Tjauw Min Foe Yong Hai (Tjauw Min met eieren en garnalen)

Home Recepten
Tjauw Min Foe Yong Hai (Tjauw Min met eieren en garnale...
Afbeelding van Tjauw Min Foe Yong Hai (Tjauw Min met eieren en garnalen)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Foe Yong Hai:

a. Meng 2 eetlepels maïzena met 1 eetlepel water, kluts de eieren hierin. 3 eetlepels olie verhitten, de eieren hieraan toevoegen en 3 minuten onaangeroerd gaar laten stollen; daarna het gestolde ei met een lepel in 8 grove stukken breken en vervolgens in 2 minuten aan weerszijden geheel gaarbakken. Schep het ei hierna af.
b. 3 eetlepels olie verhitten, garnalen en sjalotjes (fijngesneden) hieraan toevoegen en bakken tot de garnalen gaar zijn. Chicken Paramaribo Trafasie (roerbaksaus), 2 theelepels tomatenpuree en 75 ml water toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de prei (schuin gesneden), maïskolfjes (uitgelekt), paprika(in dunne reepjes gesneden) toevoegen en 10 minuten op matig vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de eieren toevoegen.

2. Tjauw-Min:

De tjauw-min mie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.

Serveertip: Serveren met de Foe Yong Hai, kroepoek, bakbanaan.

Variatietip: Varieer de ei en de garnalen met 500 gram tahoe in kleine blokjes.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Marieke & Jezzlin 9 juli 2021 09:41
5/5
Kookvriendinnen die 3 x per week met faja lobi bezig zijn. Van vleesbroodjes tot tjauw min en roti of nasi/bami trafasie, we kunnen niet stoppennnn 😜😍🤣
Alicia 24 juni 2021 20:05
5/5
Heerlijke noodles, nasi, bami, tjauw min alles van Faja Lobii is yumyumyum😙 Fan van het eerste uur, kocht het zeker 25 jaar geleden al in de toko in de bijlmer de goeie oude tijd ❤️
Glennis 21 juni 2021 08:41
5/5
Weetje wat jullie merk nou zo byzonder maakt?👼 Of ik nou een suri nasi een tjauw min of moksie alesi wil eten, van ieder recept zijn er zoveel varianten! Blijf a.u.b. nog meer van deze ee rlijke en altijd lukkende recepten maken, want serieus: 9 van de 10 websites hebben nep recepten die gewoonweg niet lukken. ook 10 sterren voor jullie fijne website/app die ik veelvuldig gebruik en makkelijk tijdens het koken voor me neerzet. Groetjes van een echte fan van jullie mooie familiebedrijf ❤️ ...
Anneke & Sita 31 mei 2021 07:44
5/5
Kookvriendinnen die iedere week een recept van iemand maken. Jullie zijn het eerste merk waar we nu al 5 keer op rij een recept van maken, en geloof ons dat is een unicum als culinaire fijnp roevers! Blijf vooral veel bami/noodles/tjauw min recepten toevoegen please :) ...
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Jamie 5 juli 2021 08:16
5/5
Een erg dik boek is het met een mooie verzameling van alles en nog wat, hier zijn we nog lang niet uit uitgekeken. Desalniettemin verneem ik graag of we ergens kunnen inschrijven om op de ho ogte gehouden te worden over deel 6. ...
Desenti 28 april 2021 08:14
5/5
Eksi koekoe trafasie mix gebruikt: alles gelukt en was mega lekker, wel 1 uur en 10 min in de oven gedaan, maar dit is per oven natuurlijk anders.
Vanity 1 augustus 2018 08:04
5/5
Dit weekend het boek besteld en gisteren netjes binnen gekregen, vond de chauffeur niet zo aardig maar die was van DHL. Erdoorheen gebladerd:
+ Netjes
+ Overzichtelijk
+ Duidelijk geschreven
+ Mooie foto's

Geen min punten!
...
Waldo 17 september 2021 10:05
5/5
De gouden kapsalon gemaakt wat een topper weer pfoe 😍
Corina 10 februari 2021 12:18
5/5
Ketjap met eieren nieuwe recept met rotichoti staat vanavond op de planning. Die ketjap eieren zijn echt grandioos.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
George 9 augustus 2021 08:35
5/5
Fried rice recept met chinese sate en ik combineer het met xxl garnalen gewokt in moksie metie (jaja, eigen creatie) met karamel en honing afgetopt op de grilplaat, beste smaak ooit in me le ven geproefd en ook nog zelf gecreëerd door jullie hulp. ...
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
Mey 2 juni 2021 09:26
5/5
Vanavond gaan wij de knoflook garnalen maken! Heerlijk joh jullie wat eten we deze week menu's, kijk iedere week even. 😍🤗
Amilia 24 mei 2021 09:27
5/5
Heerlijke garnalen recepten, lekker te gebruiken ook in allerlei andere soorten creaties.
6 mei 2021 08:53
5/5
Ketjap knoflook garnalen toppers. Recepten ook erg duidelijk uitgelegd mensen, super.
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving
Ginaa 14 oktober 2021 09:04
5/5
Lekker lekker van Lobiii, Faja Lobuuuu🤣❤️😋😋😋😋
Kan 13 oktober 2021 08:58
5/5
Geweldig ❤️
Willem 12 oktober 2021 08:45
5/5
Tip: Plaats ook eens algemene recepten met een touch, puur omdat jullie verzameling al gigantisch is en juist daardoor nog beter word. Top kookboek overigens
Sterre en familie 12 oktober 2021 08:44
5/5
Gisterenavond iedereen verrast thuis: Ze klaagden al jaren over wanneer we weer chicken para gingen eten! Gekocht bij Oriental, en iedereen werd gek haha
Lecy 11 oktober 2021 08:02
5/5
Kennis gemaakt met jullie producten tijdens ons bezoek in de toko highway in Rotterdam. Eigenlijk zijn we alles af gegaan, en is de nasi onze favoriet maar doet de rest niet minder! Nu compl eet met jullie kookboek Sandhia's Recepten ...
Linda 10 oktober 2021 13:01
5/5
Gisteren voor een bezoek van 10 man sterk vlees loempia's, roti popcorn en nasi trafasie good old met moksie metie gemaakt van de BBQ. Mensen, dit is echt een aanrader, wat hebben we genoten en een super gezellige avond gehad. Fijn dat die corona op z'n retour is, happy food happy life happy wife ❤️ ...
Dash 8 oktober 2021 11:00
5/5
💟💟💟💣💟💟💟💟We gaan de popcorn recept met de roti dit weekend proberen damn wauw
Fan 7 oktober 2021 09:05
5/5
Spicy recepten zijn de beste! Gebruik jullie recepten altijd als basis ❤️
Danny 6 oktober 2021 08:46
5/5
Geweldig popcorn chicken 🔥
Maro 6 oktober 2021 08:06
5/5
Simpele en duidelijk uitgelegde recepten. Dus 10 sterren waar ik er maar 5 kan geven!
Hilde 5 oktober 2021 10:10
5/5
5 sterren voor het heurlijke kookboekie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Tjauw Min Foe Yong Hai (Tjauw Min met eieren en garnalen)

1. Foe Yong Hai:

a. Meng 2 eetlepels maïzena met 1 eetlepel water, kluts de eieren hierin. 3 eetlepels olie verhitten, de eieren hieraan toevoegen en 3 minuten onaangeroerd gaar laten stollen; daarna het gestolde ei met een lepel in 8 grove stukken breken en vervolgens in 2 minuten aan weerszijden geheel gaarbakken. Schep het ei hierna af.
b. 3 eetlepels olie verhitten, garnalen en sjalotjes (fijngesneden) hieraan toevoegen en bakken tot de garnalen gaar zijn. Chicken Paramaribo Trafasie (roerbaksaus), 2 theelepels tomatenpuree en 75 ml water toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de prei (schuin gesneden), maïskolfjes (uitgelekt), paprika(in dunne reepjes gesneden) toevoegen en 10 minuten op matig vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de eieren toevoegen.

2. Tjauw-Min:

De tjauw-min mie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.

Ingrediënten
- 5 eieren, 200 gram garnalen - 1 blik (400 gram) maïskolfjes - 2 sjalotjes, 100 gram prei, 1 rode paprika - maïzena, zonnebloemolie - 500 gram Soubry Chinese mie (Tjauw-Min) - 360 ml Faja Lobi Chicken Paramaribo Trafasie (vers bereide woksaus)
Ga naar mijn laatste sessie