Gehaktbal Trafasie met spaghetti

Home Recepten
Gehaktbal Trafasie met spaghetti
Afbeelding van Gehaktbal Trafasie met spaghetti

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Spaghetti:

  • STAP 1: Spaghetti bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Gehaktbal Trafasie:

  • STAP 2: Gehakt in een grote kom doen, voeg hieraan toe Bami Trafasie (roerbakmix), ui (gesnipperd), paneermeel en het ei; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
  • STAP 3: Draai van het gehaktmengsel 8 mooie ronde gehaktballen en laat ze afgedekt 30 minuten in de koelkast rusten.

3. Fond Trafasie (vers bereid):

  • STAP 4: Zonnebloemolie verhitten, ui (fijn gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten. Bami Trafasie(roerbakmix), Pinda Sambel, gember en tomatenpuree hieraan toevoegen, omscheppen; water toevoegen, omscheppen en circa 3 minuten opkoken.

4. Bakken:

  • STAP 5: Verhit de braadboter in een braadpan, braad de ballen hierin, onder voorzichtig keren, rondom bruin.
  • STAP 6: Voeg Fond Trafasie aan de gehaktballen toe en laat ze, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 20-25 minuten op laag vuur gaar bakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Gehaktballen en Kookvideo's.

Serveertip: Serveer de gehaktballen met de spaghetti, schenk de jus over de gehaktballen.

Variatietip: Varieer de spaghetti eens met Sandhia's bami.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Dennis 17 juni 2021 11:10
5/5
Hierbij een review over jullie recept🤠: Broodje Gehaktbal Trafasie. Nondeju wat is deze gehaktbal sappig en smaakvol en anders als wat wij in de nederlandse variant gewend zijn, maar toch zo bekend. Een echte aanrader, en makkelijk gemaakt op een broodje. ...
Wil 21 mei 2021 09:11
5/5
Hutspot met gehaktbal op z'n trafasie mjam mjam mjammm
Emma 1 maart 2021 10:15
5/5
Broodje Gehaktbal Trafasie: Krijgt van de hele fam een dikke 10!
Lysan 13 oktober 2020 09:28
5/5
Gehaktbal Trafasie recept is ons super bevallen. We gaan meer producten proberen!
Allesandra 9 september 2021 09:21
5/5
De allerbeste bami en spaghetti blijf ik maken met de touch van jullie producten!
Rania a 6 augustus 2021 08:19
5/5
Mijn favo su recept blijft Spaghetti met allerlei kip recepten van jullie en heerlijke bara ongevuld of gevuld, net waar ik zin in heb. Al deze recepten via jullie en uitstekend! 😋
7 juni 2021 07:59
5/5
Spaghetti Omoe Snesie (Sandhia's-Chinese spaghetti) gemaakt: Vroeger toen we klein waren gingen we in paramaribo bij een klein winkeltje altijd spaghetti eten, een smaak die ik nooit meer be n vergeten en doen denken aan de fijne tijden ❤️ Dit weekend kreeg ik zin in spaghetti en dacht ik ga op fajalobi kijken voor een leuk recept, ik maak de omoe snesie en dit geloof je nooit: Exact de spghetti van 30 jaar geleden wat ik me kon herinneren!! Bedankt hiervoor faja lobi, jullie blijven me keer op keer verbazen met recepten/producten die de smaak van suriname kenmerken. Blijf vooral ook doorgaan met de fusion recepten! 🥇🏆✅ ...
Andri 23 september 2021 09:05
5/5
Kookboek heeft veel recepten die onze moeder vroeger maakte, leuke herinneringen!
Veni 23 september 2021 08:37
5/5
Chicken PAramaribo mijn favoriete recept, blij dat het weer terug is en super met deze kookvideo. 😎 Jullie producten staan al minstens 10 jaar op onze tafel minimaal 1 x per week, en alti jd is het een feest. De geur door je huis of tuin op de BBQ met de moksie metie marinade hmmm leuke tijden ❤️ ...
Gen 21 september 2021 20:06
5/5
WHUUTT!!! Chicken Karaage Trafasie WAUW!!!! Dit weekend gaan we hiervan smullen 🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗
Yaro Kobe 21 september 2021 11:23
5/5
Afrikaanse roots zie ik zo terug in ook de surinam keuken...!! Geweldige prducten
Harris 21 september 2021 09:55
5/5
10 sterren voor de top recepten
Aisha 20 september 2021 09:20
5/5
Saté Trafasie (op een bedje van spaghetti), check ✅ Gelukt en was smaaaaaakvolll
D 20 september 2021 08:16
5/5
Een kookboek met letterlijk een gouden kaft. Wereldse recepten die we moeten koesteren, culturen van mengelmoesje, geheimen van verschillende keukens, recepten die werken, en kookvideo' s op hun website. ...
Erald 19 september 2021 14:03
5/5
Deze vispasteitjes zijn de best in town mensen, aanrader! Wanneer kant-en-klaar te koop? 😎
Waldo 17 september 2021 10:05
5/5
De gouden kapsalon gemaakt wat een topper weer pfoe 😍
Sinneke 16 september 2021 10:39
5/5
Roti Crispy Chicken staat vanavond op het menu! Wat een makkelijke kookvideo!! zin in!! 💕💕💕💕
Monique 15 september 2021 07:59
5/5
Met Faja Lobi weet je iedere dag wat je gaat eten: Je scrollt door de recepten van een menu😘😀, en je hebt altijd wel iets. Ook de wat eten we vandaag is erg, genoeg inspiratie voor ons hier thuis, ...
Annis 15 september 2021 07:56
5/5
Lekke rmakkelijk te maken allemaal!
Anastecia 14 september 2021 08:53
5/5
Een kookwalhala voor iedereen die van tropisch eten houd!
Les 14 september 2021 07:51
5/5
Een geweldig idee die recepten van jullie, hoe mijn moeder het ons geleerd heeft (Javaans-Surinaamse dame), zo zie ik het ook terug in jullie recepten, dit geeft me zo een mooi en fijn gevoe l. Lekker makkelijk bij de Oriental om de hoek te verkrijgen, een mega mega assortiment, alleen die kleuren van jullie word je al vrolijk van 😙 ...
Passie 13 september 2021 08:08
5/5
Passie is mijn bijnaam, en dat is mijn synoniem voor jullie! Top spulletjes, en makkelijk zo een reccessie achterlaten, niet teveel poespas. 🤣😋😎
Fins 12 september 2021 09:32
5/5
Als ik jullie zie, als ik jullie hoor, als ik met jullie eet, het maakt je gewoon gelukkig. Probeer het uit mensen als je nog twijfelt. Alleen maar lobi lobi voor deze fam ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️ ...
Naomi 10 september 2021 11:04
5/5
Dit weekend groot feest! En daar horen jullie loempia's bij. 😍😍😍 Fijn een merk te hebben, waar je alle kanten mee op kan.
Kev 9 september 2021 09:17
5/5
Begint al bij en heerlijke kaft totdat je erdoorheen bladert, heerlijk!
Peter 8 september 2021 08:49
5/5
Vanaf nu geen anders meer!
Mary-jane 7 september 2021 09:36
5/5
Sranang boekoe op zijn best! Tevreden en 5 sterren verdiend
winnie 7 september 2021 07:42
5/5
Kunnen jullie niet iedere dag recepten publiceren? Heerlijk mang lobi voor jullie❤️
Faisel 6 september 2021 11:13
5/5
DE CHICKEN PARAMARIBO GEPROEFD! Was is tie weer superrrr....!! Super dat jullie hem weer in het assortiment hebben, en nu niet meer eruit halen aub 🤣😋😢
Anu 6 september 2021 08:42
5/5
Alle pagina's dit weekend eens doorgebladerd van dit kookboek, mooi hoor. Leuk ook om te zien dat veel recepten echt lijken zoals ik het zelf heb geleerd vroeger (ooit) van oma en moede rs. Geeft me een fijn gevoel dat ik iets gevonden heb wat echt lijkt om wat we vroeger aten ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Gehaktbal Trafasie met spaghetti

1. Spaghetti:

  • STAP 1: Spaghetti bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Gehaktbal Trafasie:

  • STAP 2: Gehakt in een grote kom doen, voeg hieraan toe Bami Trafasie (roerbakmix), ui (gesnipperd), paneermeel en het ei; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. 
  • STAP 3: Draai van het gehaktmengsel 8 mooie ronde gehaktballen en laat ze afgedekt 30 minuten in de koelkast rusten.

3. Fond Trafasie (vers bereid):

  • STAP 4: Zonnebloemolie verhitten, ui (fijn gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten. Bami Trafasie(roerbakmix), Pinda Sambel, gember en tomatenpuree hieraan toevoegen, omscheppen; water toevoegen, omscheppen en circa 3 minuten opkoken.

4. Bakken:

  • STAP 5: Verhit de braadboter in een braadpan, braad de ballen hierin, onder voorzichtig keren, rondom bruin.
  • STAP 6: Voeg Fond Trafasie aan de gehaktballen toe en laat ze, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 20-25 minuten op laag vuur gaar bakken.
Ingrediënten
- 1. Spaghetti: - 1 pak (500 gr) spaghetti - 2. Gehaktbal Trafasie: - 500 gram kipgehakt - 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 ui - 100 gram paneermeel - 1 ei - 3. Fond Trafasie (vers bereid): - 2 el zonnebloemolie - ½ ui (kleine) - 4 teentjes knoflook - Plakje Madam Jeanette peper (geraspt) - 1½ el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 el Faja Lobi Pinda Sambel - 1 tl gember (gemalen) - 1 el tomatenpuree - 150 ml water - 4. Bakken: - 4 eetlepels braadboter - Fond Trafasie (zie stap 4 in Bereidingswijze)
Ga naar mijn laatste sessie