Sandhia's-Chinese kip met broccoli

Home Recepten
Sandhia's-Chinese kip met broccoli
Afbeelding van Sandhia's-Chinese kip met broccoli
Afbeelding van Sandhia's-Chinese kip met broccoli

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Kip in reepjes snijden en 10 minuten met rijstwijn marineren.
Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Broccoli in ruim water 2 minuten koken, daarna afgieten en uitlekken.
1 kopje (150ml) water mengen met de maïzena.

2. sandhia-s-Chinese kip :

Kip in 2 eetlepels olie 4 minuten licht bakken en afscheppen.
4 eetlepels olie verhitten en de sjalotjes (gesnipperd) hierin fruiten. Hierna de kip,Surinam Trafasie (roerbakmix), bruine suiker, gember en hoi sin saus hieraan toevoegen, goed omscheppen; voeg vervolgens het water toe en smoor het geheel 7 minuten. De laatste 5 minuten de sesamolie en broccoli toevoegen en goed omscheppen.

TIP: Gebruik pure sesamolie voor een authentieke smaak.

Serveertip: Serveren met de Basmati rijst. Voor een pittiger smaak gebruik Roti Sambal Trafasie.

Variatietip: Vervang de broccoli met Kai Lan, Chinese broccoli (verkrijgbaar bij de Chinese supermarkt) en de hoi sin saus met oestersaus. Varieer de broccoli met sugarsnaps of champignons.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Cristina pesl. 28 oktober 2020 11:52
5/5
Recepten, Producten en het Kookboek allemaal heerlijk.
Nita Hertog 27 oktober 2020 19:31
5/5
Heerlijke recepten
Anny 27 oktober 2020 15:09
5/5
Enorm lekkere producten.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's-Chinese kip met broccoli

1. Voorbereiding:

Kip in reepjes snijden en 10 minuten met rijstwijn marineren.
Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Broccoli in ruim water 2 minuten koken, daarna afgieten en uitlekken.
1 kopje (150ml) water mengen met de maïzena.

2. sandhia-s-Chinese kip :

Kip in 2 eetlepels olie 4 minuten licht bakken en afscheppen.
4 eetlepels olie verhitten en de sjalotjes (gesnipperd) hierin fruiten. Hierna de kip,Surinam Trafasie (roerbakmix), bruine suiker, gember en hoi sin saus hieraan toevoegen, goed omscheppen; voeg vervolgens het water toe en smoor het geheel 7 minuten. De laatste 5 minuten de sesamolie en broccoli toevoegen en goed omscheppen.

Ingrediënten
- 2 tl bruine suiker - 400 gram Basmati rijst - 4 tl rijstwijn (toko) of droge sherry - 1/2 tl pure sesamolie (toko) - 6 el Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 500 gram kipfilet - zonnebloemolie, 4 sjalotjes - 1/2 tl gemberpoeder - 200 broccoli roosjes - 2 tl hoi sin saus - 3 tl maïzena