Bara gevuld met traditionele kip masala

Home Recepten
Bara gevuld met traditionele kip masala
Afbeelding van Bara gevuld met traditionele kip masala
Afbeelding van Bara gevuld met traditionele kip masala

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

flook en peper hierin fruiten; daarna de kipfilet toevoegen en gaarbakken; vervolgens Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala) en bouillonblokjes toevoegen, goed omscheppen, tenslotte ½ kopje (75ml) water langs de zijkant rondom toevoegen en het vlees 15-20 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

2. Bara: Recept Bara

Serveertip: Snijd de bara voorzichtig open en beleg het met de Traditionele Kip Masala en verse sla; schenk Roti Saus Trafasie over het vlees. 

Variatietip: Vervang de kipfilet met lamsvlees of vega kip. 

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Daisy 17 september 2018 17:54
5/5
Vanavond lekker Bara maken met jullie recept!! Ik heb het kookboek nu circa 3 maanden, 20 recepten verder en alles gelukt, post eind deze week mijn bara foto op de Faja Facebook!!
Sterre 21 maart 2019 12:03
5/5
Vrolijkmakend kookboek met enorm veel recepten, als de maag gevuld is.... is het hart gelukkig :)
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Kawina 7 oktober 2020 15:24
5/5
Masala met boontjes mmm! Groot fan van jullie.
Masala fan 25 september 2020 09:23
5/5
De Faja Lobi masala is de allerbeste!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Bara gevuld met traditionele kip masala

flook en peper hierin fruiten; daarna de kipfilet toevoegen en gaarbakken; vervolgens Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala) en bouillonblokjes toevoegen, goed omscheppen, tenslotte ½ kopje (75ml)  water langs de zijkant rondom toevoegen en het vlees 15-20 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.   

2. Bara: Recept Bara

Ingrediënten
- 1. Traditionele Kip Masala: - 500 gr kipfilet - 1 el Faja Lobi Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala) - 6 eetlepels zonnebloemolie - Faja Lobi Roti Saus Trafasie - 3 teentjes verse knoflook - plakje Madam Jeanette peper - 1 grote ui - 2 kleine Maggi bouillonblokjes - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie - 2. Bara: Bara: Recept Bara - 3. Overige: - 1 krop verse sla