Tjauw Min met Agoe Metie (Chinese fijne mie met speciaal geroosterd varkensvlees)

Home Recepten
Tjauw Min met Agoe Metie (Chinese fijne mie met speciaa...
Afbeelding van Tjauw Min met Agoe Metie (Chinese fijne mie met speciaal geroosterd varkensvlees)
Afbeelding van Tjauw Min met Agoe Metie (Chinese fijne mie met speciaal geroosterd varkensvlees)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Agoe Metie (geroosterd varkensvlees)

Roast Red Pork Trafasie (verse bereide marinade) aan de varkenslappen toevoegen tot die ondergedompeld zijn en 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht tevoren.
Rooster het vlees 10-15 minuten in de oven op 200 graden, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter over het vlees. Snijd het vlees hierna in reepjes.

2. Tjauw Min Mie:

De eieren in 2 eetlepels hete olie enkele minuten roerbakken en daarna afscheppen.
De Tjauw Min Mie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.

3. Tjauw Min Trafasie:

Fruit in een pan de ui in 7 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de prei, julienne wortel en broccoli, roerbak enkele minuten; vervolgens 4 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen, roerbak ook dit enkele minuten, daarna de Tjauw Min Mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurt, onder voortdurend omscheppen, 7 minuten opbakken.

Serveertip: Serveren met de Tjauw Min Mie met de Agoe Metie.

Variatietip: Voor een nog lekker gerecht, serveer ook eens met omeletten; bak met 3 eieren 3 omeletten in 2 eetlepels olie; snijd ze vervolgens in lange reepjes, rol de ene helft op en gebruik de andere helft als lange reepjes.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Anoniem 22 april 2020 10:11
5/5
Vanaf nu elke week zeker 2 keer faja lobi op tafel! Thuis leven maakt je culinair creatief, wat een verademing
Jessy 5 maart 2020 11:49
5/5
Koop al jaren jullie producten! Nooit geweten dat er ook een kookboek was, laatst bij mijn favoriete toko gekocht. Wat een verademing, zo makkelijk en leuk om te zien wat je er eigenlijk nog meer mee kunt, terwijl je al jaren het product gebruiken. 5 sterren! ...
Leonie 27 januari 2020 10:18
5/5
Vaste volger van jullie fb page waar ik digitaal alle recepten altijd gebruikte. Dit kookboek is een verademing, een fysiek boek blijft toch fijner dan een digitaal recept.
Vanity 1 augustus 2018 08:04
5/5
Dit weekend het boek besteld en gisteren netjes binnen gekregen, vond de chauffeur niet zo aardig maar die was van DHL. Erdoorheen gebladerd:
+ Netjes
+ Overzichtelijk
+ Duidelijk geschreven
+ Mooie foto's

Geen min punten!
...
Avinash & Dura 21 juni 2018 14:08
5/5
Heerlijk. Eerlijk is eerlijk, jullie recepten zijn zoals wij het vroeger van oma aten en kunnen er toch onze eigen touch aan geven. 1 minpunt, vind het boek erg dik, maar dat hoeft niet pers e negatief te zijn. ...
Illy 5 augustus 2020 08:34
5/5
Kookboek geweldig. Nasi, Moksie Metie, Losie Foroe en Trassie mijn favorieten!
Samir 10 juli 2020 09:22
5/5
Moksie Metie trafasie de allerbeste!
Jince 18 juni 2020 09:33
5/5
Favoriet blijft de Moksie Metie Trafasie!
Yilly d. 8 april 2020 09:08
5/5
Favorieten Moksie Metie en Roast Red Pork! 5 sterren voor jullie geweldige recepten, meer BBQ recepten graag
Janey 30 juli 2019 09:10
5/5
Tot nu toe gebruikt: Nasi Trafasie, Surinam Trafasie, Moksie Metie Trafasie, Roti Masala Trafasie, Trassie Trafasie, Banaan Trafasie. Ga de hele lijst af, en heb ook het kookboek zojuist ger eserveerd, ben erachter gekomen dat mijn buurtjes dit geheim gebruiken, nu ga ik ze eens verassen met mijn geheimpje ha! ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Tjauw Min met Agoe Metie (Chinese fijne mie met speciaal geroosterd varkensvlees)

1. Agoe Metie (geroosterd varkensvlees)

Roast Red Pork Trafasie (verse bereide marinade) aan de varkenslappen toevoegen tot die ondergedompeld zijn en 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht tevoren.
Rooster het vlees 10-15 minuten in de oven op 200 graden, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter over het vlees. Snijd het vlees hierna in reepjes.

2. Tjauw Min Mie:

De eieren in 2 eetlepels hete olie enkele minuten roerbakken en daarna afscheppen.
De Tjauw Min Mie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.

3. Tjauw Min Trafasie:

Fruit in een pan de ui in 7 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de prei, julienne wortel en broccoli, roerbak enkele minuten; vervolgens 4 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen, roerbak ook dit enkele minuten, daarna de Tjauw Min Mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurt, onder voortdurend omscheppen, 7 minuten opbakken.

Ingrediënten
- - 3 eieren - eventueel 1/2 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie (verse bereide marinade) - 1 stengel prei, 1/2 ui, zonnebloemolie, 100 gram broccoli, handvol julienne wortel - 250 gram varkenslappen - 1 pak (500) gram Tjauw Min Mie