Snack Gehaktballetjes (gehaktballetjes op een exclusieve saus)

Home Recepten
Snack Gehaktballetjes (gehaktballetjes op een exclusiev...
Afbeelding van Snack Gehaktballetjes (gehaktballetjes op een exclusieve saus)
Afbeelding van Snack Gehaktballetjes (gehaktballetjes op een exclusieve saus)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Meng 4 eetlepels Nasi Trafasie, sjalotje, paneermeel en het ei met het gehakt; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten geheel zijn gemengd. Draai er met vochtige handen balletjes van; draai ze net zolang tussen de handen tot er mooie ronde gehaktballen ontstaan. Voeg desgewenst extra paneermeel toe om mooie stevige gehaktballen te kunnen draaien.

2. Braden:

Verhit de Croma Bak & Braad in een braadpan en braad de gehaktballen, onder af en toe voorzichtig omkeren, op hoog vuur rondom mooi egaal bruin; meng 2-3 eetlepels Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) met 150 ml water en voeg het hierna hieraan toe.
Laat de gehaktballen, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 15 minuten op laag vuur gaar worden.

Serveertip: Leg de balletjes op een bord, steek in elk balletje een cocktailprikker; schenk de saus over de gehaktballen.

Variatietip: Gebruik eens de Madam Jeanette Trafasie voor een pittiger saus of Satésaus Trafasie voor een zoet-pikante smaak.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Lizzy 10 september 2020 14:27
5/5
Goede onvangst en op tijd. Top kookboek!
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Niss 31 augustus 2020 15:55
5/5
De beste smaakmaker die ik ken! Fijn dat hij te koop is bij appie
Lindsey 25 augustus 2020 12:05
5/5
Cadeau gekregen jullie kookboek, toch maar op onderzoek gegaan WOW wist niet dat jullie zo groot zijn ga snel meer proberen de recepten lukken allemaal tot nu toe :)
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
A 8 juni 2020 14:52
5/5
5 sterren??? 10! Bedankt voor de fijne receptjes op Facebook
Anoniem 3 juni 2020 08:56
5/5
Jullie producten zijn grandioos. Op de nieuwe etiket is de leesbaarheid eindelijk ook verbeterd, zet hem door mensen mooi mooi mooi
Jacky 1 juni 2020 21:40
5/5
TOPPERS VAN EEN PRODUCTEN TOP FAJA LOBIII
Lorraine 13 mei 2020 09:12
5/5
Mag wel nog meer recepten op insta dagelijks hoor!!!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Snack Gehaktballetjes (gehaktballetjes op een exclusieve saus)

1. Voorbereiding:

Meng 4 eetlepels Nasi Trafasie, sjalotje, paneermeel en het ei met het gehakt; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten geheel zijn gemengd. Draai er met vochtige handen balletjes van; draai ze net zolang tussen de handen tot er mooie ronde gehaktballen ontstaan. Voeg desgewenst extra paneermeel toe om mooie stevige gehaktballen te kunnen draaien.

2. Braden:

Verhit de Croma Bak & Braad in een braadpan en braad de gehaktballen, onder af en toe voorzichtig omkeren, op hoog vuur rondom mooi egaal bruin; meng 2-3 eetlepels Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) met 150 ml water en voeg het hierna hieraan toe.
Laat de gehaktballen, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 15 minuten op laag vuur gaar worden.

Ingrediënten
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 sjalotje (gesnipperd) - 4 eetlepels Croma bak & braad - 500 gram rundergehakt - 100 gram paneermeel - 1 ei