Hoe maak je knapperige en vers groene broccoli?

Home Recepten
Hoe maak je knapperige en vers groene broccoli?
Afbeelding van Hoe maak je knapperige en vers groene broccoli?
Afbeelding van Hoe maak je knapperige en vers groene broccoli?

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Broccoli (of sperziebonen, snijbonen, peultjes, sugarsnaps, haricots verts) in ruim water 3-4 minuten beetgaar koken en afgieten.
  • STAP 2: Olie verhitten, groente en zout naar smaak toevoegen en 2 minuten roerbakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Groenten Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren als groente bij je favoriete gerechten.

Variatietip: Voeg 1 eetlepel Faja Lobi Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) in stap 2 toe. Varieer de broccoli met groente naar wens o.a. boontjes, snijbonen, peultjes, Haricots verts.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Sjo 20 november 2020 10:01
5/5
Heerlijk al die nieuwe recepten, deze bami met javaanse sate gelijk gemaakt en weer toppie. Schuif al die nieuwe recepten maar door hoor, hoe meer hoe beter.
Lizzy 5 oktober 2020 08:04
5/5
Je kan schreeuwen hoe goed je bent, of je ervaart het zelf. Leuk dat laatste, snap niet hoezo ik jullie niet al kende!
Anisha 25 augustus 2020 12:06
5/5
Jullie twist recepten zijn zooooo leukk!! Super om te zien hoe veelzijdig onze keuken is.
Liffy 8 mei 2020 09:30
5/5
Een tip: Nog meer roti recepten toevoegen en ook hoe je roti zelf kan maken, voor de rest geen opmerkingen!
Ans 25 februari 2020 09:54
5/5
Toen jullie nog allerlei gekleurde etiketten hadden (15 jaar of langer geleden?) al groot gebruiker. Mooi om te zien hoe het merk positief is geëvalueerd de laatste jaren, ga zo door.
Rosanna 10 december 2019 13:49
5/5
Raar dat ik al (denk ik) 15 jaar jullie potten koop met grote tevredenheid, maar nooit van het kookboek heb geweten!!!!!!! Mijn buurvrouw vertelde laatst vol trots hoe ze gaar gerechten maak te, ik moest lachen, ik doe hetzelfde en nog veel beter, de potten maken van mij een echte chef. Weet nog niet of ik het kookboek ga bestellen. ...
Jolanda 28 oktober 2019 10:42
5/5
Faja Lobi ligt al zeker 15 jaar in onze favoriete toko. Geweldig om te zien hoe dit product zich heeft ontwikkeld, telkens naar tevredenheid.
Jaleesa 7 oktober 2019 11:36
5/5
Mijn hele familie zit eraan, perfecte producten om Surinaams te koken hoe het voreger door onze ouders, opa's en oma's werd gemaakt.
Emine 27 augustus 2019 10:52
5/5
Een laagdrempelig kookboek maken is een vak, een vak die Faja Lobi beheerst. Heerlijk hoe recepten kloppen, hoe je geïnspireerd raakt en andere blij maakt, precies wat de wereld nodig heeft .
Liset 13 augustus 2019 11:50
5/5
Hulde voor dit mooie kookboek, die te weinig eer krijgt. Een eerlijk kookboek, met veel inspiratie, creativiteit en kleurrijk. die mij een echte kok laat voelen. Hoe blij ik mijn gezin al he b gemaakt, ongekend! ...
Boersma 27 januari 2019 13:03
5/5
Gisteren heb ik het GEPERSONALISEERDE kookboek ontvangen! Van te voren weet je nooit hoe zoiets eruit gaat zien, plakken ze het erop, graveren ze het je weet het niet. Maar dit... pure ambac ht, net zoals het kookboek. Wat is het geweldig hoe jullie de letters in het kookboek hebben gezet, het geld dubbel en dwars waard. Jay & Sandhia Laigsingh, wat hebben jullie een geweldig kookboek in elkaar gezet, de ambacht springt ervan af. Fijne zondag toegewenst allen. ...
Jinny 30 november 2018 17:27
5/5
Ik wil nadat ik jullie kookboek nu 2 maanden heb gebruikt, jullie echt bedanken. Normaal zou ik nooit een review plaatsen, maar de recepten, en hoe ze ook in 1 keer lukken allemaal! 9 van de 10 keer lukt een recept van iemand anders of uit een kookboek nooit, jullie recepten voelen zoveel liefde, en je krijgt echt het gevoel dat je het helemaal zelf hebt gedaan, heerlijk als kookliefhebber. Een heel fijn weekend toegewenst en ga zo door! ...
Lucy Tates 26 november 2018 12:50
5/5
De gewenste recepten staan erin, de echte oude Surinaamse recepten, die ik vroeger als kleine meisje at bij mij moeder en tantes in onze garage, toekijkend hoe de dames op gevoel gezellig aa n het koken waren op vrolijke musiek. Hetzelfde gevoel krijg ik bij jullie kookboek, ontzettend bedankt voor dat fijne gevoel :) ...
A. Verheij 15 november 2018 12:40
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Ingrid 30 oktober 2018 10:03
5/5
Ik snap gewoon niet dat jullie kookboek niet in de winkels liggen. Doordat mijn vriendin telkens jullie berichten op Facebook liked, krijg ik het een tijdje op mijn tijdlijn te zien, die lek kere recepten zijn niet te missen. Daar maakte ik kennis met jullie, en heb uiteindelijk jullie kookboek zondag besteld en net in huis gekregen, wauw! Heb erg veel kookboeken in bezit, maar deze heeft iets magisch, hoe vaak zie je nou dat een bedrijf de eigenaren zelf de recepten maken en dit al 30 jaar als ik het goed lees? Te weinig erkenning krijgen jullie, toppers! ...
Gimmy en ninn 9 oktober 2018 09:59
5/5
De manier hoe jullie die geschreven hebben is echt super. Veel recepten herken ik van vroeger hoe mijn oma en moeder het maakte, maar wat vooral leuk is, de recepten kan je heel erg personal iseren naar je eigen smaak, precies zoals de Surinaamse keuken is! De culturen daar maken alles op hun eigen manier, waardoor je altijd verrast wordt keer op keer. XX ...
Victor 23 augustus 2018 08:14
5/5
Normaal plaats ik geen recensies, maar ik gun het jullie gewoon! Je ziet gewoon hoe hard er gewerkt wordt, en hoe je als familiebedrijf zoveel weet te bereiken tussen alle grote industrie be drijven, echt respect. Een geweldig kookboek, ben er ontzettend blij mee. Kan nu al niet wachten op deel 6, een grote fan hier erbij! ...
Ronald 17 augustus 2018 09:48
5/5
Goed boek en ontzettend veel recepten. Als dit deel 5 is, ben ik nu al benieuwd hoe jullie dit gaan overtreffen met deel 6!
Djamilla 14 augustus 2018 08:15
5/5
Surinamers moeten dit meer steunen, jullie zijn nou echt al 30 jaar (volgens mij) hard aan het werk onze mooie keuken te promoten. Complimenten voor wederom dit mooie boek, deel 1 t/m 4 was al top, leuk om te zien hoe het niveau telkens hoger begint te worden, keep up the good work guys. Lobiii ...
Morales 9 augustus 2018 12:47
5/5
Kookboek goed ontvangen, heb deel 1 en 2 en 3 zelfs! Leuk om te zien hoe het telkens beter wordt. Echte promotors van de Surinaamse keuken.
Lutje 5 augustus 2018 12:05
5/5
Deze oma is helemaal blij, ooit een keer een Pom gegeten, en wat blijkt jullie recept smaakt precies naar vroeger echt super blij mee. Zo zie je hoe je verrast kan worden!
Greta meijer 18 mei 2018 13:07
5/5
Geweldige boek zou ook graag willen weten hoe ik aan de vorige delen kan komen met dit boek werken is een feestje om te koken
Suzanne 8 december 2020 13:35
5/5
Jullie Moksie Metie damn die smaak heeft ons hele gezin te pakken zo uniek we eten het bijna iedere week wel 2 a 3 keer ergens bij
Divina 7 september 2020 11:03
5/5
De beste Nasi maak je met faja lobi echt waar. Alle varianten absolute toppers
Jimmy 21 juli 2020 09:03
5/5
Sinds 2004 grootgebruiker Faja Lobiiiiiiiiiii!! Denk dat we iedere smaak al hebben gehad, niet direct een favoriet want met 1 product kan je zoveel recepten van jullie gebruiken ga daar voor al mee door. Kookboek delen 3, 4 en 5 nu in huis, over 50 jaar gaan die mij miljonair maken hahaha ...
Jilermo 26 mei 2020 07:43
5/5
Fawaka! Nasi Trafasie en Bami Trafasie producten die je de smaak van omoe en overgroetomoe geven, wauw wauw wauw. Eenr ecensie plaatsen is niet niks, maar dit verdient een dikke 10
Davine 13 februari 2020 10:35
5/5
Oma, mama en nu ikzelf. Nooit verwacht dat ik de smaak van vroeger zo kon laten geuren door ons huis, dankjewel voor dit!
ron theunissen 26 oktober 2019 22:39
5/5
ik maak graag bara,s en surinaamse bamie en bamieballen en wou dit boek allang bestellen ik ben zelf kok maar nu kan ik mijn voorliefde voor het surinaamse gerechten nog meer verrijken en ge nieten van al deze lekkere gerechten ...
Nicinthia 22 januari 2019 17:14
5/5
Een aangenaam, tropisch en fijn kookboek met echte recepten! Alles werkt en in 1 keer, super fijn kan mijn oma's recepten namaken de smaak van vroeger.
Urlie 16 november 2018 13:47
5/5
Karbonade met Nasi Trafasie zo lekker, maak het al jaren!! Kookboek vandaag ontvangen, ik ga mezelf nog meer verrijken.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Hoe maak je knapperige en vers groene broccoli?
  • STAP 1: Broccoli  (of sperziebonen, snijbonen, peultjes, sugarsnaps, haricots verts) in ruim water 3-4 minuten beetgaar koken en afgieten.
  • STAP 2: Olie verhitten, groente en zout naar smaak toevoegen en 2 minuten roerbakken.
Ingrediënten
- 600 gr broccoli (of sperziebonen, snijbonen, peultjes, sugarsnaps, haricots verts) - 1 el zonnebloemolie - zout