel het vlees in een ovenschaal samen met de overblijvende marinade.
  • STAP 5: Rooster het 25 minuten in de oven op 200 graden gaar.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Losie Foroe en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met o.a. Sandhia's Gele Nasi, Sandhia's Nasi, Sandhia's Bami; schenk de saus erover.

Variatietip: Varieer de kip met  4 kippenbouten (gehalveerd), schouderkarbonade, tahoe of vlees naar keuze.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Geroosterde Kasripo Kip
  • STAP 1: Rijstwijn, Chinese vijfkruidenpoeder en tomatenpuree in een grote kom met elkaar mengen.
  • STAP 2: Moksie Speciaal Trafasie (marinade) en Faja Lobi Gekruide Ketjap hieraan toevoegen en goed mengen.
  • STAP 3: Voeg de marinade aan de kippendijen toe, omscheppen en 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht van tevoren. 
  • STAP 4: Verdeel het vlees in een ovenschaal samen met de overblijvende marinade.
  • STAP 5: Rooster het 25 minuten in de oven op 200 graden gaar.
Ingrediënten
- 2 el rijstwijn - 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder) - 1 el tomatenpuree - Maak een keuze uit 1 pot (360ml) van één van de volgende populaire (vers bereide) marinades of varieer eens daarmee: - 1. Faja Lobi Losie Foroe Trafasie  - 2. Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie  - 3. Faja Lobi Moksie Metie Trafasie - 2 el Faja Lobi Gekruide Ketjap (te koop bij Albert Heijn) - 1 kg (circa 8 stuks) kippendijen