Tjauw Min met romige masala garnalen

Home Recepten
Tjauw Min met romige masala garnalen
Afbeelding van Tjauw Min met romige masala garnalen

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

Chinese eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de paprika's in fijne reepjes. Bak de garnalen enkele minuten in 2 eetlepels olie en schep ze daarna af.

2. Bombay Shrimps:

6 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (gesneden) hieraan toevoegen en enkele minuten bakken; Roti Dési Masala (vers bereide woksaus), paprika en bosuitjes (in ringen) hieraan toevoegen en 3 minuten roerbakken. Vervolgens de eiermie en garnalen toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 4 minuten op laag vuur opbakken.

Serveertip: Serveer op een bord of een kom. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Varieer de garnalen met vega kip of beef.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Alice 1 december 2021 08:02
5/5
Zaterdag menu: Gemarineerde moksie metie, moksie speciaal en losie foroe met nasi trafasie, bami trafasie en tjauw min voor de familie ❤️
Marieke & Jezzlin 9 juli 2021 09:41
5/5
Kookvriendinnen die 3 x per week met faja lobi bezig zijn. Van vleesbroodjes tot tjauw min en roti of nasi/bami trafasie, we kunnen niet stoppennnn 😜😍🤣
Alicia 24 juni 2021 20:05
5/5
Heerlijke noodles, nasi, bami, tjauw min alles van Faja Lobii is yumyumyum😙 Fan van het eerste uur, kocht het zeker 25 jaar geleden al in de toko in de bijlmer de goeie oude tijd ❤️
Glennis 21 juni 2021 08:41
5/5
Weetje wat jullie merk nou zo byzonder maakt?👼 Of ik nou een suri nasi een tjauw min of moksie alesi wil eten, van ieder recept zijn er zoveel varianten! Blijf a.u.b. nog meer van deze ee rlijke en altijd lukkende recepten maken, want serieus: 9 van de 10 websites hebben nep recepten die gewoonweg niet lukken. ook 10 sterren voor jullie fijne website/app die ik veelvuldig gebruik en makkelijk tijdens het koken voor me neerzet. Groetjes van een echte fan van jullie mooie familiebedrijf ❤️ ...
Anneke & Sita 31 mei 2021 07:44
5/5
Kookvriendinnen die iedere week een recept van iemand maken. Jullie zijn het eerste merk waar we nu al 5 keer op rij een recept van maken, en geloof ons dat is een unicum als culinaire fijnp roevers! Blijf vooral veel bami/noodles/tjauw min recepten toevoegen please :) ...
Jizzy 14 september 2020 00:00
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Anjalai 24 november 2021 07:54
5/5
kip en snijbonen zo simpel maar zo ontzettend smaakvol! Wok Trafasie of Tonight voor gebruiken en in 20 min klaar, top na een lange dag 💪
Jamie 5 juli 2021 00:00
5/5
Een erg dik boek is het met een mooie verzameling van alles en nog wat, hier zijn we nog lang niet uit uitgekeken. Desalniettemin verneem ik graag of we ergens kunnen inschrijven om op de ho ogte gehouden te worden over deel 6. ...
Desenti 28 april 2021 08:14
5/5
Eksi koekoe trafasie mix gebruikt: alles gelukt en was mega lekker, wel 1 uur en 10 min in de oven gedaan, maar dit is per oven natuurlijk anders.
Vanity 1 augustus 2018 00:00
5/5
Dit weekend het boek besteld en gisteren netjes binnen gekregen, vond de chauffeur niet zo aardig maar die was van DHL. Erdoorheen gebladerd:
+ Netjes
+ Overzichtelijk
+ Duidelijk geschreven
+ Mooie foto's

Geen min punten!
...
Diederik 20 juni 2022 07:44
5/5
Turks brood met Kip Masala: 5 sterren! Die verse Turkse broodjes van de Turkse bakker net uit de oven, bereid met Masala ❤️
Silke 16 juni 2022 08:19
5/5
Snelle eenpanswok met kip en snijbonen zo om te smullen. Voor de afwisseling doen we ook weleens bijv. panga filet in roti kip masala faja lobi met snijbonen en tomaatjes oef oef oef 😋
Trof 6 juni 2022 10:04
5/5
Pizza pollo masala heeft ons op ideeen gebracht. Maken nu vaak de Masala variant, en dan de tonijn erop die je eigenlijk gebruikt voor visbroodjes, wat een zaligmakend recept.
Ashna 1 juni 2022 08:11
5/5
😎Roti met Ketjap Egg Potato gisteren geprobeerd en was weer om te smullen. Die eggs in masala is sowieso een smaaksensatie van jewelste, geweldig lekker.
Tonny 8 mei 2022 08:24
5/5
Kip Masala met spitskool is zo simpel maar zo om te smullen! B.B.R met Rijst met Nasi Trafasie mix ook een echte aanrader. ❤️❤️😋😋
Melissa 4 mei 2022 08:12
5/5
Ketjap eieren, Masala eieren en Moksie Speciaal eieren zo lekker bij de nasi bami of roti❤️
Tochi 21 april 2022 08:05
5/5
Rollade Nasi Trafasie onze favoriete topper om te maken in het weekend. Doordeweeks lekker snijboontjes in masala of verse spitskool in masala om te smullen 😋
Tinsja 11 april 2022 08:00
5/5
De ketjap met masala in kip mawwww zo malsie! 😋😋😋😋😋😋😋😋😋
Nila 11 april 2022 07:57
5/5
Graag nog meer snelle eenpanswokkies! Kip met snijbonen of masala met spitskool zijn onze favo's voor al een lange tijd, 1 van de 2 eten we standaard op maandag met onze kids altijd smullen!
Edsi 4 april 2022 08:16
5/5
Vlamtosti masala was een klapper dit weekend. Als verassing gemaakt voor de lunch met de buurtjes en was geweldig 😍😋
Ton 30 maart 2022 08:12
5/5
Turkse Dürüm met kip masala gaan we in onze zaak verkopen, een echte klapper en iedereen vraagt zich af wat het recept is haha 🤣
Carla 25 maart 2022 01:00
5/5
Roti masala trafasie onze all-time-favourite lekker smullen met verse boontjes die we bij de boer halen en lekker laten mee sudderen met verse tomaatjes. Laat het nieuwe kookboek maar snel k omen!
Radha 24 maart 2022 07:37
5/5
kip en snijbonen onze favoriet, of in masala of in ketjap ❤️
Ye 15 maart 2022 01:00
5/5
Man o man ben al jaren zot van jullie masala's, all day masala haha. Komt er in deel 6 weer veel terug hiervan? Besteld iig!
Rochelle 5 maart 2022 20:00
5/5
Een geweldige smaaksensatie kip masala sriracha, aanrader dus.
Liz 16 februari 2022 08:21
5/5
Wanneer komt deel 6? Las hier iets over op social. Vanavond lekker ketjap kip masala mjammmm 🤗
Allisa 17 januari 2022 07:39
5/5
De lekkerste garnalen maak je met de faja lobi masala poeder, doe daar lekkere verse tomaatjes van doorheen met rijst, bami of pasta en je hebt een super simpel en lekker gerecht ❤️
Aissa 27 december 2021 08:13
5/5
Hmmm de ketjap eieren en masala eieren zijn zooooo smaakvol 🤗
Romy 22 december 2021 12:19
5/5
Tikka Masala Lasagne hoe verzinnen jullie het?! Smaakte echt ongekend goed. Sta al jaren versteld van jullie recepten. Soms hele authentieke maar soms ook nieuwe creaties gemengd met andere culturen/keukens, een verademing dit merk met altijd wat leuks en nieuws ❤️😋 ...
Petra 19 december 2021 09:51
5/5
De beste broodjes zijn met jullie kip masala recept! Zo smaakvol, zo spappig, zo intens ❤️😊

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Tjauw Min met romige masala garnalen

1. Voorbereiding: 

Chinese eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de paprika's in fijne reepjes. Bak de garnalen enkele minuten in 2 eetlepels olie en schep ze daarna af.

2. Bombay Shrimps: 

6 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (gesneden) hieraan toevoegen en enkele minuten bakken; Roti Dési Masala (vers bereide woksaus), paprika en bosuitjes (in ringen) hieraan toevoegen en 3 minuten roerbakken. Vervolgens de eiermie en garnalen toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 4 minuten op laag vuur opbakken.

Ingrediënten
- zonnebloemolie - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roti Dési Masala (vers bereide woksaus) - 500 gram Soubry Chinese eiermie (Tjauw-Min) - 2 sjalotjes - 3 stuks bosuien - 1 paprika (rood) - 1 kleine paprika (groen) - 300 gr garnalen (medium)
Ga naar mijn laatste sessie