Hollandse ovenaardappels met zalm

Home Recepten
Hollandse ovenaardappels met zalm
Afbeelding van Hollandse ovenaardappels met zalm
Afbeelding van Hollandse ovenaardappels met zalm

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

s (in dunne partjes) in ruim water circa 5 minuten beetgaar voorkoken, afgieten en in een ovenschaal verdelen.

  • STAP 2: Kousenband Trafasie (roerbakmix) met de olie goed mengen, schenk het over de aardappels en schep ze lichtelijk om.
  • STAP 3: Rooster de aardappels circa 20 minuten in de oven op 200 graden.
  • 2. Zalm:
  • STAP 4: Alle ingrediënten in een kom goed met elkaar mengen tot een marinade.
  • STAP 5: Verdeel 4 zalmmoten in een ovenschaal en schenk de marinade erover, bestrijk het rondom de zalm en laat het 10 minuten intrekken.
  • STAP 6: Rooster de zalm circa 10 minuten op 200 graden in de oven.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Overige Oven Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveer de ovenaardappels met de zalm, Madam Jeanette saus en groente naar keuze. Maak de Madam Jeanette saus als volgt: Meng 5 el Madam Jeanette Trafasie (gele hot sauce) met 3 el honing en 2 el yoghurt.

Variatietip: Varieer de zalm met pangafilet.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Dijkman 8 maart 2019 09:06
5/5
HOLLANDSE BOER DIE TEGENWOORDIG PIEPERS MET NASI TRAFASE EET. HULDE!
A. Verheij 15 november 2018 12:40
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Evy 19 oktober 2020 16:15
5/5
YES YES YES Mijn Kookboek functie werkt supperrrrrrrrr!! Lekker al mijn favorietjes nu opslaan en m'n weekmenu samenstellen.
Sem 19 oktober 2020 12:34
5/5
Jullie verassen ons telkens weer! De Faja Nuggets gemaakt sjezus wat een geweldig recept wat een smaakbelevenis.
Lillian 19 oktober 2020 12:31
5/5
Het kookboek ontvangt van mij een 10.
Pol 14 oktober 2020 12:17
5/5
Wij kennen niet meer anders, hele fam wilt alleen nog maar faja
Lysan 13 oktober 2020 09:28
5/5
Gehaktbal Trafasie recept is ons super bevallen. We gaan meer producten proberen!
Marga 12 oktober 2020 11:08
5/5
10+ voor jullie geweldige producten en recepten.
Carola 12 oktober 2020 07:47
5/5
van de piepertjes elke dag overgestapt naar jullie keuken met het kookboek. Dit boek verdiend een dikke 10. Groetjes uit Aalsmeer.
Hina 9 oktober 2020 09:29
5/5
SUPER GEDAAN MENSEN!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Hollandse ovenaardappels met zalm

s (in dunne partjes) in ruim water circa 5 minuten beetgaar voorkoken, afgieten en in een ovenschaal verdelen.

  • STAP 2: Kousenband Trafasie (roerbakmix) met de olie goed mengen, schenk het over de aardappels en schep ze lichtelijk om.
  • STAP 3: Rooster de aardappels circa 20 minuten in de oven op 200 graden.
  • 2. Zalm:
  • STAP 4: Alle ingrediënten in een kom goed met elkaar mengen tot een marinade.
  • STAP 5: Verdeel 4 zalmmoten  in een ovenschaal en schenk de marinade erover, bestrijk het rondom de zalm en laat het 10 minuten intrekken.
  • STAP 6: Rooster de zalm circa 10 minuten op 200 graden in de oven.
Ingrediënten
- 1. Ovenaardappels: - 800 gr aardappels (kruimige met schil) - 4 el Faja Lobi Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 el zonnebloemolie - 2. Zalm: - 3 el Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) - ½ tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - 2 tl tomatenpuree - 1 tl zwarte peper - 4 zalmmoten - Faja Lobi Madam Jeanette Trafasie (vers bereide gele hot sauce)