Sandhia's-Chinese kip met broccoli

Home Recepten
Sandhia's-Chinese kip met broccoli
Afbeelding van Sandhia's-Chinese kip met broccoli
Afbeelding van Sandhia's-Chinese kip met broccoli

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Kip in reepjes snijden en 10 minuten met rijstwijn marineren.
Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Broccoli in ruim water 2 minuten koken, daarna afgieten en uitlekken.
1 kopje (150ml) water mengen met de maïzena.

2. sandhia-s-Chinese kip :

Kip in 2 eetlepels olie 4 minuten licht bakken en afscheppen.
4 eetlepels olie verhitten en de sjalotjes (gesnipperd) hierin fruiten. Hierna de kip,Surinam Trafasie (roerbakmix), bruine suiker, gember en hoi sin saus hieraan toevoegen, goed omscheppen; voeg vervolgens het water toe en smoor het geheel 7 minuten. De laatste 5 minuten de sesamolie en broccoli toevoegen en goed omscheppen.

TIP: Gebruik pure sesamolie voor een authentieke smaak.

Serveertip: Serveren met de Basmati rijst. Voor een pittiger smaak gebruik Roti Sambal Trafasie.

Variatietip: Vervang de broccoli met Kai Lan, Chinese broccoli (verkrijgbaar bij de Chinese supermarkt) en de hoi sin saus met oestersaus. Varieer de broccoli met sugarsnaps of champignons.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Aylin 10 december 2020 09:52
5/5
Dürüm met kip masala was heel smaakvol.
Nienke 7 december 2020 13:45
5/5
Naan Kip Masala geprobeerd, zo easy peasy en zo smaakvol!
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Alie 18 januari 2021 11:02
5/5
Welkombox besteld 2 weken geleden, de hele fam is fan geworden, we gaan dit weekend flink inkopen
Jill 18 januari 2021 09:11
5/5
Amaretto Fruit Cake gemaakt maar de Amaretto vervangen voor PONCHE CARIBE PISTACHIO, was hmmmmm
Kimm 17 januari 2021 09:44
5/5
Cupcakes gisteren gemaakt en volledig gelukt het was zo zo lekker!
Tessa 13 januari 2021 10:14
5/5
Vanaf nu nooit meer anders!
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Inty 12 januari 2021 08:52
5/5
Oke op Facebook ook al gemeld jullie zijn keigoed geef ons vooral meer nieuwe recepten, we volgen ze iedere weekjes !!
Niels 11 januari 2021 09:46
5/5
Vridjag jl. voor het eerst jullie recepten geprobeerd en dit is direct goed gelukt, stond hier van te kijken normaliter loop je vast met recepten maar het staat ontzettend duidelijk
AA 11 januari 2021 08:50
5/5
Friet met jullie pinda sambel echt formidabel!!!!!
Lucas/yara 6 januari 2021 09:45
5/5
Goedemorgen, we volgen jullie al sinds de hyves periode, grandioos en blijf aub met nieuwe recepten komen.
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Inneke 5 januari 2021 10:00
5/5
Kennis gemaakt via via met de producten en nu ook het kookboek!
Inge 4 januari 2021 09:41
5/5
Deze laatste weken iedere week een recept gemaakt en we zijn er ontzettend over te spreken.
Jacky 4 januari 2021 09:18
5/5
BBR recepten zijn perfect en lukken! Gaan nu iedere week 1 x Faja koken :)
Lana 30 december 2020 16:23
5/5
Echt waar elk recept slaagt en is geweldig
Ingeborg 30 december 2020 15:53
5/5
Dikke 10 voor dit kookboek
Nadja 29 december 2020 11:18
5/5
Tajine Trafasie was super gelukt. Graag meer van zulke recepten!
Cynthia 29 december 2020 11:05
5/5
Netjes ontvangen goed ingepakt en wel echt een cadeau met meerwaarde.
Klaas 28 december 2020 10:07
5/5
Jullie welkombox met bakmixen en het kookboek ontvangen. De kerst was geslaagd! Wat een variatiemogelijkheden een echte aanrader.
Annelies 28 december 2020 09:05
5/5
De Gehaktballen Trafasie na die van onze oma de beste die ik ooit heb gegeten, heerlijk in de wintermaanden.
Nalinda 24 december 2020 09:53
5/5
Trassie Trafasie echt mijn favoriet en altijd beschikbaar bij de toko om te hoek!!!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's-Chinese kip met broccoli

1. Voorbereiding:

Kip in reepjes snijden en 10 minuten met rijstwijn marineren.
Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Broccoli in ruim water 2 minuten koken, daarna afgieten en uitlekken.
1 kopje (150ml) water mengen met de maïzena.

2. sandhia-s-Chinese kip :

Kip in 2 eetlepels olie 4 minuten licht bakken en afscheppen.
4 eetlepels olie verhitten en de sjalotjes (gesnipperd) hierin fruiten. Hierna de kip,Surinam Trafasie (roerbakmix), bruine suiker, gember en hoi sin saus hieraan toevoegen, goed omscheppen; voeg vervolgens het water toe en smoor het geheel 7 minuten. De laatste 5 minuten de sesamolie en broccoli toevoegen en goed omscheppen.

Ingrediënten
- 2 tl bruine suiker - 400 gram Basmati rijst - 4 tl rijstwijn (toko) of droge sherry - 1/2 tl pure sesamolie (toko) - 6 el Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 500 gram kipfilet - zonnebloemolie, 4 sjalotjes - 1/2 tl gemberpoeder - 200 broccoli roosjes - 2 tl hoi sin saus - 3 tl maïzena