Tjauw Min met Agoe Metie (Chinese fijne mie met speciaal geroosterd varkensvlees)

Home Recepten
Tjauw Min met Agoe Metie (Chinese fijne mie met speciaa...
Afbeelding van Tjauw Min met Agoe Metie (Chinese fijne mie met speciaal geroosterd varkensvlees)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Agoe Metie (geroosterd varkensvlees)

Roast Red Pork Trafasie (verse bereide marinade) aan de varkenslappen toevoegen tot die ondergedompeld zijn en 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht tevoren.
Rooster het vlees 10-15 minuten in de oven op 200 graden, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter over het vlees. Snijd het vlees hierna in reepjes.

2. Tjauw Min Mie:

De eieren in 2 eetlepels hete olie enkele minuten roerbakken en daarna afscheppen.
De Tjauw Min Mie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.

3. Tjauw Min Trafasie:

Fruit in een pan de ui in 7 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de prei, julienne wortel en broccoli, roerbak enkele minuten; vervolgens 4 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen, roerbak ook dit enkele minuten, daarna de Tjauw Min Mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurt, onder voortdurend omscheppen, 7 minuten opbakken.

Serveertip: Serveren met de Tjauw Min Mie met de Agoe Metie.

Variatietip: Voor een nog lekker gerecht, serveer ook eens met omeletten; bak met 3 eieren 3 omeletten in 2 eetlepels olie; snijd ze vervolgens in lange reepjes, rol de ene helft op en gebruik de andere helft als lange reepjes.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Marieke & Jezzlin 9 juli 2021 09:41
5/5
Kookvriendinnen die 3 x per week met faja lobi bezig zijn. Van vleesbroodjes tot tjauw min en roti of nasi/bami trafasie, we kunnen niet stoppennnn 😜😍🤣
Alicia 24 juni 2021 20:05
5/5
Heerlijke noodles, nasi, bami, tjauw min alles van Faja Lobii is yumyumyum😙 Fan van het eerste uur, kocht het zeker 25 jaar geleden al in de toko in de bijlmer de goeie oude tijd ❤️
Glennis 21 juni 2021 08:41
5/5
Weetje wat jullie merk nou zo byzonder maakt?👼 Of ik nou een suri nasi een tjauw min of moksie alesi wil eten, van ieder recept zijn er zoveel varianten! Blijf a.u.b. nog meer van deze ee rlijke en altijd lukkende recepten maken, want serieus: 9 van de 10 websites hebben nep recepten die gewoonweg niet lukken. ook 10 sterren voor jullie fijne website/app die ik veelvuldig gebruik en makkelijk tijdens het koken voor me neerzet. Groetjes van een echte fan van jullie mooie familiebedrijf ❤️ ...
Anneke & Sita 31 mei 2021 07:44
5/5
Kookvriendinnen die iedere week een recept van iemand maken. Jullie zijn het eerste merk waar we nu al 5 keer op rij een recept van maken, en geloof ons dat is een unicum als culinaire fijnp roevers! Blijf vooral veel bami/noodles/tjauw min recepten toevoegen please :) ...
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Jamie 5 juli 2021 08:16
5/5
Een erg dik boek is het met een mooie verzameling van alles en nog wat, hier zijn we nog lang niet uit uitgekeken. Desalniettemin verneem ik graag of we ergens kunnen inschrijven om op de ho ogte gehouden te worden over deel 6. ...
Desenti 28 april 2021 08:14
5/5
Eksi koekoe trafasie mix gebruikt: alles gelukt en was mega lekker, wel 1 uur en 10 min in de oven gedaan, maar dit is per oven natuurlijk anders.
Vanity 1 augustus 2018 08:04
5/5
Dit weekend het boek besteld en gisteren netjes binnen gekregen, vond de chauffeur niet zo aardig maar die was van DHL. Erdoorheen gebladerd:
+ Netjes
+ Overzichtelijk
+ Duidelijk geschreven
+ Mooie foto's

Geen min punten!
...
Dien 19 februari 2021 08:37
5/5
Gergilde kippetjes in moksie metie en witte nasi hmmmm yumyum
Anjeli 15 december 2020 09:55
5/5
Van de Nasi Trafasie tot de Bami Trafasie met jullie heerlijke marinades Moksie Metie en Moksie Speciaal!! Mijn kersttoppers voor dit jaar.
Suzanne 8 december 2020 13:35
5/5
Jullie Moksie Metie damn die smaak heeft ons hele gezin te pakken zo uniek we eten het bijna iedere week wel 2 a 3 keer ergens bij
Moksie liefhebber 5 november 2020 14:49
5/5
De Moksie Metie is te gek, de Losie Foroe en jullie Moksie Speciaal. Echt de beste marinades
Gerrit 14 september 2020 09:54
5/5
Moksie Speciaal, Moksie metie en losie foroe samen met de roast red Pork beste marinades van faja lobi. Lekker lang marineren van de voren hmmm!
Samir 10 juli 2020 09:22
5/5
Moksie Metie trafasie de allerbeste!
Jince 18 juni 2020 09:33
5/5
Favoriet blijft de Moksie Metie Trafasie!
Yilly d. 8 april 2020 09:08
5/5
Favorieten Moksie Metie en Roast Red Pork! 5 sterren voor jullie geweldige recepten, meer BBQ recepten graag
Janey 30 juli 2019 09:10
5/5
Tot nu toe gebruikt: Nasi Trafasie, Surinam Trafasie, Moksie Metie Trafasie, Roti Masala Trafasie, Trassie Trafasie, Banaan Trafasie. Ga de hele lijst af, en heb ook het kookboek zojuist ger eserveerd, ben erachter gekomen dat mijn buurtjes dit geheim gebruiken, nu ga ik ze eens verassen met mijn geheimpje ha! ...
Nikkie Peters 23 april 2019 08:52
5/5
Nou, ik heb Sandhia's Recepten Deel 5 als gift ontvangen, in een geweldige doos. Tot dit moment, kende ik Faja Lobi nog niet, maar ben ik al mijn hele leven een echte lekkerbek en pak i k elke dag zo culinair mogelijk uit in de keuken voor ons gezin, daarom lusten mijn kinderen letterlijk ALLES. Afgelopen zaterdag de Nasi Trafasie met Moksie Metie bereid, en de Baka Bana met Faja Lobi Pinda Sambel, WAUW WAUW WAUW, wat een smaaksensatie, wat een lust voor de tong en wat een voldoening om dit te maken en je het gevoel krijgt dat je als een echte kok bezig bent. Vanochtend lekker allemaal pagina's apart gezet, ik ga nog veel meer maken en wow zoveel fans, ik volg jullie gelijk op insta fb en YouTube, hulde voor dit merk en deze familie die zeker een recensie verdient! :) ...
Vinnie 11 februari 2019 06:51
5/5
GEWELDIG! Dit weekend meerdere recepten gemaakt, en nu net de Moksie Metie voorbereiding, in de marinade met rijstwijn, vanavond na het werk met de familie smullen!!!
Alesie 18 december 2018 08:58
5/5
Moksie Moksie Metieeeeeee! Ik eet letterlijk elke dag iets met de Moksie Metie erbij, familie Laigsingh ik heb jullie verhaal in het kookboek gelezen en het harde werken spat ervan af alleen maar passie om kippenvel van te krijgen, ga zo door en hopelijk hele fijne feestdagen ook voor jullie en het team :) LOBI xXx ...
Jose 28 augustus 2018 08:40
5/5
Gisteren heb ik het boek mogen ontvangen van de nette bezorger, het boek viel hem ook op en hij kreeg er honger van haha. Het hele boek doorgebladerd, tip voor de volgende keer: Zoveel lekke re recepten maar er zit maar 1 band in, nu heb ik overal papiertjes tussen gezet waar ik mee wil experimenteren. Het zou mooi zijn als er in de toekomst iets in komt wat je tussen meerdere pagina's kan plaatsen. Bijvoorbeeld: Bij een Nasi recept heb je ook een Moksie Metie recept nodig, het was top geweest als ik dus dan meerdere bandjes bijv. tussen meerdere pagina's kan plaatsen. ...
Miquel 28 mei 2018 22:32
5/5
Vandaag Moksie Metie gemaakt uit het kookboek het was een genot voor de tong voor mij en mijn gasten, heerlijk met kippendijtjes bereid, wauw wauw wauw
7 juni 2021 07:59
5/5
Spaghetti Omoe Snesie (Sandhia's-Chinese spaghetti) gemaakt: Vroeger toen we klein waren gingen we in paramaribo bij een klein winkeltje altijd spaghetti eten, een smaak die ik nooit meer be n vergeten en doen denken aan de fijne tijden ❤️ Dit weekend kreeg ik zin in spaghetti en dacht ik ga op fajalobi kijken voor een leuk recept, ik maak de omoe snesie en dit geloof je nooit: Exact de spghetti van 30 jaar geleden wat ik me kon herinneren!! Bedankt hiervoor faja lobi, jullie blijven me keer op keer verbazen met recepten/producten die de smaak van suriname kenmerken. Blijf vooral ook doorgaan met de fusion recepten! 🥇🏆✅ ...
Koos 19 maart 2021 15:31
5/5
Chinese nasi faja lobi stijl was top.
Supersnarf frans rahms 25 mei 2021 13:36
5/5
door jullie fijne gerechten en mooie presentatie koop ik regelmatig jullie producten bij de JUMBO ,dank voor de mooie website!
Jin 16 mei 2021 09:57
5/5
Een positieve beoordeling op jullie recepten de presentatie en de fijne website. Ook gaaf om te zien dat jullie zo actief zijn op Social Media, een nieuwe klant erbij.
Aife 22 april 2021 09:03
5/5
Goede en lekkere fijne recepten! Erg blij met jullie website!
Finneke 9 april 2021 10:05
5/5
Top ketjap recepten. Erg fijne website ook
mitchel 29 maart 2021 08:16
5/5
Bestellen ging soepel - levering ging soepel - mooie cadeaubox in zelfde stijl als kookboek - erg fijne functionele recepten, geen onzin en poespas - gewoon een boek met heul veul recepten e n inspiration. ...
Djezlyn 5 maart 2021 18:16
5/5
De recepten staan mooi per hoofdstukken aangegeven, handig voor een leek. Inmiddels een echte kok geworden met jullie fijne recepten!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Tjauw Min met Agoe Metie (Chinese fijne mie met speciaal geroosterd varkensvlees)

1. Agoe Metie (geroosterd varkensvlees)

Roast Red Pork Trafasie (verse bereide marinade) aan de varkenslappen toevoegen tot die ondergedompeld zijn en 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht tevoren.
Rooster het vlees 10-15 minuten in de oven op 200 graden, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter over het vlees. Snijd het vlees hierna in reepjes.

2. Tjauw Min Mie:

De eieren in 2 eetlepels hete olie enkele minuten roerbakken en daarna afscheppen.
De Tjauw Min Mie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.

3. Tjauw Min Trafasie:

Fruit in een pan de ui in 7 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de prei, julienne wortel en broccoli, roerbak enkele minuten; vervolgens 4 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen, roerbak ook dit enkele minuten, daarna de Tjauw Min Mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurt, onder voortdurend omscheppen, 7 minuten opbakken.

Ingrediënten
- 3 eieren - eventueel 1/2 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie (verse bereide marinade) - 1 stengel prei, 1/2 ui, zonnebloemolie, 100 gram broccoli, handvol julienne wortel - 250 gram varkenslappen - 1 pak (500) gram Tjauw Min Mie