Tjauw Min Speciaal (Sandhia's mie met geroosterde Creoolse kip)

Home Recepten
Tjauw Min Speciaal (Sandhia's mie met geroosterde Creoo...
Afbeelding van Tjauw Min Speciaal (Sandhia's mie met geroosterde Creoolse kip)
Afbeelding van Tjauw Min Speciaal (Sandhia's mie met geroosterde Creoolse kip)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Creoolse geroosterde kip:

Het vlees met 1 pot (360 ml) Moksie Speciaal Trafasie (marinade) en 2 theelepels tomatenpuree 2-3 uur marineren fo marineer het een nacht tevoren. Verdeel de overblijvende marinade over het vlees, leg op elk stuk vlees een klontje boter en bak het 10-15 minuten in de oven op 175-200 graden gaar. Het vlees in plakjes snijden.

2. Tjauw-Min Mie:

De eieren in 2 eetlepels hete olie enkele minuten roerbakken en daarna afscheppen.
De tjauw-min mie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Fruit in een pan de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de bosui (schuin gesneden), julienne wortel en taugé, roerbak enkele minuten; vervolgens 4 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix) en tomatenpuree toevoegen, goed omscheppen, daarna de tjauw-min mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 7 minuten opbakken; de laatste minuut de eieren toevoegen.

Serveertip: Serveren met de Creoolse kip, Krupuk Trafasie, tomaat, sla, bakbanaan.

Variatietip: Maak van de marinade die in de ovenschaal overblijft, een lekkere Moksie Speciaal Jus; voeg hieraan naar smaak boter, rum, een takje selderij en peper toe. Hierna het geheel, onder voortdurend roeren, enkele minuten opkoken. Varieer de julienne wortel en taugé met 100 gram doperwten en 100 gram maïs.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Anoniem 22 april 2020 10:11
5/5
Vanaf nu elke week zeker 2 keer faja lobi op tafel! Thuis leven maakt je culinair creatief, wat een verademing
Jessy 5 maart 2020 11:49
5/5
Koop al jaren jullie producten! Nooit geweten dat er ook een kookboek was, laatst bij mijn favoriete toko gekocht. Wat een verademing, zo makkelijk en leuk om te zien wat je er eigenlijk nog meer mee kunt, terwijl je al jaren het product gebruiken. 5 sterren! ...
Leonie 27 januari 2020 10:18
5/5
Vaste volger van jullie fb page waar ik digitaal alle recepten altijd gebruikte. Dit kookboek is een verademing, een fysiek boek blijft toch fijner dan een digitaal recept.
Vanity 1 augustus 2018 08:04
5/5
Dit weekend het boek besteld en gisteren netjes binnen gekregen, vond de chauffeur niet zo aardig maar die was van DHL. Erdoorheen gebladerd:
+ Netjes
+ Overzichtelijk
+ Duidelijk geschreven
+ Mooie foto's

Geen min punten!
...
Avinash & Dura 21 juni 2018 14:08
5/5
Heerlijk. Eerlijk is eerlijk, jullie recepten zijn zoals wij het vroeger van oma aten en kunnen er toch onze eigen touch aan geven. 1 minpunt, vind het boek erg dik, maar dat hoeft niet pers e negatief te zijn. ...
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Willem 29 juli 2019 16:29
5/5
Roti Masala Speciaal Trafasie 360 weer te koop bij AH XL met nog veel meer producten!!!!!
ron theunissen 26 oktober 2019 22:39
5/5
ik maak graag bara,s en surinaamse bamie en bamieballen en wou dit boek allang bestellen ik ben zelf kok maar nu kan ik mijn voorliefde voor het surinaamse gerechten nog meer verrijken en ge nieten van al deze lekkere gerechten ...
Ina Veraart 23 september 2019 17:42
5/5
Ohh ik kan niet wachten tot ik me boek heb hoor, ik ga gelijk met een recept beginnen jammie
Mari van Zandvoort 19 juli 2018 16:32
5/5
Prachtig boek boordevol overheerlijk recepten!!! Jammie jammie!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Tjauw Min Speciaal (Sandhia's mie met geroosterde Creoolse kip)

1. Creoolse geroosterde kip:

Het vlees met 1 pot (360 ml) Moksie Speciaal Trafasie (marinade) en 2 theelepels tomatenpuree 2-3 uur marineren fo marineer het een nacht tevoren. Verdeel de overblijvende marinade over het vlees, leg op elk stuk vlees een klontje boter en bak het 10-15 minuten in de oven op 175-200 graden gaar. Het vlees in plakjes snijden.

2. Tjauw-Min Mie:

De eieren in 2 eetlepels hete olie enkele minuten roerbakken en daarna afscheppen.
De tjauw-min mie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Fruit in een pan de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de bosui (schuin gesneden), julienne wortel en taugé, roerbak enkele minuten; vervolgens 4 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix) en tomatenpuree toevoegen, goed omscheppen, daarna de tjauw-min mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 7 minuten opbakken; de laatste minuut de eieren toevoegen.

Ingrediënten
- - 500 gram Tjauw-Min Mie (Soubry Chinese mie) - 4 stuks bosui - 1/2 ui, zonnebloemolie, 3 eieren - 100 gram julienne wortel en 100 gram taugé - 5 stuks (circa 500 gram) kippendijen of bouten - eventueel 1/2 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 4 theelepels tomatenpuree - 1 pot (360ml) Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade)