Zoet-Pikante kip

Home Recepten
Zoet-Pikante kip
Afbeelding van Zoet-Pikante kip
Afbeelding van Zoet-Pikante kip

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

lichtbruin fruiten; voeg hierna de kippendijen hieraan toe, omscheppen en bak die circa 10 minuten op matig vuur gaar.
Voeg de Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder), tomaat (in stukjes gesneden) en het water hieraan toe en omscheppen; het geheel 20-25 minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur met deksel op de pan stoven. De laatste 2 minuten de honing toevoegen en omscheppen.

Serveertip: Serveer de zoet-pikante kip met Javaanse bami; schenk de saus erover.

Variatietip: Varieer de Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) met Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix). Garneer met gebakken banaan en sla of geef er hardgekookte eieren (in partjes) bij.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Zoet-Pikante kip

lichtbruin fruiten; voeg hierna de kippendijen hieraan toe, omscheppen en bak die circa 10 minuten op matig vuur gaar. 
Voeg de Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder), tomaat (in stukjes gesneden) en het water hieraan toe en omscheppen; het geheel 20-25 minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur met deksel op de pan stoven. De laatste 2 minuten de honing toevoegen en omscheppen.

Ingrediënten
- zonnebloemolie - 2 uien - 600 gr kippendijen filet - 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 el tomatenpuree  - ½ tl Faja Lobi Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder) - 1 kleine tomaat - ½ kop (75 ml) water - 2 el  honing