Tjauw Min met romige masala garnalen

Home Recepten
Tjauw Min met romige masala garnalen
Afbeelding van Tjauw Min met romige masala garnalen
Afbeelding van Tjauw Min met romige masala garnalen

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Chinese eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de paprika's in fijne reepjes. Bak de garnalen enkele minuten in 2 eetlepels olie en schep ze daarna af.

2. Bombay Shrimps:

6 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (gesneden) hieraan toevoegen en enkele minuten bakken; Roti Dési Masala (vers bereide woksaus), paprika en bosuitjes (in ringen) hieraan toevoegen en 3 minuten roerbakken. Vervolgens de eiermie en garnalen toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 4 minuten op laag vuur opbakken.

Serveertip: Serveer op een bord of een kom. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Varieer de garnalen met vega kip of beef.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Vanity 1 augustus 2018 08:04
5/5
Dit weekend het boek besteld en gisteren netjes binnen gekregen, vond de chauffeur niet zo aardig maar die was van DHL. Erdoorheen gebladerd:
+ Netjes
+ Overzichtelijk
+ Duidelijk geschreven
+ Mooie foto's

Geen min punten!
...
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Kawina 7 oktober 2020 15:24
5/5
Masala met boontjes mmm! Groot fan van jullie.
Masala fan 25 september 2020 09:23
5/5
De Faja Lobi masala is de allerbeste!
Sins 15 september 2020 08:54
5/5
Sriracha masala wauw wauw
Jill 31 augustus 2020 11:09
5/5
Wat waren de kipspeisjes lekker zeg heerlijk recept. Vanavond gaan we de Faja Lobi tikka masala nieuwe recep van vorige week maken!
Jerky 14 augustus 2020 12:40
5/5
Jullie Roti Masala en Pindakaas mijn favorieten echt zoals het hoort te zijn topproducten
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Oompie 7 juli 2020 09:07
5/5
Wat een recensies zeg, daar sluit ik mij bij aan. Gisteren een pot Roti Masala Trafasie gekocht, wat een geslaagde smaak! Ga zeker meer van jullie proberen, kende dit merk nog niet.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Tjauw Min met romige masala garnalen

1. Voorbereiding: 

Chinese eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de paprika's in fijne reepjes. Bak de garnalen enkele minuten in 2 eetlepels olie en schep ze daarna af.

2. Bombay Shrimps: 

6 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (gesneden) hieraan toevoegen en enkele minuten bakken; Roti Dési Masala (vers bereide woksaus), paprika en bosuitjes (in ringen) hieraan toevoegen en 3 minuten roerbakken. Vervolgens de eiermie en garnalen toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 4 minuten op laag vuur opbakken.

Ingrediënten
- zonnebloemolie - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roti Dési Masala (vers bereide woksaus) - 500 gram Soubry Chinese eiermie (Tjauw-Min) - 2 sjalotjes - 3 stuks bosuien - 1 paprika (rood) - 1 kleine paprika (groen) - 300 gr garnalen (medium)