Tjauw Min Foe Yong Hai (Tjauw Min met eieren en garnalen)

Home Recepten
Tjauw Min Foe Yong Hai (Tjauw Min met eieren en garnale...
Afbeelding van Tjauw Min Foe Yong Hai (Tjauw Min met eieren en garnalen)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Foe Yong Hai:

a. Meng 2 eetlepels maïzena met 1 eetlepel water, kluts de eieren hierin. 3 eetlepels olie verhitten, de eieren hieraan toevoegen en 3 minuten onaangeroerd gaar laten stollen; daarna het gestolde ei met een lepel in 8 grove stukken breken en vervolgens in 2 minuten aan weerszijden geheel gaarbakken. Schep het ei hierna af.
b. 3 eetlepels olie verhitten, garnalen en sjalotjes (fijngesneden) hieraan toevoegen en bakken tot de garnalen gaar zijn. Chicken Paramaribo Trafasie (roerbaksaus), 2 theelepels tomatenpuree en 75 ml water toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de prei (schuin gesneden), maïskolfjes (uitgelekt), paprika(in dunne reepjes gesneden) toevoegen en 10 minuten op matig vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de eieren toevoegen.

2. Tjauw-Min:

De tjauw-min mie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.

Serveertip: Serveren met de Foe Yong Hai, kroepoek, bakbanaan.

Variatietip: Varieer de ei en de garnalen met 500 gram tahoe in kleine blokjes.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Desenti 28 april 2021 08:14
5/5
Eksi koekoe trafasie mix gebruikt: alles gelukt en was mega lekker, wel 1 uur en 10 min in de oven gedaan, maar dit is per oven natuurlijk anders.
Vanity 1 augustus 2018 08:04
5/5
Dit weekend het boek besteld en gisteren netjes binnen gekregen, vond de chauffeur niet zo aardig maar die was van DHL. Erdoorheen gebladerd:
+ Netjes
+ Overzichtelijk
+ Duidelijk geschreven
+ Mooie foto's

Geen min punten!
...
Corina 10 februari 2021 12:18
5/5
Ketjap met eieren nieuwe recept met rotichoti staat vanavond op de planning. Die ketjap eieren zijn echt grandioos.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
6 mei 2021 08:53
5/5
Ketjap knoflook garnalen toppers. Recepten ook erg duidelijk uitgelegd mensen, super.
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving
Lidya 14 mei 2021 08:24
5/5
Pruimentaart was echt heerlijk om te maken, hele huis geurt!
Fientje 12 mei 2021 10:53
5/5
Ik reageer altijd op posts van jullie, en blijf het zeggen: een heerlijk bedrijf en net zo heerlijke recepten altijd.
Carmen 12 mei 2021 10:51
5/5
Echt geweldige masala recepten hebben jullie!
Alie 10 mei 2021 12:12
5/5
TOP!
Dewi 10 mei 2021 07:58
5/5
5 sterren voor de presentatie en 10 voor de inhoudelijk sterke en altijd werkende recepten! En 10 voor de mooie surprisebox.
Alicia 10 mei 2021 07:53
5/5
Super makkelijke groentesalade! Verwerkt in mijn dieet. Kunnen jullie meer dieet gerelateerde recepten maken?
Andre 9 mei 2021 11:01
5/5
Frietje met kipspiesjes op z'n faja lobi was weer een toppertje van een recept
Nance 9 mei 2021 10:18
5/5
Top surprisebox wat een box zeg!
Linda Broeders 8 mei 2021 20:49
5/5
Onze kindjes van 7, 5 en 1 jaar zijn dol op de keuken van Sandhia's recepten. We hebben al vele recepten uitgeprobeerd en traditie is de Surinaamse bami gaat altijd mee naar de camping :) Het hele gezin en fam, vrienden smullen ervan! ...
Belinda 7 mei 2021 16:53
5/5
Mooi boek in een mooie box en dan ook nog eens de surprisebox als giftdoos.
Eduardo 6 mei 2021 09:04
5/5
Ik geef dit boek 10 sterren, zoals velen, kan ook niet anders met zoveel fans die jullie blij maken met alle heerlijke recepten.
Willem p 5 mei 2021 08:20
5/5
Chicken burger gemaakt was verrukkelijk
Melinda 4 mei 2021 08:40
5/5
Heerlijk jullie recepten! Gisteren de gehaktballen gemaakt en super gelukt.
Sant 4 mei 2021 08:20
5/5
10+ voor het boek, 10+ surprisedoos. Mooie cadeauverpakking/box beide, leuk om als cadeau te geven!
Lacy 3 mei 2021 08:10
5/5
Laat deel 6 maar snel komen! Surprisebox ook echt super, en in een superrrr giftbox!!
Neelis 3 mei 2021 07:52
5/5
Zeker weten goeie recepten! Faja Nuggets gemaakt en waren weer goed gelukt. Echt een compliment dat jullioe recepten altijd lukken met een duidelijke beschrijving, in tegenstelling tot veel andere bedrijven die maar met nieuwe recepten komen om te laten lijken alsof ze veel recepten hebben. ...
Robert-Jan 30 april 2021 09:25
5/5
Ook op FB gemeld. Top recepten!
Quin 30 april 2021 08:24
5/5
Top sate's van faja lobi
Ferdy 29 april 2021 09:11
5/5
Veel beter als de indiase variant tikka masala dit!
Lien 29 april 2021 09:00
5/5
Geweldig gedaan mensen dit boek. Toch wel weer een aanvulling op de recepten online, wat je vaak juist ziet dat het geen meerwaarde heeft, is hier zeker niet het geval.
Carl 28 april 2021 08:40
5/5
Mi mang dit is top mang! Kookboek met recepten zoals die van mi oma

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Tjauw Min Foe Yong Hai (Tjauw Min met eieren en garnalen)

1. Foe Yong Hai:

a. Meng 2 eetlepels maïzena met 1 eetlepel water, kluts de eieren hierin. 3 eetlepels olie verhitten, de eieren hieraan toevoegen en 3 minuten onaangeroerd gaar laten stollen; daarna het gestolde ei met een lepel in 8 grove stukken breken en vervolgens in 2 minuten aan weerszijden geheel gaarbakken. Schep het ei hierna af.
b. 3 eetlepels olie verhitten, garnalen en sjalotjes (fijngesneden) hieraan toevoegen en bakken tot de garnalen gaar zijn. Chicken Paramaribo Trafasie (roerbaksaus), 2 theelepels tomatenpuree en 75 ml water toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de prei (schuin gesneden), maïskolfjes (uitgelekt), paprika(in dunne reepjes gesneden) toevoegen en 10 minuten op matig vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de eieren toevoegen.

2. Tjauw-Min:

De tjauw-min mie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.

Ingrediënten
- 5 eieren, 200 gram garnalen - 1 blik (400 gram) maïskolfjes - 2 sjalotjes, 100 gram prei, 1 rode paprika - maïzena, zonnebloemolie - 500 gram Soubry Chinese mie (Tjauw-Min) - 360 ml Faja Lobi Chicken Paramaribo Trafasie (vers bereide woksaus)