Nieuws

Home Nieuws Waarom vis zo gezond en lekker is
Culinair genieten met onze easy-to-use Recepten, Producten & Kookvideo's
600.000 fans worden hiermee dagelijk culinair verrast. Volg je ons ook?
x
PRE-ORDER ons nieuwste bestseller kookboek deel 6!

Waarom vis zo gezond en lekker is

Vis bevat allerlei voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft en is daarom gezond om te eten. Het advies luidt niet voor niets dat het aan te raden is om minimaal een keer per week vis te eten, waarbij vette vis de voorkeur krijgt. Makreel is bijvoorbeeld een van de vette vissoorten en in allerlei gerechten te verwerken, zoals in deze Kousenband Makreel Salade. Je mag vis gerust vaker op het menu zetten, maar het is niet echt nodig.

Vis is gezond: omega-3

Omega-3 is de reden waarom vis zo gezond is om te eten. In vette vis bevindt zich daar het meeste van, zoals in zalm, haring, makreel en sardines. Omega-3 is visvetzuur en in een portie vette vis van 100 gram zit gemiddeld zeven keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Als je deze Homemade Visschotel met traditionele masala maakt dan voorziet de zalm in het gerecht in omega-3. Wist je dat vissen net als mensen zelf geen omega-3 aanmaken, maar dat vissen het binnenkrijgen door bijvoorbeeld algen te eten?

Meer vis op het menu

Er zijn een groot aantal mensen in Nederland die niet aan het advies voldoen om eenmaal per week vis te eten. Dat is jammer, want vis is gezond en superlekker. Misschien eet je altijd dezelfde vis of haal je wel eens een gebakken visje bij de kraam. Het is echter veel lekkerder om zelf een van onze easy-to-use visrecepten te maken om lekker van te smullen. Vaak is het een kwestie van vis leren eten. Als je het vaker proeft smaakt het vanzelf naar meer. Pangafilet is bijvoorbeeld prima om mee te beginnen en daar zijn allerlei recepten voor beschikbaar. Zo is Machrie Tomatie Vis in tomatensaus een aanrader net als dit recept met visfilet.

Dit zit er allemaal in vis

Vis is niet alleen vanwege de omega-3 visvetzuren gezond, maar ook door de eiwitten en mineralen als seleen, fosfor en jodium. Vis bevat eveneens verschillende vitaminen, zoals B6 en B12. Vette vis voorziet in zelfs nog meer vitaminen, zoals in vitamine A, B2 en D. De omega-3 visvetzuren bestaan uit EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Dit zijn onverzadigde vetten die je hart, bloedvaten en hersenen van belangrijke bouwstoffen voorzien. Nog een reden dus om vaker vis op het menu te zetten. Het is supergezond en het leuke is dat de smaken van vis variëren. Je hoeft overigens niet altijd verse vis te kopen. Zo maak je dit visgerecht heel eenvoudig met sardine op tomatensaus uit blik.

Waarom vis zo gezond en lekker is

Auteur - Sandhia’s Recepten Wij zijn Jay & Sandhia en verrassen je graag met Award Winning Recepten & Producten uit onze gepassioneerde familiekeuken. De gerechten zijn thuis één voor één door ons op authenticiteit ontwikkeld, uitgetest en beoordeeld, en daarna door onze 600.000 fans goedgekeurd. Lees hier ons verhaal, een familiegeschiedenis van 40 jaar. Alle recepten altijd bij de hand hebben? Bestel hier Sandhia’s Recepten Deel 6: beoordeeld met 10 sterren en 800+ reviews.

Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ga naar mijn laatste sessie