Tjauw Min Speciaal (Sandhia's mie met geroosterde Creoolse kip)

Home Recepten
Tjauw Min Speciaal (Sandhia's mie met geroosterde Creoo...
Afbeelding van Tjauw Min Speciaal (Sandhia's mie met geroosterde Creoolse kip)

Bereidingswijze

1. Creoolse geroosterde kip:

Het vlees met 1 pot (360 ml) Moksie Speciaal Trafasie (marinade) en 2 theelepels tomatenpuree 2-3 uur marineren fo marineer het een nacht tevoren. Verdeel de overblijvende marinade over het vlees, leg op elk stuk vlees een klontje boter en bak het 10-15 minuten in de oven op 175-200 graden gaar. Het vlees in plakjes snijden.

2. Tjauw-Min Mie:

De eieren in 2 eetlepels hete olie enkele minuten roerbakken en daarna afscheppen.
De tjauw-min mie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Fruit in een pan de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de bosui (schuin gesneden), julienne wortel en taugé, roerbak enkele minuten; vervolgens 4 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix) en tomatenpuree toevoegen, goed omscheppen, daarna de tjauw-min mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 7 minuten opbakken; de laatste minuut de eieren toevoegen.

Serveertip: Serveren met de Creoolse kip, Krupuk Trafasie, tomaat, sla, bakbanaan.

Variatietip: Maak van de marinade die in de ovenschaal overblijft, een lekkere Moksie Speciaal Jus; voeg hieraan naar smaak boter, rum, een takje selderij en peper toe. Hierna het geheel, onder voortdurend roeren, enkele minuten opkoken. Varieer de julienne wortel en taugé met 100 gram doperwten en 100 gram maïs.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Alice 1 december 2021 08:02
5/5
Zaterdag menu: Gemarineerde moksie metie, moksie speciaal en losie foroe met nasi trafasie, bami trafasie en tjauw min voor de familie ❤️
Marieke & Jezzlin 9 juli 2021 09:41
5/5
Kookvriendinnen die 3 x per week met faja lobi bezig zijn. Van vleesbroodjes tot tjauw min en roti of nasi/bami trafasie, we kunnen niet stoppennnn 😜😍🤣
Alicia 24 juni 2021 20:05
5/5
Heerlijke noodles, nasi, bami, tjauw min alles van Faja Lobii is yumyumyum😙 Fan van het eerste uur, kocht het zeker 25 jaar geleden al in de toko in de bijlmer de goeie oude tijd ❤️
Glennis 21 juni 2021 08:41
5/5
Weetje wat jullie merk nou zo byzonder maakt?👼 Of ik nou een suri nasi een tjauw min of moksie alesi wil eten, van ieder recept zijn er zoveel varianten! Blijf a.u.b. nog meer van deze ee rlijke en altijd lukkende recepten maken, want serieus: 9 van de 10 websites hebben nep recepten die gewoonweg niet lukken. ook 10 sterren voor jullie fijne website/app die ik veelvuldig gebruik en makkelijk tijdens het koken voor me neerzet. Groetjes van een echte fan van jullie mooie familiebedrijf ❤️ ...
Anneke & Sita 31 mei 2021 07:44
5/5
Kookvriendinnen die iedere week een recept van iemand maken. Jullie zijn het eerste merk waar we nu al 5 keer op rij een recept van maken, en geloof ons dat is een unicum als culinaire fijnp roevers! Blijf vooral veel bami/noodles/tjauw min recepten toevoegen please :) ...
Jizzy 14 september 2020 00:00
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Anjalai 24 november 2021 07:54
5/5
kip en snijbonen zo simpel maar zo ontzettend smaakvol! Wok Trafasie of Tonight voor gebruiken en in 20 min klaar, top na een lange dag 💪
Jamie 5 juli 2021 00:00
5/5
Een erg dik boek is het met een mooie verzameling van alles en nog wat, hier zijn we nog lang niet uit uitgekeken. Desalniettemin verneem ik graag of we ergens kunnen inschrijven om op de ho ogte gehouden te worden over deel 6. ...
Desenti 28 april 2021 08:14
5/5
Eksi koekoe trafasie mix gebruikt: alles gelukt en was mega lekker, wel 1 uur en 10 min in de oven gedaan, maar dit is per oven natuurlijk anders.
Vanity 1 augustus 2018 00:00
5/5
Dit weekend het boek besteld en gisteren netjes binnen gekregen, vond de chauffeur niet zo aardig maar die was van DHL. Erdoorheen gebladerd:
+ Netjes
+ Overzichtelijk
+ Duidelijk geschreven
+ Mooie foto's

Geen min punten!
...
Ria Dijk 24 mei 2022 17:17
5/5
Macaroni speciaal zalig, eet het eenmaal in de week,zo zalig, ik lust het s morgens wel i p l van brood!!
Milo 15 mei 2022 00:00
5/5
Lekkere roti gerechtjes met moksie metie en moksie speciaal vlees zijn mijn favorieten van jullie sandhia's deel 6 zekers besteld
Melissa 4 mei 2022 08:12
5/5
Ketjap eieren, Masala eieren en Moksie Speciaal eieren zo lekker bij de nasi bami of roti❤️
Agnes 18 juni 2021 10:49
5/5
Als oer hollandse kennis gemaakt met jullie moksie speciaal hmmmm wat een genot top marinade! 😍 Ga zo door met meer recepten faja lobi 😘
Alida 5 maart 2021 17:11
5/5
Moksie Speciaal Marinade echt best of the best
Aniz 3 februari 2021 11:10
5/5
Hoe meer moksie speciaal recepten hoe beter. fijne marinade
Roos 23 juni 2020 00:00
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Willem 29 juli 2019 00:00
5/5
Roti Masala Speciaal Trafasie 360 weer te koop bij AH XL met nog veel meer producten!!!!!
Gafra 31 januari 2022 07:54
5/5
We hebben in 1 week de vleesbroodje, vlees loempia en vispastei gemaakt en kunnen geen favoriet kiezen. Het maakt je zo gelukkig als alles in 1 keer lukt, is echt alleen met jullie recepten faja lobi sandhia's recepten 😘😋 p.s. ga zo door!!! ...
ron theunissen 26 oktober 2019 00:00
5/5
ik maak graag bara,s en surinaamse bamie en bamieballen en wou dit boek allang bestellen ik ben zelf kok maar nu kan ik mijn voorliefde voor het surinaamse gerechten nog meer verrijken en ge nieten van al deze lekkere gerechten ...
Mari van Zandvoort 19 juli 2018 00:00
5/5
Prachtig boek boordevol overheerlijk recepten!!! Jammie jammie!
Spaghetti 17 maart 2022 07:58
5/5
Spaghetti met geroosterde kip de best!! 😊
Ilaiah 6 februari 2022 09:23
5/5
Gisteren lekkere nasi met kasripo kip gegeven, vandaag spaghetti met geroosterde kip, wat een feest.
Fien 13 september 2018 00:00
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Riccie 20 mei 2022 09:05
5/5
De beste en meest malse kip ooit komt van Faja Lobi met al die handige tips! 😚
Wil 17 mei 2022 07:39
5/5
Snesie witte rijst fried met sate en moksie metie kip ohw ohw ohw. Ooit gezien op social van jullie van een fan nu eet ik het standaard 1 keer per week en kan er geen genoeg van krijgen
Tonny 8 mei 2022 08:24
5/5
Kip Masala met spitskool is zo simpel maar zo om te smullen! B.B.R met Rijst met Nasi Trafasie mix ook een echte aanrader. ❤️❤️😋😋
Divine 2 mei 2022 08:34
5/5
Sinds de Roti Curry Trafasie bij mijn ah xl te koop is, eten we standaard al zeker 3 maanden 1 x per week Snelle Roti Kip Curry maar dan telkens iets anders, kunnen er geen genoeg van krijge n 😸
Tinsja 11 april 2022 08:00
5/5
De ketjap met masala in kip mawwww zo malsie! 😋😋😋😋😋😋😋😋😋
Nila 11 april 2022 07:57
5/5
Graag nog meer snelle eenpanswokkies! Kip met snijbonen of masala met spitskool zijn onze favo's voor al een lange tijd, 1 van de 2 eten we standaard op maandag met onze kids altijd smullen!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Tjauw Min Speciaal (Sandhia's mie met geroosterde Creoolse kip)

1. Creoolse geroosterde kip:

Het vlees met 1 pot (360 ml) Moksie Speciaal Trafasie (marinade) en 2 theelepels tomatenpuree 2-3 uur marineren fo marineer het een nacht tevoren. Verdeel de overblijvende marinade over het vlees, leg op elk stuk vlees een klontje boter en bak het 10-15 minuten in de oven op 175-200 graden gaar. Het vlees in plakjes snijden.

2. Tjauw-Min Mie:

De eieren in 2 eetlepels hete olie enkele minuten roerbakken en daarna afscheppen.
De tjauw-min mie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Fruit in een pan de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de bosui (schuin gesneden), julienne wortel en taugé, roerbak enkele minuten; vervolgens 4 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix) en tomatenpuree toevoegen, goed omscheppen, daarna de tjauw-min mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 7 minuten opbakken; de laatste minuut de eieren toevoegen.

Ingrediënten
- 500 gram Tjauw-Min Mie (Soubry Chinese mie) - 4 stuks bosui - 1/2 ui, zonnebloemolie, 3 eieren - 100 gram julienne wortel en 100 gram taugé - 5 stuks (circa 500 gram) kippendijen of bouten - eventueel 1/2 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 4 theelepels tomatenpuree - 1 pot (360ml) Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade)
Ga naar mijn laatste sessie