Tjauw Min met geroosterde kip

Home Recepten
Tjauw Min met geroosterde kip
Afbeelding van Tjauw Min met geroosterde kip
Afbeelding van Tjauw Min met geroosterde kip

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Schenk halve pot (180 ml) Losie ForoeTrafasie (marinade)in een grote kom, voeg knoflook, rijstwijn, tomatenpuree en rode peper hieraan toe en met een garde goed mengen.
  • STAP 2: Verdeel de marinade over het vlees, schep het om en marineer het 2-3 uur of een nacht van tevoren.
  • STAP 3: Doe het gemarineerd vlees in een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover en rooster het 25-30 minuten in de oven op 200 graden gaar.
  • STAP 4: De Chinese mie (tjauw min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
  • STAP 5: Fruit de ui in 5 eetlepels olie lichtbruin, voeg hieraan de groentemix toe en roerbak enkele minuten; Bami Trafasie (roerbakmix) en Trassie Trafasie erbij doen, goed omscheppen, daarna de Chinese mie en taugé hieraan toevoegen en het geheel op laag vuur, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's Tjauw Mini: Tjauw Min en Kookvideo's.

Serveertip: Serveer de tjauw min met de geroosterde kip, schenk de saus over het vlees. Garneer met Surinaams Zuurgoed.

Variatietip: Voeg 100 gram Masterbeef toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Vanity 1 augustus 2018 08:04
5/5
Dit weekend het boek besteld en gisteren netjes binnen gekregen, vond de chauffeur niet zo aardig maar die was van DHL. Erdoorheen gebladerd:
+ Netjes
+ Overzichtelijk
+ Duidelijk geschreven
+ Mooie foto's

Geen min punten!
...
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Tjauw Min met geroosterde kip
  • STAP 1: Schenk halve pot (180 ml) Losie ForoeTrafasie (marinade) in een grote kom, voeg knoflook, rijstwijn, tomatenpuree en rode peper hieraan  toe en met een garde goed mengen.
  • STAP 2: Verdeel de marinade over het vlees, schep het om en marineer het 2-3 uur of een nacht van tevoren.
  • STAP 3: Doe het gemarineerd vlees in een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover en rooster het 25-30 minuten in de oven op 200 graden gaar. 
  • STAP 4: De Chinese mie (tjauw min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken. 
  • STAP 5: Fruit de ui in 5 eetlepels olie lichtbruin, voeg hieraan de groentemix toe en roerbak enkele minuten; Bami Trafasie (roerbakmix) en Trassie Trafasie erbij doen, goed omscheppen, daarna de Chinese mie en taugé hieraan toevoegen en het geheel op laag vuur, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.
Ingrediënten
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) - 2 teentjes knoflook - 1½  el rijstwijn - 1 el (afgestreken) tomatenpuree - Plakje Sandhia's rode peper (fijn geraspt) - 500 gram kipfilet of drumsticks - 500 gram Soubry Chinese eiermie (Tjauw-Min) - 1 ui - Zonnebloemolie - 150 gram groentemix (prei, julienne wortel) - 4 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 400 gr taugé