👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? Halloween menu 2024: griezelig lekker
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Bara met bakkeljauw

Home Recepten
Bara met bakkeljauw
Afbeelding van Bara met bakkeljauw

Bereidingswijze

1. Bakkeljauw:

  • STAP 1: Verdeel de Bakkeljauw Filet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten.
  • STAP 2: Spoel het in een vergiet met koud water af, goed uitknijpen en uitlekken.
  • STAP 3: Verhit 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie, fruit de uien hierin lichtbruin.
  • STAP 4: Voeg de Bakkeljauw Filet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin roerbakken.
  • STAP 5: Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), tomaten (in stukjes), tomatenpuree, Trassie Trafasie, bruine suiker en Madam Jeanette peper toevoegen en omscheppen.
  • STAP 6: Water toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur koken.

2. Bara: Zie Recept Bara

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Bakkeljauw Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Snijd de bara voorzichtig open en beleg het met de bakkeljauw, verse sla en Zuurgoed Trafasie

Variatietip: Schenk een pikante saus over het beleg.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Rania a 6 augustus 2021 08:19
5/5
Mijn favo su recept blijft Spaghetti met allerlei kip recepten van jullie en heerlijke bara ongevuld of gevuld, net waar ik zin in heb. Al deze recepten via jullie en uitstekend! 😋
Daisy 17 september 2018 00:00
5/5
Vanavond lekker Bara maken met jullie recept!! Ik heb het kookboek nu circa 3 maanden, 20 recepten verder en alles gelukt, post eind deze week mijn bara foto op de Faja Facebook!!
Lilly 21 juli 2018 00:00
5/5
Portugees van afkomst, maar wat een geweldige bakkeljauw recepten, wij noemen het bacalhau!
Fomald 22 oktober 2024 07:09
5/5
Echt 10 dikke sterren.
Roshni 21 oktober 2024 07:09
5/5
Verkrijgbaar bij onze AH XL! Kan alle kanten op met 1 potje. Magisch 🏆
George 17 oktober 2024 08:15
5/5
Instand noodles Chicken Trafasie de beste!!!!!!!!!!!
Rowena 16 oktober 2024 08:25
5/5
Geslaagde avond met bami trafasie moksie speciaal en trassie trafasie ❤️❤️❤️
Roland 14 oktober 2024 07:39
5/5
Top website gewoon! Heb gestemd op jullie beste website en beste product nominering.
Ol 9 oktober 2024 08:19
5/5
Instant noodles van Faja Lobi?!!!!! WAUW! Jullie blijven ons verassen ❤️
Robert 8 oktober 2024 07:49
5/5
Nooit gedacht dat ik vega zo lekker zou vinden. Probeer deze eens uit: Bruine Bonen met vega gehaktballetjes
Miranda Okie 7 oktober 2024 08:15
5/5
Wanneer je Surinaamse roots hebt, maar diegene die het je konden leren, er niet meer zijn. Faja Lobi brengt de geuren terug in mijn huis die mij doen terugdenken naar vroeger. Een recensie w aardig! Ps. kookboek Sandhia's Recepten ook een knaller van een boek. ...
Kristy 4 oktober 2024 08:28
5/5
Lekkere receptjes 😋
Roosje 3 oktober 2024 07:56
5/5
Madam Jeanette Sambal is de favo thuis samen met de Trassie Trafasie
Rover 2 oktober 2024 08:25
5/5
10+ sterren! 😍😘
Pomelien 30 september 2024 07:33
5/5
Tijdens mijn studie in Amsterdam jullie producten otndekt, 15 jaar later willen mijn jonge kindjes alleen nog maar nasi trafasie rijst eten 😊🤣
Angien 26 september 2024 08:13
5/5
GEWELDIG MERK!
Celina 25 september 2024 08:01
5/5
5 sterren! Veel inspiratie, veel variatie, gezonde recepten, alles naar keus/wens te finetunen en personaliseren 💥😎
Koosje 23 september 2024 07:36
5/5
Weer het hele weekend genoten van ons Faja Lobi menu. Vrijdag Roti Masala Trafasie, zaterdag Nasi Trafasie en gisteren Bami Trafasie 😍
Kwasi 20 september 2024 08:29
5/5
Makkelijke recepten toegankelijk voor iedereen 😎
Romijnders 19 september 2024 08:16
5/5
THE BEST OF BEST! FAJA FOR LIFE LOBI ❤️
Raoul & Esmee 17 september 2024 08:27
5/5
We zijn weer lekker bezig geweest dit weekend. Vorige week alles in de 'mijn kookboek' functie opgeslagen, lekker alle ingrediënten en producten makkelijk opslaan, naar de supermarkt ga an, alles vers halen en dan beginnen. Het hele huis geurt altijd zo lekker dat mensen uit de straat in de groepsapp vragen waar het vandaag komt haha! Gaan snel meer maken Lobi ❤️ ...
Cor 16 september 2024 08:32
5/5
De allerbeste en lekkerste producten van Faja Lobi
Green 11 september 2024 08:25
5/5
5 sterren!!!!
Annika 10 september 2024 07:38
5/5
Dumplings Trafasie krijgt 5 uit de 5 sterren. Lekkerder dan de restaurant versie 😍😋
ChantalJamie 9 september 2024 18:27
5/5
Al vaak gemaakt. Heerlijk! Hier geen toko en ipv Plum Sauce gebruik ik pruimenjam. Net zo lekker en daarbij kun je zelf van andere specerijen het pittiger maken, mocht je dat willen.
Willeke 9 september 2024 07:35
5/5
Hmmmmmmmm alles van jullie is toppie!
Helmiene 6 september 2024 08:28
5/5
Vanuit het mooie Dordrecht groot fan van Faja Lobi! Super lekker smaakvolle producten met een enorm mooi kookboek. ❤️ lobi
Roshnie 4 september 2024 08:23
5/5
Heerlijke recepten! Roshnie xx
P.L. 3 september 2024 08:31
5/5
Wij zijn hier thuis op gestoomde recepten en zien er heel veel lekkere van bij jullie. Zoals de 'Roti met gestoomde ovendrums' hmmm
Esmee Toon 2 september 2024 08:15
5/5
Lekkere loaded frietjes op zo'n faja lobi! 😍😋

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Bara met bakkeljauw

1. Bakkeljauw:

  • STAP 1: Verdeel de Bakkeljauw Filet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten.
  • STAP 2: Spoel het in een vergiet met koud water af, goed uitknijpen en uitlekken.
  • STAP 3: Verhit 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie, fruit de uien hierin lichtbruin.
  • STAP 4: Voeg de Bakkeljauw Filet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin roerbakken.
  • STAP 5: Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), tomaten (in stukjes), tomatenpuree, Trassie Trafasie, bruine suiker en Madam Jeanette peper toevoegen en omscheppen.
  • STAP 6: Water toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur koken. 

2. Bara: Zie Recept Bara

Ingrediënten
- 1. Bakkeljauw: - 1 pak (450 gr) Faja Lobi Bakkeljauw Filet - Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie (speciaal voor Sandhia's gerechten) - 2 uien - 4 el Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 tomaten - 2 tl tomatenpuree - 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 2 tl bruine suiker - Madam Jeanette peper - 100 ml water - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie - 2. Bara: Recept Bara
Wij zijn genomineerd. Stem op ons!
Wij zijn genomineerd. Stem op ons!
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie