Fried Rice met gamba’s

Home Recepten
Fried Rice met gamba’s
Afbeelding van Fried Rice met gamba’s

Bereidingswijze

1. Gamba’s:

  • STAP 1: Rijstwijn aan de gamba’ s toevoegen, omscheppen en enkele minuten mee marineren, daarna in ½ eetlepel olie bakken en afscheppen.

2. Fried Rice:

  • STAP 2: Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 3: Eieren in 1 eetlepel olie grof roerbakken en afscheppen.
  • STAP 4: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst) daarin lichtbruin fruiten.
  • STAP 5: Kipfilet (in plakjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken.
  • STAP 6: Rode paprika (in kleine blokjes), maïs en prei (in schijfjes) toevoegen, omscheppen
  • en met deksel op de pan enkele minuten beetgaar bakken; tussentijds omscheppen.
  • STAP 7: Witte Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 8: De gekookte rijst en de eieren toevoegen en, onder voortdurend
  • omscheppen, 5 minuten opbakken tot fried rice; de laatste minuut de gamba’s over de fried rice verdelen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Nasi en Kookvideo's.

Serveertip: Serveer de fried rice met de gamba’s; garneer met Zuurgoed Trafasie.

Variatietip: Varieer de gamba's met gerookte Sandhia's vis.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Cindy 18 december 2022 09:44
5/5
Chicken Karaage Trafasie (Oriental fried chicken)!!!! Mensen, dit is dat stukje vlees die je in restaurants krijgt, aanrader!!
Dorinda 21 november 2022 08:13
5/5
Welke recepten wij hebben gemaakt dit weekend? Spaghetti met geroosterde kip en zondag Chicken Karaage Trafasie (Oriental fried chicken). Ervaring? ❤️❤️❤️❤️❤️ 5 hartjes!! ! Het was weer geweldig smullen, en met de kookvideo's weer super makkelijk. ...
Rais 2 september 2022 07:54
5/5
Chicken Karaage Trafasie (Oriental fried chicken): Recept goed uitgelegd, en het was enorm lekker ❤️
Wil 17 mei 2022 07:39
5/5
Snesie witte rijst fried met sate en moksie metie kip ohw ohw ohw. Ooit gezien op social van jullie van een fan nu eet ik het standaard 1 keer per week en kan er geen genoeg van krijgen
Is 24 maart 2022 07:35
5/5
Sate met fried rice vermengd met de witte nasi trafasie wat een smaakmaker! 😎
Levi 9 november 2021 08:59
5/5
Dit recept is echt SICK mensen 😯😯😯😯😲😲😲: Chicken Karaage Trafasie (Oriental fried chicken). Aanrader!!! 😻
George 9 augustus 2021 08:35
5/5
Fried rice recept met chinese sate en ik combineer het met xxl garnalen gewokt in moksie metie (jaja, eigen creatie) met karamel en honing afgetopt op de grilplaat, beste smaak ooit in me le ven geproefd en ook nog zelf gecreëerd door jullie hulp. ...
Ros 27 januari 2023 08:02
5/5
Surinaamse Bami met Bami Trafasie oeiii ❤️
Roshida 26 januari 2023 08:37
5/5
10+ sterren! ❤️
Ogen 26 januari 2023 01:00
5/5
10 sterren. Gewoon een super functioneel kookboek enorm dik met enorm veel recepten. Diegene die elk recept uit het boek een keer heeft gemaakt is sowieso 20 jaar verder haha.
Rolando 25 januari 2023 08:19
5/5
MEER MEER MEER! Dat is wat ik denk als ik Faja Lobi eet. Groetjes van Wilma uit het mooie Alkmaar 😋
Sil 24 januari 2023 08:07
5/5
Heerlijk beginnen met een ijskoude dawet, daarna een milka eksi, daarna de sate trafasie of een vispastei en door naar de nasi trafasie met rollade! Terwijl ik dit typ, op de maandag ochtend , weet ik precies wat ik vanavond ga doen voor mij en mijn man: Dit wat ik net opnoem hahahaha! Love/Lobi ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗 ...
Ovi 24 januari 2023 01:00
5/5
Groot compliment en niets minder. Top recepten!
Ria 23 januari 2023 20:00
5/5
Heb net me producten binnen woensdag boodschappen halen en dan aan de slag ben echt benieuwd.denk dat de keus moelijk word ziet er allemaal zo lekker uit ben al aan het watertanden
Merel 23 januari 2023 08:00
5/5
De Roti Curry Trafasie is een aanrader. De combi met de kip, krieltjes en boontjes in de saus is geweldig. We hadden verse kousenband gekocht ow ow ow om te smullen 😍😚
Nardo 23 januari 2023 01:00
5/5
Veel recepten gemaakt uit het nieuwe kookboek. Dit verdiend een 5 sterren review. Niets is frustrerender dan super gelikte recepten die totaal niet werken, wat we vaak genoeg meemaken. Julli e kookboek is functioneel, en inspireert voor meer. Ieder recept vraagt om gemaakt te worden! ...
Rosalie 22 januari 2023 08:37
5/5
Heerlijk! Mijn favoriet is jullie pastei en de vleesbroodjes 😋
Rich 22 januari 2023 01:00
5/5
We kopen ieder jaar wel 5 - 10 kookboeken. Die van jullie hebben we met kerst cadeau gekregen van onze dochter: een beoordeling van zeker wel 10 sterren. Kleurrijk, niet gevuld met teveel on zin verhalen, erg dik, ieder recept een handige kookvideo, en per gang ENORM vele keuzes die je wederom inspireren je eigen creaties eens op een andere manier te maken. Wij zijn fan! Waar kunnen we delen 1,2,3,4 en 5 kopen? ...
Ousia 20 januari 2023 07:51
5/5
Genieten de recepten van trafasie faja lobii niets anders over te zeggen
Finna 20 januari 2023 01:00
5/5
Aangenaam verrast met het dikke boek, de kwaliteit en de mooie recepten met kookvideo's.
José 19 januari 2023 18:54
5/5
Deze zijn echt superlekker! Ik heb er mini saucijzenbroodjes van gemaakt ( 4 stukjes uit 1 plakje bladerdeeg ) en iedereen vond ze heerlijk! Voor mij een dikke 5 sterren
Alisha 19 januari 2023 08:47
5/5
We genieten wekelijks van jullie heerlijke gerechten, zijn er zo blij mee. Maak maar nog meer kookvideo's hoor :)
Annelies 19 januari 2023 01:00
5/5
GEWELDIG MERK!
Geraldddd 18 januari 2023 08:04
5/5
SUPER RECEPTJES!
Daniella 17 januari 2023 08:23
5/5
Elke dag Faja Lobi wil nooit meer anders! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
RR 17 januari 2023 01:00
5/5
10 sterren
Annieke 16 januari 2023 08:15
5/5
Foe Yong Hai Trafasie dit weekend gemaakt en het was een smuller. Gaan aankomende week de Sriracha tosti maken 😋😊
Onno and friends 16 januari 2023 01:00
5/5
Als Onno wat maakt word iedereen gek: Jaaaa hahaha dat ben ik. Elke maand organiseer ik voor mijn vrienden, die hier in dezelfde woonwijk wonen ook, een eet avondje. Dan kook ik wat lekkers. En wist je dat? Ik gebruik altijd een basis idee uit jullie kookboek. Ben zo zo zo tevreden! Misschien een idee jullie kookboek ook als e-book uit te brengen voor de echte fans. Doeii! ...
asha 15 januari 2023 10:14
5/5
Gewoonweg de allerbeste recepten ❤️
RO RO 15 januari 2023 01:00
5/5
5 dikke sterren

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Fried Rice met gamba’s

1. Gamba’s:

  • STAP 1: Rijstwijn aan de gamba’ s toevoegen, omscheppen en enkele minuten mee marineren, daarna in ½ eetlepel olie bakken en afscheppen.

2. Fried Rice:

  • STAP 2: Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 3: Eieren in 1 eetlepel olie grof roerbakken en afscheppen.
  • STAP 4: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst) daarin lichtbruin fruiten.
  • STAP 5: Kipfilet (in plakjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken.
  • STAP 6: Rode paprika (in kleine blokjes), maïs en prei (in schijfjes) toevoegen, omscheppen
  • en met deksel op de pan enkele minuten beetgaar bakken; tussentijds omscheppen.
  • STAP 7: Witte Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 8: De gekookte rijst en de eieren toevoegen en, onder voortdurend
  • omscheppen, 5 minuten opbakken tot fried rice; de laatste minuut de gamba’s over de fried rice verdelen.
Ingrediënten
- 1. Gamba’s: - 1 el rijstwijn - 175 gr gamba’s (met staart) - 2. Fried Rice: - 400 gr Kotomisi Basmati - 4 eieren - zonnebloemolie - 1 ui - 3 teentjes knoflook - 350 gr kipfilet - 1 rode paprika - 1 blik (150 gr) maïs - 1 stengel prei (kleine) - 4 el Faja Lobi Witte Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
Ga naar mijn laatste sessie