Creoolse huzarensalade

Home Recepten
Creoolse huzarensalade
Afbeelding van Creoolse huzarensalade
Afbeelding van Creoolse huzarensalade

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Eieren hard koken.
  • STAP 2: Kipfilet met de knoflook (uitgeperst), selderij (gehakt) en bouillonblokje in ruim water gaar koken, uitlekken en pluizen of in stukjes snijden.
  • STAP 3: Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met een snufje zout gaar.
  • STAP 4: De rode bieten in een mixer fijn mixen, snijd de zilveruitjes fijn en de augurken in kleine blokjes.
  • STAP 5: Maak een smeuïge puree door de rode bieten en de mayonaise met de aardappelen fijn te stampen; de zure appel (fijn gemixt) toevoegen en goed mengen voor een fris-zure smaak. Desgewenst meer mayonaise toevoegen om de puree smeuïger te maken en extra bieten toevoegen voor een mooier roze kleur.
  • STAP 6: Voeg de gepluisde kip, zilveruitjes, augurken, en maiskorrels (uitgelekt) aan de puree toe en meng het goed. Eventueel zout naar smaak toevoegen.

TIP: Probeer ook deze exclusieve huzarensalade: Sandhia's Huzarensalade en Kookvideo's

Serveertip: Serveer de huzarensalade met plakjes hardgekookte eieren.

Variatietip: Varieer de mayonaise met halvanaise voor een gezondere huzarensalade of probeer eens de exclusieve Sandhia's Huzarensalade

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
geertje 23 oktober 2020 12:02
5/5
Ik geniet elke keer weer mijn man is er ook gek op
Ferdi 23 oktober 2020 09:09
5/5
Schuif maar door al die producten van jullie wauw
Tonny 23 oktober 2020 09:07
5/5
Wat een recepten mensen!
Dinij 23 oktober 2020 05:58
5/5
Ook ik vind geweldige recepten
Anvangils 22 oktober 2020 21:46
5/5
Lekkere recepten.
Jerney 22 oktober 2020 14:48
5/5
Een merk met waardes, authenticiteit en een fijne mix van smaken.
Ne 21 oktober 2020 09:09
5/5
Van het weekend alle marinades proeven zin in met het mooie kookboek
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.
Vikash 20 oktober 2020 10:18
5/5
5 sterren zeker verdiend.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Creoolse huzarensalade
  • STAP 1: Eieren hard koken.
  • STAP 2: Kipfilet met de knoflook (uitgeperst), selderij (gehakt) en bouillonblokje in ruim water gaar koken, uitlekken en pluizen of in stukjes snijden.
  • STAP 3: Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met een snufje zout gaar.
  • STAP 4: De rode bieten in een mixer fijn mixen, snijd de zilveruitjes fijn en de augurken in kleine blokjes.
  • STAP 5: Maak een smeuïge puree door de rode bieten en de mayonaise met de aardappelen fijn te stampen; de zure appel (fijn gemixt) toevoegen en goed mengen voor een fris-zure smaak. Desgewenst meer mayonaise toevoegen om de puree smeuïger te maken en extra bieten toevoegen voor een mooier roze kleur.
  • STAP 6: Voeg de gepluisde kip, zilveruitjes, augurken, en maiskorrels (uitgelekt) aan de puree toe en meng het goed. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Ingrediënten
- 4 eieren - 250 gr. kipfilet - 1 teentje knoflook - takje selderij - 1 bouillonblokje - 500 gr kruimige aardappelen - 75 gr zoetzure zilveruitjes - 75 gr zoetzure augurken - 170 gr rode bieten - 8 el mayonaise - 1 zure appel - 100 gr maïskorrels - zout