Hollandse ovenaardappels met zalm

Home Recepten
Hollandse ovenaardappels met zalm
Afbeelding van Hollandse ovenaardappels met zalm

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

s (in dunne partjes) in ruim water circa 5 minuten beetgaar voorkoken, afgieten en in een ovenschaal verdelen.

  • STAP 2: Kousenband Trafasie (roerbakmix) met de olie goed mengen, schenk het over de aardappels en schep ze lichtelijk om.
  • STAP 3: Rooster de aardappels circa 20 minuten in de oven op 200 graden.
  • 2. Zalm:
  • STAP 4: Alle ingrediënten in een kom goed met elkaar mengen tot een marinade.
  • STAP 5: Verdeel 4 zalmmoten in een ovenschaal en schenk de marinade erover, bestrijk het rondom de zalm en laat het 10 minuten intrekken.
  • STAP 6: Rooster de zalm circa 10 minuten op 200 graden in de oven.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Overige Oven Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveer de ovenaardappels met de zalm, Madam Jeanette saus en groente naar keuze. Maak de Madam Jeanette saus als volgt: Meng 5 el Madam Jeanette Trafasie (gele hot sauce) met 3 el honing en 2 el yoghurt.

Variatietip: Varieer de zalm met pangafilet.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
gebr j 31 januari 2021 11:57
5/5
Als echte boeren Hollanders jullie kookboek met de familie geproefd 1 week lang wij zijn om. Lekker mengen met onze echte Hollandse recepten doet het goed !
Dijkman 8 maart 2019 09:06
5/5
HOLLANDSE BOER DIE TEGENWOORDIG PIEPERS MET NASI TRAFASE EET. HULDE!
A. Verheij 15 november 2018 12:40
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Aysa 8 april 2021 09:03
5/5
Zalm Masala weer een mooie combi en direct gelukt.
Roos 7 maart 2021 17:12
5/5
Zalm is masala yumyum
Heidje 9 februari 2021 09:21
5/5
Zalm wordt zo mals ongekend!
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Lars 13 april 2021 11:30
5/5
Heerlijk was de roti kebab knoflook! Recept is ook goed uitgelegd, een aanrader.
Rachelle 13 april 2021 09:34
5/5
Gisteren het boek ontvangen als cadeau: Verrassend ik volg jullie al jaren maar snap niet hoezo ik dit niet eerder had gekocht!
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
Erol 11 april 2021 12:29
5/5
5 sterren voor de opmaak, 5 sterren voor de kloppende recepten, 5 sterren voor de mooie giftbox/kaft.
Gerald 11 april 2021 11:10
5/5
BBR recepten zijn top
Anita d. 9 april 2021 10:36
5/5
Oprecht een goed kookboek.
Finneke 9 april 2021 10:05
5/5
Top ketjap recepten. Erg fijne website ook
Daja 8 april 2021 10:55
5/5
Zeeeekers een fijn boek
Nicolientje 7 april 2021 15:41
5/5
Pooojj wat een combi was dit: Woknoodles met gestoofde kip. We hebben genoten!
Naam 7 april 2021 08:20
5/5
uitstekend vormgegeven
Angelique 6 april 2021 13:20
5/5
Top boek, geen boekje maar een echt kookboek, niet lulle maar poetse geen poespas erin.
Sunil 6 april 2021 13:07
5/5
Faja Nuggets alleen die naam al, origineel en super super lekker!
Crhis 5 april 2021 09:58
5/5
Heerlijke recepten voor onze favorieten nasi trafasie en bami trafasie
Henk 5 april 2021 09:51
5/5
Paasmenu was weer inspiratievol
Angie 3 april 2021 13:42
5/5
De beste!
Carl 1 april 2021 08:38
5/5
5 sterren!
Felicity 31 maart 2021 09:08
5/5
5 sterren voor dit echte Surinaamse kookboek
31 maart 2021 08:49
5/5
De RotiChoti Chicken Wrap was echt formidabel
Zarayda 30 maart 2021 10:51
5/5
Eksi mix gisteren voor het eerst gemaakt en deze is geslaagd mensen. Goede uitleg in het recept, fijn dat jullie hier altijd aandacht aan besteden.
Lesley 30 maart 2021 08:34
5/5
Kennis gemaakt met dit merk nadat je het in iedere toko ziet. Producten waar je erg tevreden mee mag zijn!
mitchel 29 maart 2021 08:16
5/5
Bestellen ging soepel - levering ging soepel - mooie cadeaubox in zelfde stijl als kookboek - erg fijne functionele recepten, geen onzin en poespas - gewoon een boek met heul veul recepten e n inspiration. ...
Katinka 29 maart 2021 08:06
5/5
De mini vleesbroodjes echt wauw, die kruiden, dat je zoiets zelf kan maken. Dit is vanaf nu een vaste snack op ons menu :)

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Hollandse ovenaardappels met zalm

s (in dunne partjes) in ruim water circa 5 minuten beetgaar voorkoken, afgieten en in een ovenschaal verdelen.

  • STAP 2: Kousenband Trafasie (roerbakmix) met de olie goed mengen, schenk het over de aardappels en schep ze lichtelijk om.
  • STAP 3: Rooster de aardappels circa 20 minuten in de oven op 200 graden.
  • 2. Zalm:
  • STAP 4: Alle ingrediënten in een kom goed met elkaar mengen tot een marinade.
  • STAP 5: Verdeel 4 zalmmoten  in een ovenschaal en schenk de marinade erover, bestrijk het rondom de zalm en laat het 10 minuten intrekken.
  • STAP 6: Rooster de zalm circa 10 minuten op 200 graden in de oven.
Ingrediënten
- 1. Ovenaardappels: - 800 gr aardappels (kruimige met schil) - 4 el Faja Lobi Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 el zonnebloemolie - 2. Zalm: - 3 el Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) - ½ tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - 2 tl tomatenpuree - 1 tl zwarte peper - 4 zalmmoten - Faja Lobi Madam Jeanette Trafasie (vers bereide gele hot sauce)