Fried Rice met gamba’s

Home Recepten
Fried Rice met gamba’s
Afbeelding van Fried Rice met gamba’s

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Gamba’s:

  • STAP 1: Rijstwijn aan de gamba’ s toevoegen, omscheppen en enkele minuten met marineren, daarna in ½ eetlepel olie bakken en afscheppen.

2. Fried Rice:

  • STAP 2: Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 3: Eieren in 1 eetlepel olie grof roerbakken en afscheppen.
  • STAP 4: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst)
  • daarin lichtbruin fruiten.
  • STAP 5: Kipfilet (in plakjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken.
  • STAP 6: Rode paprika (in kleine blokjes), maïs en prei (in schijfjes) toevoegen, omscheppen
  • en met deksel op de pan enkele minuten beetgaar bakken; tussentijds omscheppen.
  • STAP 7: Witte Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 8: De gekookte rijst en de eieren toevoegen en, onder voortdurend
  • omscheppen, 5 minuten opbakken tot fried rice; de laatste minuut de gamba’s over de fried rice verdelen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Nasi en Kookvideo's.

Serveertip: Serveer de fried rice met de gamba’s; garneer met Zuurgoed Trafasie.

Variatietip: Varieer de gamba's met gerookte Sandhia's vis.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
George 9 augustus 2021 08:35
5/5
Fried rice recept met chinese sate en ik combineer het met xxl garnalen gewokt in moksie metie (jaja, eigen creatie) met karamel en honing afgetopt op de grilplaat, beste smaak ooit in me le ven geproefd en ook nog zelf gecreëerd door jullie hulp. ...
Gen 21 september 2021 20:06
5/5
WHUUTT!!! Chicken Karaage Trafasie WAUW!!!! Dit weekend gaan we hiervan smullen 🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗
Yaro Kobe 21 september 2021 11:23
5/5
Afrikaanse roots zie ik zo terug in ook de surinam keuken...!! Geweldige prducten
Harris 21 september 2021 09:55
5/5
10 sterren voor de top recepten
Aisha 20 september 2021 09:20
5/5
Saté Trafasie (op een bedje van spaghetti), check ✅ Gelukt en was smaaaaaakvolll
D 20 september 2021 08:16
5/5
Een kookboek met letterlijk een gouden kaft. Wereldse recepten die we moeten koesteren, culturen van mengelmoesje, geheimen van verschillende keukens, recepten die werken, en kookvideo' s op hun website. ...
Erald 19 september 2021 14:03
5/5
Deze vispasteitjes zijn de best in town mensen, aanrader! Wanneer kant-en-klaar te koop? 😎
Waldo 17 september 2021 10:05
5/5
De gouden kapsalon gemaakt wat een topper weer pfoe 😍
Sinneke 16 september 2021 10:39
5/5
Roti Crispy Chicken staat vanavond op het menu! Wat een makkelijke kookvideo!! zin in!! 💕💕💕💕
Monique 15 september 2021 07:59
5/5
Met Faja Lobi weet je iedere dag wat je gaat eten: Je scrollt door de recepten van een menu😘😀, en je hebt altijd wel iets. Ook de wat eten we vandaag is erg, genoeg inspiratie voor ons hier thuis, ...
Annis 15 september 2021 07:56
5/5
Lekke rmakkelijk te maken allemaal!
Anastecia 14 september 2021 08:53
5/5
Een kookwalhala voor iedereen die van tropisch eten houd!
Les 14 september 2021 07:51
5/5
Een geweldig idee die recepten van jullie, hoe mijn moeder het ons geleerd heeft (Javaans-Surinaamse dame), zo zie ik het ook terug in jullie recepten, dit geeft me zo een mooi en fijn gevoe l. Lekker makkelijk bij de Oriental om de hoek te verkrijgen, een mega mega assortiment, alleen die kleuren van jullie word je al vrolijk van 😙 ...
Passie 13 september 2021 08:08
5/5
Passie is mijn bijnaam, en dat is mijn synoniem voor jullie! Top spulletjes, en makkelijk zo een reccessie achterlaten, niet teveel poespas. 🤣😋😎
Fins 12 september 2021 09:32
5/5
Als ik jullie zie, als ik jullie hoor, als ik met jullie eet, het maakt je gewoon gelukkig. Probeer het uit mensen als je nog twijfelt. Alleen maar lobi lobi voor deze fam ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️ ...
Naomi 10 september 2021 11:04
5/5
Dit weekend groot feest! En daar horen jullie loempia's bij. 😍😍😍 Fijn een merk te hebben, waar je alle kanten mee op kan.
Allesandra 9 september 2021 09:21
5/5
De allerbeste bami en spaghetti blijf ik maken met de touch van jullie producten!
Kev 9 september 2021 09:17
5/5
Begint al bij en heerlijke kaft totdat je erdoorheen bladert, heerlijk!
Peter 8 september 2021 08:49
5/5
Vanaf nu geen anders meer!
Mary-jane 7 september 2021 09:36
5/5
Sranang boekoe op zijn best! Tevreden en 5 sterren verdiend
winnie 7 september 2021 07:42
5/5
Kunnen jullie niet iedere dag recepten publiceren? Heerlijk mang lobi voor jullie❤️
Faisel 6 september 2021 11:13
5/5
DE CHICKEN PARAMARIBO GEPROEFD! Was is tie weer superrrr....!! Super dat jullie hem weer in het assortiment hebben, en nu niet meer eruit halen aub 🤣😋😢
Anu 6 september 2021 08:42
5/5
Alle pagina's dit weekend eens doorgebladerd van dit kookboek, mooi hoor. Leuk ook om te zien dat veel recepten echt lijken zoals ik het zelf heb geleerd vroeger (ooit) van oma en moede rs. Geeft me een fijn gevoel dat ik iets gevonden heb wat echt lijkt om wat we vroeger aten ...
Liesje 5 september 2021 09:54
5/5
Dankzij jullie producten ontdekt dat je niet altijd maar alles met vlees moet eten. Jullie smaakmakers geven die volle smaak, die je wel echt mist in je eten als je een keer wat zonder vlees wilt. Heerlijk de pinda sambel, de trassie, jullie nasi mix die je zelfs voor snacks kan gebruiken. Leuk om te zien hoe veelzijdig jullie producten zijn! 😋 ...
Henny Quick 4 september 2021 09:19
5/5
Meerdere gerechten inmiddels gemaakt en zo bij deze niet meer afhalen voortaan maar heerlijk zelf Surinaams maken
Idyl 3 september 2021 11:20
5/5
Of je nou roti masala, nasi trafasie of de trassie traf gebruikt. Alles smaakt toppie, alles smaakt naar vroeger, alles smaakt naar meer ❤️
Weraldo 2 september 2021 08:28
5/5
Een kritische noot voor jullie: Het boek is geweldig, hahahahah!! Gewoon top
Gin 2 september 2021 08:19
5/5
De Surinaamse vispastei is denk ik het alles lekkerste recept van jullie wat komt door die geweldige Trassie Trafasie van jullie! Ik ben groot fan van jullie merk, recepten, producten en bli jf vooral zo doorgaan, lobi ❤️! ...
Tirza 1 september 2021 10:03
5/5
Gisteren zelf gemaakte friet gemaakt oorlog met jullie pinda sambel, aangelengd met een beetje javaanse marinade en extra piment, sjezus terwijl ik praat loopt het water uit me mond!
Alexi 1 september 2021 08:18
5/5
Heerlijke exotisxche recepten

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Fried Rice met gamba’s

1. Gamba’s:

  • STAP 1: Rijstwijn aan de gamba’ s toevoegen, omscheppen en enkele minuten met marineren, daarna in ½ eetlepel olie bakken en afscheppen.

2. Fried Rice:

  • STAP 2: Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 3: Eieren in 1 eetlepel olie grof roerbakken en afscheppen.
  • STAP 4: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst)
  • daarin lichtbruin fruiten.
  • STAP 5: Kipfilet (in plakjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken.
  • STAP 6: Rode paprika (in kleine blokjes), maïs en prei (in schijfjes) toevoegen, omscheppen
  • en met deksel op de pan enkele minuten beetgaar bakken; tussentijds omscheppen.
  • STAP 7: Witte Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 8: De gekookte rijst en de eieren toevoegen en, onder voortdurend
  • omscheppen, 5 minuten opbakken tot fried rice; de laatste minuut de gamba’s over de fried rice verdelen.
Ingrediënten
- 1. Gamba’s: - 1 el rijstwijn - 175 gr gamba’s (met staart) - 2. Fried Rice: - 400 gr Kotomisi Basmati - 4 eieren - zonnebloemolie - 1 ui - 3 teentjes knoflook - 350 gr kipfilet - 1 rode paprika - 1 blik (150 gr) maïs - 1 stengel prei (kleine) - 4 el Faja Lobi Witte Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
Ga naar mijn laatste sessie