Hoe maak je knapperige en vers groene broccoli?

Home Recepten
Hoe maak je knapperige en vers groene broccoli?
Afbeelding van Hoe maak je knapperige en vers groene broccoli?

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Broccoli (of sperziebonen, snijbonen, peultjes, sugarsnaps, haricots verts) in ruim water 3-4 minuten beetgaar koken en afgieten.
  • STAP 2: Olie verhitten, groente en zout naar smaak toevoegen en 2 minuten roerbakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Groenten Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren als groente bij je favoriete gerechten.

Variatietip: Voeg 1 eetlepel Faja Lobi Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) in stap 2 toe. Varieer de broccoli met groente naar wens o.a. boontjes, snijbonen, peultjes, Haricots verts.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Les 14 september 2021 07:51
5/5
Een geweldig idee die recepten van jullie, hoe mijn moeder het ons geleerd heeft (Javaans-Surinaamse dame), zo zie ik het ook terug in jullie recepten, dit geeft me zo een mooi en fijn gevoe l. Lekker makkelijk bij de Oriental om de hoek te verkrijgen, een mega mega assortiment, alleen die kleuren van jullie word je al vrolijk van 😙 ...
Liesje 5 september 2021 09:54
5/5
Dankzij jullie producten ontdekt dat je niet altijd maar alles met vlees moet eten. Jullie smaakmakers geven die volle smaak, die je wel echt mist in je eten als je een keer wat zonder vlees wilt. Heerlijk de pinda sambel, de trassie, jullie nasi mix die je zelfs voor snacks kan gebruiken. Leuk om te zien hoe veelzijdig jullie producten zijn! 😋 ...
Harry 27 augustus 2021 14:02
5/5
Cakes zijn gelukt alle drie. Wel de recepten van de website gebruikt. Leuk hoe je uren kan bladeren in recepten, en denkt die ga ik maken en dan bij het volgende recept kom en denkt ja die g a ik maken maar eind van de rit geen keuze kan maken. Heb 'mijn kookboek' op jullie website denk ik wel volstaan met 200 nog te maken recepten ❤️😍 ...
Nalini 24 augustus 2021 09:11
5/5
De kiprollade was super. Kunnen jullie eens een masala rollade maken? Erg benieuwd hoe dat uitpakt, lekker sappig hmm denk een creatie 😋
Wi, 22 augustus 2021 11:46
5/5
De beste sate en pinda sambel is van faja Lobi. We zaten laatst in een Hollands restaurant met allerlei verschillende gerechten, verrek die sate proefde zo bekend en lekker. wij vragen welke saus er is gebruikt aan de chef, zegt die gek faja lobi hahaha nou ons kon je rapen hoe toevallig! 😂😂😂❤️ ...
Revin 19 augustus 2021 11:58
5/5
Een roots uit het Midden-Oosten en Zuid-Amerika met een beetje Surinaams bloed. Geweldig hoe ik jullie recepten met deze continenten kan combieren, echter een ware aanvulling op onze wekelij kse gerechten 😚 ...
Alexandro 11 augustus 2021 10:13
5/5
Grappig hoe ik gek ben van Italiaans eten, en bij jullie terecht ben gekomen. Heerlijk om jullie recepten en producten te combineren met Italiaanse pasta's, een genot voor de mond en een aan rader voor mede fans om zeker eens te proberen. Bijv. de NAsi Trafasie met Tagliatelle!👀👏 ...
Nancy 7 juli 2021 00:00
5/5
Hoe blij je van lekker eten kan worden zo blij word je gewoon van die faja die lobiiiiiii
Nenne 15 juni 2021 00:00
5/5
Met onze Afrikaanse roots is jullie kookboek leuk! Grappig om te zien hoe al die culturen en recepten tot 1 keuken zijn gekomen en je met jullie recepten en prodcten er weer zelf een sausje aan kan geven met je eigen stijl. ...
Jennifer 14 juni 2021 10:27
5/5
Faja Lobi leren kennen bij onze buren, we vroegen ons altijd af hoe hun huis altijd zo lekker geurde. Koken nu precies dezelfde recepten maar het leuke is je bent nooit met jullie producten uitgekookt, jullie recepten geven me telkens weer inspiratie voor iets nieuws, echter mijn complimenten. ❤️ ...
Nalinda 19 april 2021 00:00
5/5
Een recensie op de vroege ochtend, meer dan waard zijn deze recepten mensen. Je hebt kookboeken commercieel uitgebracht, dit boek is daadwerkelijk functioneel, bedankt hiervoor dat ik weer r ecepten kan maken die lijken op hoe wij het vroeger van onze moeder kregen. ...
Win 15 maart 2021 09:24
5/5
Roti Masala Wrap hoe het in de kookvideo eruit zag was de smaak ook. Super recept mensen, aanrader om te smullen!
Aniz 3 februari 2021 11:10
5/5
Hoe meer moksie speciaal recepten hoe beter. fijne marinade
Sjo 20 november 2020 10:01
5/5
Heerlijk al die nieuwe recepten, deze bami met javaanse sate gelijk gemaakt en weer toppie. Schuif al die nieuwe recepten maar door hoor, hoe meer hoe beter.
Lizzy 5 oktober 2020 00:00
5/5
Je kan schreeuwen hoe goed je bent, of je ervaart het zelf. Leuk dat laatste, snap niet hoezo ik jullie niet al kende!
Anisha 25 augustus 2020 12:06
5/5
Jullie twist recepten zijn zooooo leukk!! Super om te zien hoe veelzijdig onze keuken is.
Liffy 8 mei 2020 00:00
5/5
Een tip: Nog meer roti recepten toevoegen en ook hoe je roti zelf kan maken, voor de rest geen opmerkingen!
Ans 25 februari 2020 01:00
5/5
Toen jullie nog allerlei gekleurde etiketten hadden (15 jaar of langer geleden?) al groot gebruiker. Mooi om te zien hoe het merk positief is geëvalueerd de laatste jaren, ga zo door.
Rosanna 10 december 2019 01:00
5/5
Raar dat ik al (denk ik) 15 jaar jullie potten koop met grote tevredenheid, maar nooit van het kookboek heb geweten!!!!!!! Mijn buurvrouw vertelde laatst vol trots hoe ze gaar gerechten maak te, ik moest lachen, ik doe hetzelfde en nog veel beter, de potten maken van mij een echte chef. Weet nog niet of ik het kookboek ga bestellen. ...
Jolanda 28 oktober 2019 01:00
5/5
Faja Lobi ligt al zeker 15 jaar in onze favoriete toko. Geweldig om te zien hoe dit product zich heeft ontwikkeld, telkens naar tevredenheid.
Jaleesa 7 oktober 2019 00:00
5/5
Mijn hele familie zit eraan, perfecte producten om Surinaams te koken hoe het voreger door onze ouders, opa's en oma's werd gemaakt.
Emine 27 augustus 2019 00:00
5/5
Een laagdrempelig kookboek maken is een vak, een vak die Faja Lobi beheerst. Heerlijk hoe recepten kloppen, hoe je geïnspireerd raakt en andere blij maakt, precies wat de wereld nodig heeft .
Liset 13 augustus 2019 00:00
5/5
Hulde voor dit mooie kookboek, die te weinig eer krijgt. Een eerlijk kookboek, met veel inspiratie, creativiteit en kleurrijk. die mij een echte kok laat voelen. Hoe blij ik mijn gezin al he b gemaakt, ongekend! ...
Boersma 27 januari 2019 01:00
5/5
Gisteren heb ik het GEPERSONALISEERDE kookboek ontvangen! Van te voren weet je nooit hoe zoiets eruit gaat zien, plakken ze het erop, graveren ze het je weet het niet. Maar dit... pure ambac ht, net zoals het kookboek. Wat is het geweldig hoe jullie de letters in het kookboek hebben gezet, het geld dubbel en dwars waard. Jay & Sandhia Laigsingh, wat hebben jullie een geweldig kookboek in elkaar gezet, de ambacht springt ervan af. Fijne zondag toegewenst allen. ...
Jinny 30 november 2018 01:00
5/5
Ik wil nadat ik jullie kookboek nu 2 maanden heb gebruikt, jullie echt bedanken. Normaal zou ik nooit een review plaatsen, maar de recepten, en hoe ze ook in 1 keer lukken allemaal! 9 van de 10 keer lukt een recept van iemand anders of uit een kookboek nooit, jullie recepten voelen zoveel liefde, en je krijgt echt het gevoel dat je het helemaal zelf hebt gedaan, heerlijk als kookliefhebber. Een heel fijn weekend toegewenst en ga zo door! ...
Lucy Tates 26 november 2018 01:00
5/5
De gewenste recepten staan erin, de echte oude Surinaamse recepten, die ik vroeger als kleine meisje at bij mij moeder en tantes in onze garage, toekijkend hoe de dames op gevoel gezellig aa n het koken waren op vrolijke musiek. Hetzelfde gevoel krijg ik bij jullie kookboek, ontzettend bedankt voor dat fijne gevoel :) ...
A. Verheij 15 november 2018 01:00
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Ingrid 30 oktober 2018 01:00
5/5
Ik snap gewoon niet dat jullie kookboek niet in de winkels liggen. Doordat mijn vriendin telkens jullie berichten op Facebook liked, krijg ik het een tijdje op mijn tijdlijn te zien, die lek kere recepten zijn niet te missen. Daar maakte ik kennis met jullie, en heb uiteindelijk jullie kookboek zondag besteld en net in huis gekregen, wauw! Heb erg veel kookboeken in bezit, maar deze heeft iets magisch, hoe vaak zie je nou dat een bedrijf de eigenaren zelf de recepten maken en dit al 30 jaar als ik het goed lees? Te weinig erkenning krijgen jullie, toppers! ...
Gimmy en ninn 9 oktober 2018 00:00
5/5
De manier hoe jullie die geschreven hebben is echt super. Veel recepten herken ik van vroeger hoe mijn oma en moeder het maakte, maar wat vooral leuk is, de recepten kan je heel erg personal iseren naar je eigen smaak, precies zoals de Surinaamse keuken is! De culturen daar maken alles op hun eigen manier, waardoor je altijd verrast wordt keer op keer. XX ...
Victor 23 augustus 2018 00:00
5/5
Normaal plaats ik geen recensies, maar ik gun het jullie gewoon! Je ziet gewoon hoe hard er gewerkt wordt, en hoe je als familiebedrijf zoveel weet te bereiken tussen alle grote industrie be drijven, echt respect. Een geweldig kookboek, ben er ontzettend blij mee. Kan nu al niet wachten op deel 6, een grote fan hier erbij! ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Hoe maak je knapperige en vers groene broccoli?
  • STAP 1: Broccoli  (of sperziebonen, snijbonen, peultjes, sugarsnaps, haricots verts) in ruim water 3-4 minuten beetgaar koken en afgieten.
  • STAP 2: Olie verhitten, groente en zout naar smaak toevoegen en 2 minuten roerbakken.
Ingrediënten
- 600 gr broccoli (of sperziebonen, snijbonen, peultjes, sugarsnaps, haricots verts) - 1 el zonnebloemolie - zout
Ga naar mijn laatste sessie