Chinese bami met ketjap kip speciaal

Home Recepten
Chinese bami met ketjap kip speciaal
Afbeelding van Chinese bami met ketjap kip speciaal
Afbeelding van Chinese bami met ketjap kip speciaal

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Ketjap Kip Speciaal

  • STAP1: Paprika (in reepjes), winterwortel (in dunne reepjes) en bosuitjes (in schuine reepjes) enkele minuten in ruim water gaarkoken.
  • STAP 2: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Kippenbouten (in stukjes gesneden) toevoegen en omscheppen; bak het vlees op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, gaar.
  • STAP 4: Voeg Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Chinese vijfkruidenpoeder,Trassie Trafasie, tomaten (in stukjes gesneden), Pinda Sambel Trafasie en bruine suiker toe.
  • STAP 5: Omscheppen en enkele minuten op matig vuur bakken.
  • STAP 6: Het water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen en 25-30 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten pruttelen.
  • STAP 7: De laatste 3 minuten de voorgekookte groenten toevoegen en omscheppen.

2. Chinese Bami: Recept Chinese Bami

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Speciale Vlees Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveer het vlees met de Chinese bami, schenk de saus erover; geef er Zuurgoed Trafasie bij.  

Variatietip: Voor een exclusieve sambal, gebruik eens zelfgemaakte Aardappel Sambal

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jilermo 26 mei 2020 07:43
5/5
Fawaka! Nasi Trafasie en Bami Trafasie producten die je de smaak van omoe en overgroetomoe geven, wauw wauw wauw. Eenr ecensie plaatsen is niet niks, maar dit verdient een dikke 10
Harry Aussems 30 december 2018 12:42
5/5
Geweldig met de kerst gekregen en nu al super blij. Vandaag Surinaamse bami met kip. Mmmmm
A. Verheij 15 november 2018 12:40
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Nicolay 30 september 2018 14:02
5/5
Heerlijk! Vroeger in mijn studie tijd gingen we altijd bij een Surinaamse oma eten naast de campus. Het ontroert me als ik jullie Nasi Trafasie en Bami Trafasie maak, en de goede herinnering en proef en voel van de fijne vroeg. Top kookboek, en heerlijke recepten elke dag op facebook. ...
Vinedi 31 juli 2018 13:23
4/5
Ben gek op nasi en bami en jullie boek zit er vol mee super
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chinese bami met ketjap kip speciaal

1. Ketjap Kip Speciaal 

  • STAP1: Paprika (in reepjes), winterwortel (in dunne reepjes) en bosuitjes (in schuine reepjes) enkele minuten in ruim water gaarkoken.
  • STAP 2: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Kippenbouten (in stukjes gesneden) toevoegen en omscheppen; bak het vlees op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, gaar. 
  • STAP 4: Voeg Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Chinese vijfkruidenpoeder, Trassie Trafasie, tomaten (in stukjes gesneden), Pinda Sambel Trafasie en bruine suiker toe.
  • STAP 5: Omscheppen en enkele minuten op matig vuur bakken.
  • STAP 6: Het water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen en 25-30 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten pruttelen.
  • STAP 7: De laatste 3 minuten de voorgekookte groenten toevoegen en omscheppen.

2. Chinese Bami: Recept Chinese Bami

Ingrediënten
- 1. Ketjap Kip Speciaal: - 1 paprika - ½ winterwortel - 3 bosuitjes - zonnebloemolie - 2 uien - 4 teentjes knoflook - 800 gr kippenbouten - 3 ½ (afgestreken) eetlepels Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 4 tl tomatenpuree - 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder) -  ½ tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 2 tomaten - 2 el Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie (grof gemalen) - 1 tl bruine suiker - 150 ml water - 2. Chinese Bami: Recept Chinese Bami