👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? Halloween menu 2024: griezelig lekker
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Tjauw Min Speciaal (Sandhia's mie met geroosterde Creoolse kip)

Home Recepten
Tjauw Min Speciaal (Sandhia's mie met geroosterde Creoo...
Afbeelding van Tjauw Min Speciaal (Sandhia's mie met geroosterde Creoolse kip)

Bereidingswijze

1. Creoolse geroosterde kip:

Het vlees met 1 pot (360 ml) Moksie Speciaal Trafasie (marinade) en 2 theelepels tomatenpuree 2-3 uur marineren fo marineer het een nacht tevoren. Verdeel de overblijvende marinade over het vlees, leg op elk stuk vlees een klontje boter en bak het 10-15 minuten in de oven op 175-200 graden gaar. Het vlees in plakjes snijden.

2. Tjauw-Min Mie:

De eieren in 2 eetlepels hete olie enkele minuten roerbakken en daarna afscheppen.
De tjauw-min mie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Fruit in een pan de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de bosui (schuin gesneden), julienne wortel en taugé, roerbak enkele minuten; vervolgens 4 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix) en tomatenpuree toevoegen, goed omscheppen, daarna de tjauw-min mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 7 minuten opbakken; de laatste minuut de eieren toevoegen.

Serveertip: Serveren met de Creoolse kip, Krupuk Trafasie, tomaat, sla, bakbanaan.

Variatietip: Maak van de marinade die in de ovenschaal overblijft, een lekkere Moksie Speciaal Jus; voeg hieraan naar smaak boter, rum, een takje selderij en peper toe. Hierna het geheel, onder voortdurend roeren, enkele minuten opkoken. Varieer de julienne wortel en taugé met 100 gram doperwten en 100 gram maïs.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Alice 1 december 2021 08:02
5/5
Zaterdag menu: Gemarineerde moksie metie, moksie speciaal en losie foroe met nasi trafasie, bami trafasie en tjauw min voor de familie ❤️
Marieke & Jezzlin 9 juli 2021 09:41
5/5
Kookvriendinnen die 3 x per week met faja lobi bezig zijn. Van vleesbroodjes tot tjauw min en roti of nasi/bami trafasie, we kunnen niet stoppennnn 😜😍🤣
Alicia 24 juni 2021 20:05
5/5
Heerlijke noodles, nasi, bami, tjauw min alles van Faja Lobii is yumyumyum😙 Fan van het eerste uur, kocht het zeker 25 jaar geleden al in de toko in de bijlmer de goeie oude tijd ❤️
Glennis 21 juni 2021 08:41
5/5
Weetje wat jullie merk nou zo byzonder maakt?👼 Of ik nou een suri nasi een tjauw min of moksie alesi wil eten, van ieder recept zijn er zoveel varianten! Blijf a.u.b. nog meer van deze ee rlijke en altijd lukkende recepten maken, want serieus: 9 van de 10 websites hebben nep recepten die gewoonweg niet lukken. ook 10 sterren voor jullie fijne website/app die ik veelvuldig gebruik en makkelijk tijdens het koken voor me neerzet. Groetjes van een echte fan van jullie mooie familiebedrijf ❤️ ...
Anneke & Sita 31 mei 2021 07:44
5/5
Kookvriendinnen die iedere week een recept van iemand maken. Jullie zijn het eerste merk waar we nu al 5 keer op rij een recept van maken, en geloof ons dat is een unicum als culinaire fijnp roevers! Blijf vooral veel bami/noodles/tjauw min recepten toevoegen please :) ...
Jizzy 14 september 2020 00:00
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Anjalai 24 november 2021 07:54
5/5
kip en snijbonen zo simpel maar zo ontzettend smaakvol! Wok Trafasie of Tonight voor gebruiken en in 20 min klaar, top na een lange dag 💪
Jamie 5 juli 2021 00:00
5/5
Een erg dik boek is het met een mooie verzameling van alles en nog wat, hier zijn we nog lang niet uit uitgekeken. Desalniettemin verneem ik graag of we ergens kunnen inschrijven om op de ho ogte gehouden te worden over deel 6. ...
Desenti 28 april 2021 08:14
5/5
Eksi koekoe trafasie mix gebruikt: alles gelukt en was mega lekker, wel 1 uur en 10 min in de oven gedaan, maar dit is per oven natuurlijk anders.
Vanity 1 augustus 2018 00:00
5/5
Dit weekend het boek besteld en gisteren netjes binnen gekregen, vond de chauffeur niet zo aardig maar die was van DHL. Erdoorheen gebladerd:
+ Netjes
+ Overzichtelijk
+ Duidelijk geschreven
+ Mooie foto's

Geen min punten!
...
Rowena 16 oktober 2024 08:25
5/5
Geslaagde avond met bami trafasie moksie speciaal en trassie trafasie ❤️❤️❤️
Onna 15 mei 2024 07:20
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami, Roti Vega Kip (populairst vegetarisch gerecht van Nederland), Moksie Speciaal (Surinaamse geroosterde kip uit de oven). Onze 3 favorieten❤️
Vivi 21 maart 2024 07:31
5/5
Moksie Metie Speciaal onze favoriet 💥
Loes 13 februari 2024 07:54
5/5
Lekkere gerechten. Lekkerste is als je zowel bami trafasie als nasi trafasie maakt met moksie metie en moksie speciaal kip voor het gezin, lekker groot op tafel uitserveren muziekje aan. Ooh het mooie leven ❤️ ...
Andre & Michelle / kids 27 november 2023 08:18
5/5
Traybake Speciaal was weer een geslaagde nieuwe kookvideo, en het kerstmenu is ook weer grandioos. Sowieso is de rollade trafasie al 3 jaar onze all-time fave, we gaan dit keer ook de vispas teitjes erbij doen en de vleesbroodjes 😋🎅 ...
Rin 22 november 2023 08:27
5/5
Heerlijk recept de RotiChoti Bowls en Traybake speciaal 😍
Rene Vervald 13 juni 2023 08:06
5/5
Ons eerste potje had ik gekregen in het kerstpakket van mijn vorige weekgever in december. Door die kleurrijke uitstraling en kleuren, trok het ons gelijk. Als je dan de pot opentrekt ben je verliefd. Zo gezegd zo gedaan, denk ik dat we inmiddels alle producten hebben gebruikt. Was er iets niet lekker? Nee! Was er iets onze favoriet? Moeilijk! De Nasi Trafasie is mega lekker en breed bruikbaar, maar de moksie speciaal is ook echt zo lekker. Zou het iedereen aanraden, het verrijkt echt je culinaire kijk op eten en zorgt voor een diverser menu 😋 ...
Roger & Mie 29 mei 2023 09:20
5/5
Intens genoten van dit merk. Kennisgemaakt tijdens een thuisfeestje waar jullie producten geurend de keuken uitkwamen, en iedereen gek werd. Bleek achteraf dus jullie Moksie Speciaal te zijn en de vlees en vispasteitjes. Overigens inmiddels al die recepten al 1001 keer zelf gemaakt. Genieten! ❤️ ...
Oven 4 mei 2023 08:52
5/5
Chicken Paramaribo Speciaal is the greatest
Liza Yvonne Kramer 29 april 2023 13:42
5/5
Ik had vorige week Leekumkum saus bij Toko gekocht dan had ik kipfilet met knoflook,peper zout ,groenten en sambal bij elkaa😋😋😋😋😋😋😋r gemaakt en dan at ik Bami speciaal m et kipfilet . ...
DianeV 12 april 2023 14:17
5/5
Deze Zinger Roti wraps zijn de favoriete van mijn zoon samen met jullie Roti Trafassi speciaal mixen. Makkelijk klaar te maken en echt zo lekker!
Finley 20 december 2022 09:04
5/5
De kerstmenu's zijn weer heerlijk verrassend dit jaar, gek op. Gaan zeker leuke inspiraties van meenemen en natuurlijk de Rollade Trafasie al jaren in ons menu, iedereen roept er het hele ja ar over en we houden het speciaal voor enkel met kerst. Fijne feestdagen en een voorspoedig 2023 gewenst voor jullie allemaal ❤️ ...
Roelie 12 december 2022 08:25
5/5
Ik wil graag een recensie bij jullie plaatsen, waarom....? Omdat we aangenaam verrast zijn. We roken eigenlijk al hele lange tijd bij verschillende buurtjes jullie producten als ze aan het k oken waren, en zagen in de groepsapp foto's langskomen en meerdere waren enthousiast en gingen het toen proberen. Maar we zijn natuurlijk Hollanders, en alles duurt even voordat we iets nieuws gaan proberen. Maar toen eenmaal de hele straat eraan ging, hebben we het dit weekend geprobeerd: Nasi Trafasie en van de BBQ lekker in de kou Moksie metie en Moksie speciaal kippetjes. Wat kloppen de recepten en zijn ze goed, wat zijn de smaken ongekend rijkvol, en wat een heerlijke sensatie voor de tong. Jullie hebben er nieuwe fans bij 😋😊 ...
Jonnie 15 augustus 2022 07:45
5/5
Nou ik heb een lekkere tip voor de medefans.... Chicken Curry met garlic naan! En de Chicken Curry is vervangen voor bijvoorbeeld de Moksie Metie of de Moksie Speciaal kip, lekker met ijsber gsla en een plakje cheddar of knoflooksaus 🤗 Kan het recept jammer genoeg niet delen hier ...
Rudie 4 augustus 2022 08:56
5/5
Malse moksie speciaal met nasi trafasie hmmmm
Yannick 17 juni 2022 08:01
5/5
Dit recept heeft wel echt de mooiste foto zeg! Lekker zo met Nasi en Bami de zuurgoed en de moksie speciaal kip. Wij gaan dit feestmaal dit weekend maken, maar dan de moksie speciaal, losie foroe en moksie metie kip dagje van te voren in de lak leggen en dan lekker op de BBQ met de hitte morgen ❤️ ...
Ria Dijk 24 mei 2022 17:17
5/5
Macaroni speciaal zalig, eet het eenmaal in de week,zo zalig, ik lust het s morgens wel i p l van brood!!
Milo 15 mei 2022 00:00
5/5
Lekkere roti gerechtjes met moksie metie en moksie speciaal vlees zijn mijn favorieten van jullie sandhia's deel 6 zekers besteld
Melissa 4 mei 2022 08:12
5/5
Ketjap eieren, Masala eieren en Moksie Speciaal eieren zo lekker bij de nasi bami of roti❤️
Agnes 18 juni 2021 10:49
5/5
Als oer hollandse kennis gemaakt met jullie moksie speciaal hmmmm wat een genot top marinade! 😍 Ga zo door met meer recepten faja lobi 😘

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Tjauw Min Speciaal (Sandhia's mie met geroosterde Creoolse kip)

1. Creoolse geroosterde kip:

Het vlees met 1 pot (360 ml) Moksie Speciaal Trafasie (marinade) en 2 theelepels tomatenpuree 2-3 uur marineren fo marineer het een nacht tevoren. Verdeel de overblijvende marinade over het vlees, leg op elk stuk vlees een klontje boter en bak het 10-15 minuten in de oven op 175-200 graden gaar. Het vlees in plakjes snijden.

2. Tjauw-Min Mie:

De eieren in 2 eetlepels hete olie enkele minuten roerbakken en daarna afscheppen.
De tjauw-min mie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Fruit in een pan de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de bosui (schuin gesneden), julienne wortel en taugé, roerbak enkele minuten; vervolgens 4 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix) en tomatenpuree toevoegen, goed omscheppen, daarna de tjauw-min mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 7 minuten opbakken; de laatste minuut de eieren toevoegen.

Ingrediënten
- 500 gram Tjauw-Min Mie (Soubry Chinese mie) - 4 stuks bosui - 1/2 ui, zonnebloemolie, 3 eieren - 100 gram julienne wortel en 100 gram taugé - 5 stuks (circa 500 gram) kippendijen of bouten - eventueel 1/2 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 4 theelepels tomatenpuree - 1 pot (360ml) Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade)
Wij zijn genomineerd. Stem op ons!
Wij zijn genomineerd. Stem op ons!
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie