Nieuws

Home Nieuws Alledaagse simpele dingen hacks met tips voor recepten
Culinair genieten met onze easy-to-use Recepten, Producten & Kookvideo's
600.000 fans worden hiermee dagelijk culinair verrast. Volg je ons ook?
x
PRE-ORDER ons nieuwste bestseller kookboek deel 6!

Alledaagse simpele dingen hacks met tips voor recepten

Er zijn alledaagse hacks die zo simpel en voor de hand liggend zijn dat je denkt waarom ben je daar niet eerder achter gekomen. De hacks voor alledaagse dingen zijn leuk om te weten, maar ook nog eens functioneel. Bijvoorbeeld als je eenmaal weet waarvoor de la onder de oven echt voor dient. Of waar je het gaatje in het handvat van een steelpannetje voor kan gebruiken. Ontdek de hacks voor de alledaagse dingen en maak daarbij ook meteen gebruik van onze easy-to-use recepten.

1. Hier is de la onder de oven voor bedoeld

De la onder de oven is voor veel mensen thuis een plek om bakspullen op te bergen. Die zijn daarmee mooi uit het zicht verdwenen. Wist je dat de lade daar oorspronkelijk helemaal niet voor bedoeld is? De la biedt ruimte om nadat je een heerlijk ovengerecht hebt gemaakt, zoals Teriyaki Trafasie of Enchiladas met gehakt en kidneybonen het gerecht warm te houden is. In de praktijk is er waarschijnlijk haast niemand die deze functie kent en er gebruik van maakt.

2. Gaatje in handvat steelpan: praktisch gemak

Heb je wel eens goed naar je steelpan gekeken of is het niet eens opgevallen dat er in het handvat een gaatje zit. Het gat in het handvat van een steelpan zit er niet voor niets. Het is ontworpen om op een gemakkelijke manier tijdens het koken een lepel in te zetten. Zo voorkom je dat je lepel, als je deze in een steelpan vol saus of jus zet, erin glijdt. Bovendien heb je de lepel direct bij de hand en hoef je deze niet ergens anders van het aanrecht vandaan te plukken. Een steelpan is natuurlijk altijd handig in de keuken, zoals voor het bereiden van Pinda Sambel Trafasie. Deze Javaanse satésausmix smaakt onder meer heerlijk bij Turks brood met Javaanse saté.

3. Kleuren in de tandpasta als marketingtruc

Standaard is tandpasta wit, maar er zijn allerlei variaties met kleuren beschikbaar. Bijvoorbeeld de tandpasta met strepen in wit, blauw en rood. Dat betekent dat er verschillende bestanddelen in zijn verwerkt, zoals fluor en een deel dat in een frisse adem voorziet. Het is echter niet zo dat witte tandpasta je geen frisse adem geeft of geen fluor bevat. Daarom is de gekleurde tandpasta als een soort marketingtruc te zien, want je denkt dat je heel wat speciaals in huis hebt gehaald.

4. Hierom zit er een gat in het stokje van de lolly

Kinderen vinden lolly’s heerlijk, omdat deze meestal lekker zoet smaken net als Sandhia’s lekkernijen. Je hebt vast zelf ook wel eens een lolly gehad of misschien is het nog wel een favoriet. Als de lolly dan op is, blijft alleen het stokje over, maar wat zie je dan? Is het je wel eens opgevallen dat er een klein gaatje in zit? Dat gaatje is er niet voor niets, want deze leegte voorkomt juist dat de lolly van zijn stokje gaat. De gesmolten suiker komt in de fabriek aan het stokje vast te zitten net als in het gaatje. Zo blijft de lolly mooi op zijn plek.

5. Bierflesjes met lange hals: dit is de reden

Bierflesjes hebben doorgaans een lange hals met een kleine bierdorp en niet zoals een pot groenten een brede vorm met een deksel erop. Waarom dat zo is? Simpelweg omdat deze vorm goedkoper in de productie is. Bovendien is een grote dop minder stevig vast te maken op een bierflesje dan een kleine dop.

6. Zo breek je de driehoekjes van Toblerone

Ken je de chocolade met de driehoekjes van Toblerone? Het is een heel karwei om de stukjes los te breken zonder al te veel gedoe. Als je eenmaal weet hoe het wel moet, is het echt simpel. In plaats van de driehoekjes uit elkaar te breken, buig je de puntjes naar elkaar toe. Zo valt er heel gemakkelijk een driehoekje af. Ben je dol op chocolade, maak dan deze lekkere chocoladecake maar eens.

7. Hier staat nr. 57 voor van Heinz ketchup

Heinz ketchup heeft het nr. 57 op de fles staan en weet je waarom dat zo is? Omdat er 57 sausvarianten waren die het merk voorheen produceerde. Nu is het niet meer dan een detail of zit er nog wat achter? Ja, er zit nog wat achter, want tik maar eens op het plekje waar je 57 ziet staan als de ketchup lastig uit de fles komt. Je ziet dat het dan ineens wel lukt. Dat is toch handig als je van ketchup bij je eten houdt, zoals bij dit recept van geroosterde kippenbouten. Hoewel dat voor de smaak niet nodig is, want die is al fantastisch.

Alledaagse simpele dingen hacks met tips voor recepten

Auteur - Sandhia’s Recepten Wij zijn Jay & Sandhia en verrassen je graag met Award Winning Recepten & Producten uit onze gepassioneerde familiekeuken. De gerechten zijn thuis één voor één door ons op authenticiteit ontwikkeld, uitgetest en beoordeeld, en daarna door onze 600.000 fans goedgekeurd. Lees hier ons verhaal, een familiegeschiedenis van 40 jaar. Alle recepten altijd bij de hand hebben? Bestel hier Sandhia’s Recepten Deel 6: beoordeeld met 10 sterren en 800+ reviews.

Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ga naar mijn laatste sessie