Sandhia's-Chinese kip met broccoli

Home Recepten
Sandhia's-Chinese kip met broccoli
Afbeelding van Sandhia's-Chinese kip met broccoli

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Kip in reepjes snijden en 10 minuten met rijstwijn marineren.
Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Broccoli in ruim water 2 minuten koken, daarna afgieten en uitlekken.
1 kopje (150ml) water mengen met de maïzena.

2. sandhia-s-Chinese kip :

Kip in 2 eetlepels olie 4 minuten licht bakken en afscheppen.
4 eetlepels olie verhitten en de sjalotjes (gesnipperd) hierin fruiten. Hierna de kip,Surinam Trafasie (roerbakmix), bruine suiker, gember en hoi sin saus hieraan toevoegen, goed omscheppen; voeg vervolgens het water toe en smoor het geheel 7 minuten. De laatste 5 minuten de sesamolie en broccoli toevoegen en goed omscheppen.

TIP: Gebruik pure sesamolie voor een authentieke smaak.

Serveertip: Serveren met de Basmati rijst. Voor een pittiger smaak gebruik Roti Sambal Trafasie.

Variatietip: Vervang de broccoli met Kai Lan, Chinese broccoli (verkrijgbaar bij de Chinese supermarkt) en de hoi sin saus met oestersaus. Varieer de broccoli met sugarsnaps of champignons.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Lindsay 8 februari 2021 07:38
5/5
Snelle Roti Kip Masala is een goed recept. Lekker en makkelijk!
Inezz 24 januari 2021 10:14
5/5
Durum met kip masala wat een leuke combi
Siva 22 januari 2021 08:01
5/5
surinaamse kip met bami bmmmm swietie
Aylin 10 december 2020 09:52
5/5
Dürüm met kip masala was heel smaakvol.
Nienke 7 december 2020 13:45
5/5
Naan Kip Masala geprobeerd, zo easy peasy en zo smaakvol!
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Hanneke 14 april 2021 08:37
5/5
5 sterren omdat je er niet meer kan invullen. Top!
Lars 13 april 2021 11:30
5/5
Heerlijk was de roti kebab knoflook! Recept is ook goed uitgelegd, een aanrader.
Rachelle 13 april 2021 09:34
5/5
Gisteren het boek ontvangen als cadeau: Verrassend ik volg jullie al jaren maar snap niet hoezo ik dit niet eerder had gekocht!
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
Erol 11 april 2021 12:29
5/5
5 sterren voor de opmaak, 5 sterren voor de kloppende recepten, 5 sterren voor de mooie giftbox/kaft.
Gerald 11 april 2021 11:10
5/5
BBR recepten zijn top
Anita d. 9 april 2021 10:36
5/5
Oprecht een goed kookboek.
Finneke 9 april 2021 10:05
5/5
Top ketjap recepten. Erg fijne website ook
Daja 8 april 2021 10:55
5/5
Zeeeekers een fijn boek
Aysa 8 april 2021 09:03
5/5
Zalm Masala weer een mooie combi en direct gelukt.
Nicolientje 7 april 2021 15:41
5/5
Pooojj wat een combi was dit: Woknoodles met gestoofde kip. We hebben genoten!
Naam 7 april 2021 08:20
5/5
uitstekend vormgegeven
Angelique 6 april 2021 13:20
5/5
Top boek, geen boekje maar een echt kookboek, niet lulle maar poetse geen poespas erin.
Sunil 6 april 2021 13:07
5/5
Faja Nuggets alleen die naam al, origineel en super super lekker!
Crhis 5 april 2021 09:58
5/5
Heerlijke recepten voor onze favorieten nasi trafasie en bami trafasie
Henk 5 april 2021 09:51
5/5
Paasmenu was weer inspiratievol
Angie 3 april 2021 13:42
5/5
De beste!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's-Chinese kip met broccoli

1. Voorbereiding:

Kip in reepjes snijden en 10 minuten met rijstwijn marineren.
Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Broccoli in ruim water 2 minuten koken, daarna afgieten en uitlekken.
1 kopje (150ml) water mengen met de maïzena.

2. sandhia-s-Chinese kip :

Kip in 2 eetlepels olie 4 minuten licht bakken en afscheppen.
4 eetlepels olie verhitten en de sjalotjes (gesnipperd) hierin fruiten. Hierna de kip,Surinam Trafasie (roerbakmix), bruine suiker, gember en hoi sin saus hieraan toevoegen, goed omscheppen; voeg vervolgens het water toe en smoor het geheel 7 minuten. De laatste 5 minuten de sesamolie en broccoli toevoegen en goed omscheppen.

Ingrediënten
- 2 tl bruine suiker - 400 gram Basmati rijst - 4 tl rijstwijn (toko) of droge sherry - 1/2 tl pure sesamolie (toko) - 6 el Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 500 gram kipfilet - zonnebloemolie, 4 sjalotjes - 1/2 tl gemberpoeder - 200 broccoli roosjes - 2 tl hoi sin saus - 3 tl maïzena