B. B. R. Speciaal (homemade bruine bonen met rijst)

Home Recepten
B. B. R. Speciaal (homemade bruine bonen met rijst)
Afbeelding van B. B. R. Speciaal (homemade bruine bonen met rijst)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. B. B. R.:

  • STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Het vlees toevoegen, omscheppen, en met deksel op de pan gaarbakken.
  • STAP 4: Nasi Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder, bruine suiker, tomatenpuree, tomaat (in stukjes gesneden) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Bruine bonen (met saus) toevoegen en omscheppen; het water schenken en 10 minuten met deksel op de pan laten sudderen.

TIP: Bekijk onze nieuwste Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met de Basmati rijst, garneer met Zuurgoed Trafasie.

Variatietip: Varieer de kippendijenfilet met schouderkarbonade of gebruik 250 gram kipfilet en 250 gram Masterbeef (zoutvlees).

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
diana 18 december 2020 15:39
5/5
Ben zo met deze recepten , het hele gezin blij. Echt superfijn. Ik doe een beetje variatie op de recepten, een beetje van shandia en een beetje van mezelf en wat ik zo in huis heb. Gelukkig ben ik redelijk bekend met kruiden e.d. maar wel fijn om richtlijnen te hebben en dan lekker varieeren. Heerlijk! ...
Lorenzo 4 februari 2021 08:23
5/5
Als ras Italiaan fan van jullie keuken, maken jullie mij zo blij met dit recept. Tagliatelle met jullie gouden gehaktballen, man man man ga zo door. Meer Italiaanse pasta's met jullie produc ten graag! ...
Aniz 3 februari 2021 11:10
5/5
Hoe meer moksie speciaal recepten hoe beter. fijne marinade
Heino 9 december 2020 12:45
5/5
Zeker weten een goed boek, en zeker een recensie waar. 10 sterren van ons uit Scheveningen
Soraya S.. 10 november 2020 14:59
5/5
Kookboek besteld, volgende ochtend ontvangen, hiervoor 5 sterren. Kookboek doorgebladerd, ook hier 5 sterren voor. Overal paperclipjes tussen gezet met receptjes die ik snel ga maken hihi
Anita 10 september 2020 13:57
5/5
Echt waar ieder gerecht is een topper. Nou hebben we nog lang niet alles getest, maar vanaf day 1 al supporting faja lobi
Divina 7 september 2020 11:03
5/5
De beste Nasi maak je met faja lobi echt waar. Alle varianten absolute toppers
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Wim 3 augustus 2020 13:07
5/5
Faja Lobi, echt waar jullie flikken het telkens weer. Wat een grandioos fijne website en tegelijkertijd zo vrolijk en tropisch. Wauw wauw wauw
Jimmy 21 juli 2020 09:03
5/5
Sinds 2004 grootgebruiker Faja Lobiiiiiiiiiii!! Denk dat we iedere smaak al hebben gehad, niet direct een favoriet want met 1 product kan je zoveel recepten van jullie gebruiken ga daar voor al mee door. Kookboek delen 3, 4 en 5 nu in huis, over 50 jaar gaan die mij miljonair maken hahaha ...
Ans 25 februari 2020 09:54
5/5
Toen jullie nog allerlei gekleurde etiketten hadden (15 jaar of langer geleden?) al groot gebruiker. Mooi om te zien hoe het merk positief is geëvalueerd de laatste jaren, ga zo door.
Lieke & Jayson 3 februari 2019 14:52
5/5
Fan van het eerste uur. Zit nooit online uit interesse naar jullie website gegaan, zie de recensies en voel me verplicht jullie 5 sterren te geven, ik hou van jullie, koop al 20 jaar zeker j ullie producten bij mijn vaste toko, ga zo door lieve mensen. ...
Jinny 30 november 2018 17:27
5/5
Ik wil nadat ik jullie kookboek nu 2 maanden heb gebruikt, jullie echt bedanken. Normaal zou ik nooit een review plaatsen, maar de recepten, en hoe ze ook in 1 keer lukken allemaal! 9 van de 10 keer lukt een recept van iemand anders of uit een kookboek nooit, jullie recepten voelen zoveel liefde, en je krijgt echt het gevoel dat je het helemaal zelf hebt gedaan, heerlijk als kookliefhebber. Een heel fijn weekend toegewenst en ga zo door! ...
Gimmy en ninn 9 oktober 2018 09:59
5/5
De manier hoe jullie die geschreven hebben is echt super. Veel recepten herken ik van vroeger hoe mijn oma en moeder het maakte, maar wat vooral leuk is, de recepten kan je heel erg personal iseren naar je eigen smaak, precies zoals de Surinaamse keuken is! De culturen daar maken alles op hun eigen manier, waardoor je altijd verrast wordt keer op keer. XX ...
Priya & Gregory 11 juli 2018 07:39
5/5
Fijn boek met recepten. Daarnaast zitten er echt VEEL recepten in, ongekend. Surinaamse kookboeken zijn vaak te eenzijdig, hier krijgen jullie echt een 5 sterren voor want wij vinden het sup er. We hopen alleen dat jullie producten beter beschikbaar worden, vind het te duur om het online te kopen! ...
Jilles 21 juni 2018 07:42
5/5
kleurrijk en lekkere makkelijk te bereiden recepten, super. Net als jullie recepten op facebook alleen dit is echt top in een dik boek
Eliza 30 mei 2018 12:50
5/5
De hele familie is gelukkig! Al 6 weken geleden het kookboek in de pre-sale gekocht, netjes conform jullie aangegeven tijdstip ontvangen en gelijk uitgepakt , recepten apart gelegd en ja hoo r. Nu al een paar weken lekker elke week een paar recepten aan het maken, het is GE-WEL-DIG! ...
Alida 5 maart 2021 17:11
5/5
Moksie Speciaal Marinade echt best of the best
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Willem 29 juli 2019 16:29
5/5
Roti Masala Speciaal Trafasie 360 weer te koop bij AH XL met nog veel meer producten!!!!!
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.
Hanneke 14 april 2021 08:37
5/5
5 sterren omdat je er niet meer kan invullen. Top!
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Lars 13 april 2021 11:30
5/5
Heerlijk was de roti kebab knoflook! Recept is ook goed uitgelegd, een aanrader.
Rachelle 13 april 2021 09:34
5/5
Gisteren het boek ontvangen als cadeau: Verrassend ik volg jullie al jaren maar snap niet hoezo ik dit niet eerder had gekocht!
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
Erol 11 april 2021 12:29
5/5
5 sterren voor de opmaak, 5 sterren voor de kloppende recepten, 5 sterren voor de mooie giftbox/kaft.
Gerald 11 april 2021 11:10
5/5
BBR recepten zijn top
Anita d. 9 april 2021 10:36
5/5
Oprecht een goed kookboek.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
B. B. R. Speciaal (homemade bruine bonen met rijst)

1. B. B. R.:

  • STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.  
  • STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Het vlees toevoegen, omscheppen, en met deksel op de pan gaarbakken.
  • STAP 4: Nasi Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder, bruine suiker, tomatenpuree, tomaat (in stukjes gesneden) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Bruine bonen (met saus) toevoegen en omscheppen; het water schenken en 10 minuten met deksel op de pan laten sudderen.

TIP: Bekijk onze nieuwste Kookvideo's.

Ingrediënten
- 400 gr Basmati rijst - zonnebloemolie - 1 ui - 4 teentjes knoflook - plakje Madam Jeanette peper - 400 gr kip- of kippendijenfilet - 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - ½ tl pimentpoeder - 1 tl bruine suiker - 1 tl tomatenpuree - 1 tomaat (kleine) - 1 pot (720 gram) bruine bonen - 75 ml water - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie