Fried Rice met gamba’s

Home Recepten
Fried Rice met gamba’s
Afbeelding van Fried Rice met gamba’s
Afbeelding van Fried Rice met gamba’s

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Gamba’s:

  • STAP 1: Rijstwijn aan de gamba’ s toevoegen, omscheppen en enkele minuten met marineren, daarna in ½ eetlepel olie bakken en afscheppen.

2. Fried Rice:

  • STAP 2: Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 3: Eieren in 1 eetlepel olie grof roerbakken en afscheppen.
  • STAP 4: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst)
  • daarin lichtbruin fruiten.
  • STAP 5: Kipfilet (in plakjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken.
  • STAP 6: Rode paprika (in kleine blokjes), maïs en prei (in schijfjes) toevoegen, omscheppen
  • en met deksel op de pan enkele minuten beetgaar bakken; tussentijds omscheppen.
  • STAP 7: Witte Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 8: De gekookte rijst en de eieren toevoegen en, onder voortdurend
  • omscheppen, 5 minuten opbakken tot fried rice; de laatste minuut de gamba’s over de fried rice verdelen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Nasi en Kookvideo's.

Serveertip: Serveer de fried rice met de gamba’s; garneer met Zuurgoed Trafasie.

Variatietip: Varieer de gamba's met gerookte Sandhia's vis.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Cristina pesl. 28 oktober 2020 11:52
5/5
Recepten, Producten en het Kookboek allemaal heerlijk.
Nita Hertog 27 oktober 2020 19:31
5/5
Heerlijke recepten
Anny 27 oktober 2020 15:09
5/5
Enorm lekkere producten.
Tati Anie 27 oktober 2020 09:44
5/5
Indische roots maar geweldig dit Surinaamse kookboek
Marieke 27 oktober 2020 08:36
5/5
Jullie gehaktballen trafasie zijn om te smullen
Wimpie 26 oktober 2020 21:24
5/5
Skuuf maar door mensen lekker man kookboekie van faja
Janny 26 oktober 2020 08:36
5/5
Een review op de vroege ochtend: Bedankt voor dit mooie kookboek super cadeau.
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
Liamus 25 oktober 2020 19:08
5/5
Hoi ik ben zo blij met jullie prachtige recepten in jullie kookboek heb eral veel uitgemaakt zo heerlijk ! Top wat een heerlijk eten tis elke keer weer genieten , maar ik moet nog veel leren , komt goed Bedankt fajalobi ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Fried Rice met gamba’s

1. Gamba’s:

  • STAP 1: Rijstwijn aan de gamba’ s toevoegen, omscheppen en enkele minuten met marineren, daarna in ½ eetlepel olie bakken en afscheppen.

2. Fried Rice:

  • STAP 2: Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 3: Eieren in 1 eetlepel olie grof roerbakken en afscheppen.
  • STAP 4: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst)
  • daarin lichtbruin fruiten.
  • STAP 5: Kipfilet (in plakjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken.
  • STAP 6: Rode paprika (in kleine blokjes), maïs en prei (in schijfjes) toevoegen, omscheppen
  • en met deksel op de pan enkele minuten beetgaar bakken; tussentijds omscheppen.
  • STAP 7: Witte Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 8: De gekookte rijst en de eieren toevoegen en, onder voortdurend
  • omscheppen, 5 minuten opbakken tot fried rice; de laatste minuut de gamba’s over de fried rice verdelen.
Ingrediënten
- 1. Gamba’s: - 1 el rijstwijn - 175 gr gamba’s (met staart) - 2. Fried Rice: - 400 gr Kotomisi Basmati - 4 eieren - zonnebloemolie - 1 ui - 3 teentjes knoflook - 350 gr kipfilet - 1 rode paprika - 1 blik (150 gr) maïs - 1 stengel prei (kleine) - 4 el Faja Lobi Witte Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie