Bara met bakkeljauw

Home Recepten
Bara met bakkeljauw
Afbeelding van Bara met bakkeljauw
Afbeelding van Bara met bakkeljauw

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Bakkeljauw:

  • STAP 1: Verdeel de Bakkeljauw Filet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten.
  • STAP 2: Spoel het in een vergiet met koud water af, goed uitknijpen en uitlekken.
  • STAP 3: Verhit 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie, fruit de uien hierin lichtbruin.
  • STAP 4: Voeg de Bakkeljauw Filet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin roerbakken.
  • STAP 5: Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), tomaten (in stukjes), tomatenpuree, Trassie Trafasie, bruine suiker en Madam Jeanette peper toevoegen en omscheppen.
  • STAP 6: Water toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur koken.

2. Bara: Zie Recept Bara

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Bakkeljauw Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Snijd de bara voorzichtig open en beleg het met de bakkeljauw, verse sla en Zuurgoed Trafasie

Variatietip: Schenk een pikante saus over het beleg.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Daisy 17 september 2018 17:54
5/5
Vanavond lekker Bara maken met jullie recept!! Ik heb het kookboek nu circa 3 maanden, 20 recepten verder en alles gelukt, post eind deze week mijn bara foto op de Faja Facebook!!
Lilly 21 juli 2018 08:26
5/5
Portugees van afkomst, maar wat een geweldige bakkeljauw recepten, wij noemen het bacalhau!
Nadja 1 december 2020 12:31
5/5
We hebben er doorhene gebladerd en wauw helemaal top
Eline 1 december 2020 10:01
5/5
Durum met masala 10+ was yummy.
Nelleke 30 november 2020 08:21
5/5
Jullie producten voor het eerste geproefd bij een kennisengroep van ons, sindsdien kunnen we er niet meer zonder!
Geen 30 november 2020 07:23
5/5
Nieuwe bakmix producten en recepten echt uistekend!!
Nan 27 november 2020 09:55
5/5
Kleurrijk kookboek
Annie 27 november 2020 08:49
5/5
Nou de pruimentaart is geslaagd conform jullie recept mensen, eindelijk eens een kloppend recept!
Jennie 25 november 2020 08:24
5/5
WOOWIE!!!!! Choco gelukt in 1 keer!!! Super bereidingswijze en fijn de kookvideo. Komende weken jullie andere smaken uitproberen.
T 24 november 2020 12:58
5/5
Dit recept echt wauw. Eksi mijn favorietj, daarna Keksie daarna Choco. Wanneer komt de mix voor lapis, surinaamse pandan en ananascake?

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Bara met bakkeljauw

1. Bakkeljauw:

  • STAP 1: Verdeel de Bakkeljauw Filet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten.
  • STAP 2: Spoel het in een vergiet met koud water af, goed uitknijpen en uitlekken.
  • STAP 3: Verhit 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie, fruit de uien hierin lichtbruin.
  • STAP 4: Voeg de Bakkeljauw Filet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin roerbakken.
  • STAP 5: Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), tomaten (in stukjes), tomatenpuree, Trassie Trafasie, bruine suiker en Madam Jeanette peper toevoegen en omscheppen.
  • STAP 6: Water toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur koken. 

2. Bara: Zie Recept Bara

Ingrediënten
- 1. Bakkeljauw: - 1 pak (450 gr) Faja Lobi Bakkeljauw Filet - Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie (speciaal voor Sandhia's gerechten) - 2 uien - 4 el Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 tomaten - 2 tl tomatenpuree - 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 2 tl bruine suiker - Madam Jeanette peper - 100 ml water - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie - 2. Bara: Recept Bara