👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? Halloween menu 2024: griezelig lekker
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Tjauw Min Gedroogde Garnalen (tjauw min met gedroogde garnalen en moksie speciaal)

Home Recepten
Tjauw Min Gedroogde Garnalen (tjauw min met gedroogde g...
Afbeelding van Tjauw Min Gedroogde Garnalen (tjauw min met gedroogde garnalen en moksie speciaal)

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

Moksie Speciaal (marinade) aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren. Gedroogde garnalen 10 minuten in warm water weken.
De Chinese eiermie (tjauw-min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.

2. Moksie Speciaal:

Leg het vlees op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover; rooster het 10-15 minuten in de oven op 200 graden.
Snijd het vlees in schuine reepjes. De overgebleven saus na het roosteren, wordt gebruikt bij het serveren.

3. Tjauw Min:

Fruit in een pan de ui en de gedroogde garnalen in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de prei en julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens 4 eetlepels Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) toevoegen, roerbak ook dit enkele minuten, daarna de Chinese mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken.

Serveertip: Verdeel de Moksie Speciaal over de Tjauw-Min; schenk de saus over het vlees. Garneer met Surinaams Zuurgoed.

Variatietip: Voeg aan de marinade 2 eetlepels rum of cognac toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Alice 1 december 2021 08:02
5/5
Zaterdag menu: Gemarineerde moksie metie, moksie speciaal en losie foroe met nasi trafasie, bami trafasie en tjauw min voor de familie ❤️
Marieke & Jezzlin 9 juli 2021 09:41
5/5
Kookvriendinnen die 3 x per week met faja lobi bezig zijn. Van vleesbroodjes tot tjauw min en roti of nasi/bami trafasie, we kunnen niet stoppennnn 😜😍🤣
Alicia 24 juni 2021 20:05
5/5
Heerlijke noodles, nasi, bami, tjauw min alles van Faja Lobii is yumyumyum😙 Fan van het eerste uur, kocht het zeker 25 jaar geleden al in de toko in de bijlmer de goeie oude tijd ❤️
Glennis 21 juni 2021 08:41
5/5
Weetje wat jullie merk nou zo byzonder maakt?👼 Of ik nou een suri nasi een tjauw min of moksie alesi wil eten, van ieder recept zijn er zoveel varianten! Blijf a.u.b. nog meer van deze ee rlijke en altijd lukkende recepten maken, want serieus: 9 van de 10 websites hebben nep recepten die gewoonweg niet lukken. ook 10 sterren voor jullie fijne website/app die ik veelvuldig gebruik en makkelijk tijdens het koken voor me neerzet. Groetjes van een echte fan van jullie mooie familiebedrijf ❤️ ...
Anneke & Sita 31 mei 2021 07:44
5/5
Kookvriendinnen die iedere week een recept van iemand maken. Jullie zijn het eerste merk waar we nu al 5 keer op rij een recept van maken, en geloof ons dat is een unicum als culinaire fijnp roevers! Blijf vooral veel bami/noodles/tjauw min recepten toevoegen please :) ...
Jizzy 14 september 2020 00:00
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Anjalai 24 november 2021 07:54
5/5
kip en snijbonen zo simpel maar zo ontzettend smaakvol! Wok Trafasie of Tonight voor gebruiken en in 20 min klaar, top na een lange dag 💪
Jamie 5 juli 2021 00:00
5/5
Een erg dik boek is het met een mooie verzameling van alles en nog wat, hier zijn we nog lang niet uit uitgekeken. Desalniettemin verneem ik graag of we ergens kunnen inschrijven om op de ho ogte gehouden te worden over deel 6. ...
Desenti 28 april 2021 08:14
5/5
Eksi koekoe trafasie mix gebruikt: alles gelukt en was mega lekker, wel 1 uur en 10 min in de oven gedaan, maar dit is per oven natuurlijk anders.
Vanity 1 augustus 2018 00:00
5/5
Dit weekend het boek besteld en gisteren netjes binnen gekregen, vond de chauffeur niet zo aardig maar die was van DHL. Erdoorheen gebladerd:
+ Netjes
+ Overzichtelijk
+ Duidelijk geschreven
+ Mooie foto's

Geen min punten!
...
Liza Yvonne Kramer 17 december 2023 06:22
5/5
Ik wil het op 25 en 26 december 2023 speciale bami met groenten ,garnalen bakje bami ,bami trafeasie maken.
Rena 29 december 2022 07:45
5/5
Mijn fav's: Spaghetti met geroosterde kip, Ketjap Knoflook Garnalen (met Shanghai paksoi), Turkse Dürüm met kip masala. Om te smulleeeeeen! 😍😋
Lydia van Dinteren 21 september 2022 13:51
5/5
Helemaal blij met mijn kookboek nr 6.javaanse garnalen gemaakt heerlijk
Toine 19 juli 2022 08:53
5/5
Ketjap knoflook garnalen samen met jullie producten zo lekker. Of je doet het met rijst, met bami of op een vers surinaamse broodje belegd met boter en een beetje knoflooksaus, pfoee! 😋
Allisa 17 januari 2022 07:39
5/5
De lekkerste garnalen maak je met de faja lobi masala poeder, doe daar lekkere verse tomaatjes van doorheen met rijst, bami of pasta en je hebt een super simpel en lekker gerecht ❤️
George 9 augustus 2021 08:35
5/5
Fried rice recept met chinese sate en ik combineer het met xxl garnalen gewokt in moksie metie (jaja, eigen creatie) met karamel en honing afgetopt op de grilplaat, beste smaak ooit in me le ven geproefd en ook nog zelf gecreëerd door jullie hulp. ...
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
Mey 2 juni 2021 09:26
5/5
Vanavond gaan wij de knoflook garnalen maken! Heerlijk joh jullie wat eten we deze week menu's, kijk iedere week even. 😍🤗
Amilia 24 mei 2021 09:27
5/5
Heerlijke garnalen recepten, lekker te gebruiken ook in allerlei andere soorten creaties.
6 mei 2021 08:53
5/5
Ketjap knoflook garnalen toppers. Recepten ook erg duidelijk uitgelegd mensen, super.
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving
Rowena 16 oktober 2024 08:25
5/5
Geslaagde avond met bami trafasie moksie speciaal en trassie trafasie ❤️❤️❤️
Onna 15 mei 2024 07:20
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami, Roti Vega Kip (populairst vegetarisch gerecht van Nederland), Moksie Speciaal (Surinaamse geroosterde kip uit de oven). Onze 3 favorieten❤️
Vivi 21 maart 2024 07:31
5/5
Moksie Metie Speciaal onze favoriet 💥
Loes 13 februari 2024 07:54
5/5
Lekkere gerechten. Lekkerste is als je zowel bami trafasie als nasi trafasie maakt met moksie metie en moksie speciaal kip voor het gezin, lekker groot op tafel uitserveren muziekje aan. Ooh het mooie leven ❤️ ...
Kon 1 september 2023 07:10
5/5
De ovenkippetjes in de moksie metie lak met heerlijke bami trafasie ❤️❤️❤️
Bianca 21 augustus 2023 08:16
5/5
Heerlijk weer dit weekend genoten van al het lekkers. Onze favoriet blijft Moksie Speicaal Trafasie. Groetjes uit Hoorn. Bianca 😍
Rene Vervald 13 juni 2023 08:06
5/5
Ons eerste potje had ik gekregen in het kerstpakket van mijn vorige weekgever in december. Door die kleurrijke uitstraling en kleuren, trok het ons gelijk. Als je dan de pot opentrekt ben je verliefd. Zo gezegd zo gedaan, denk ik dat we inmiddels alle producten hebben gebruikt. Was er iets niet lekker? Nee! Was er iets onze favoriet? Moeilijk! De Nasi Trafasie is mega lekker en breed bruikbaar, maar de moksie speciaal is ook echt zo lekker. Zou het iedereen aanraden, het verrijkt echt je culinaire kijk op eten en zorgt voor een diverser menu 😋 ...
Roger & Mie 29 mei 2023 09:20
5/5
Intens genoten van dit merk. Kennisgemaakt tijdens een thuisfeestje waar jullie producten geurend de keuken uitkwamen, en iedereen gek werd. Bleek achteraf dus jullie Moksie Speciaal te zijn en de vlees en vispasteitjes. Overigens inmiddels al die recepten al 1001 keer zelf gemaakt. Genieten! ❤️ ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Tjauw Min Gedroogde Garnalen (tjauw min met gedroogde garnalen en moksie speciaal)

1. Voorbereiding:

Moksie Speciaal (marinade) aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren. Gedroogde garnalen 10 minuten in warm water weken.
De Chinese eiermie (tjauw-min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.

2. Moksie Speciaal:

Leg het vlees op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover; rooster het 10-15 minuten in de oven op 200 graden.
Snijd het vlees in schuine reepjes. De overgebleven saus na het roosteren, wordt gebruikt bij het serveren.

3. Tjauw Min:

Fruit in een pan de ui en de gedroogde garnalen in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de prei en julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens 4 eetlepels Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) toevoegen, roerbak ook dit enkele minuten, daarna de Chinese mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken.

Ingrediënten
- A. Voor Moksie Speciaal: 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade), 3 grote kippenbouten (gehalveerd), 50 gram gedroogde garnalen - B. Voor Tjauw-Min: 1 pot (360ml) Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), 500 gram Soubry Chinese eiermie (Tjauw-Min), zonnebloemolie, 1/2 ui, 100 gram prei, 100 gram julienne wortel
Wij zijn genomineerd. Stem op ons!
Wij zijn genomineerd. Stem op ons!
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie