Nieuws

Home Nieuws Plantaardige recepten
Culinair genieten met onze easy-to-use Recepten, Producten & Kookvideo's
600.000 fans worden hiermee dagelijk culinair verrast. Volg je ons ook?
x
PRE-ORDER ons nieuwste bestseller kookboek deel 6!

Plantaardige recepten

Bij het volgen van een plantaardig dieet als vegan of vegetariër is het niet altijd gemakkelijk om lekkere recepten te vinden die ook nog eens gemakkelijk klaar te maken zijn. Faja Lobi houdt rekening met de wensen van iedereen en dus ook met vegans en vegetariërs. Onze plantaardige recepten voorzien in een ruime keuze om telkens weer een tropische verrassing op tafel te zetten. Veel van onze easy-to-use recepten bevatten ook nog eens ingrediënten die door plantaardige alternatieven te vervangen zijn. Bovendien zijn vrijwel al onze ambachtelijke producten bereid met uitsluitend plantaardige ingrediënten.

Populair plantaardig recept: Nasi met vega kipstukjes

Nasi met vega kipstukjes en andere lekkere ingrediënten, zoals pinda sambel en gebakken banaan. Het is een plantaardig recept dat door iedereen met de easy-to-use beschrijving en kookvideo gemakkelijk te bereiden is. Voor de pinda sambel volg je het plantaardig recept Sandhia’s Pinda Sambel en het recept voor gebakken banaan als bijgerecht vind je hier.

Hollandse ovenaardappels met een Sandhia’s swing!

Het Hollandse ovenaardappels recept is geheel plantaardig en Sandhia heeft er een speciale swing aan toegevoegd. Het is een gerecht dat echt heel simpel is om te bereiden en dat je elke week wel op het menu kan zetten. Je kan zelfs afwisselen met de smaak door de ene keer Tonight Trafasie te gebruiken en een ander keer Kousenband Trafasie als roerbakmix te nemen. Het plantaardig recept van de overheerlijke ovenaardappels is al binnen twintig minuten te bereiden. Je krijgt er ook nog een variatietip bij door de kruimige aardappels met schil te mixen met zoete aardappel.

Javaanse Tempeh Trafasie

Je kan iedere dag variëren met ons ruime aanbod van plantaardige recepten. Zo hebben wij voor jou nog een speciaal plantaardig recept beschikbaar. Noteer de ingrediënten maar vast op je boodschappenlijstje van het recept Javaanse Tempeh Trafasie. Dit gerecht is bovendien op allerlei manieren te variëren zoals onder meer ook met Sandhia’s Roti en met een garnering van Zuurgoed Trafasie. Wil je een extra bite toevoegen aan het gerecht? Dat kan zowel met gebakken aardappelsticks als met taugé.

Roti Vega Kip

Het recept Roti Vega Kip past perfect binnen een plantaardig dieet en is ook nog eens heel gezond. De rotiplaten zijn bijvoorbeeld plantaardig net als vrijwel alle andere ingrediënten, zoals sperziebonen, vega kip en aardappels met uitzondering van de eieren die je uit het gerecht kan weglaten. Of je geeft je eigen twist aan het gerecht en gebruikt tofu als vervanger. Zo bestaan er tegenwoordig ook vega eieren die gemaakt zijn van zeewier. Om de Roti Vega Kip smaak te geven, heb je de keuze uit drie verschillende vers bereide woksauzen. Op deze manier kan je het plantaardige gerecht vaker eten en steeds een andere smaak proeven.

Kousenband als bijgerecht

Kousenband is een populair gerecht dat je vaker tegenkomt bij onze recepten en als bijgerecht met allerlei andere gerechten te combineren. In plaats van kousenband is het overigens ook gewoon mogelijk om het plantaardig recept met boontjes te bereiden. Verder heb je niet veel ingrediënten nodig, want aan een beetje zonnebloemolie, knoflook, water, zout en natuurlijk onze Faja Lobi Kousenband Trafasie roerbakmix heb je genoeg.

Lekkere combi: Aardappel met Peultjes

Je kan natuurlijk aardappels met allerlei soorten groenten combineren. Het recept Aardappel met Peultjes is vrij dan dierlijke producten en geheel plantaardig. Je hebt eventueel de mogelijkheid om van de serveertip gebruik te maken en Sandhia’s rijst als bijgerecht toe te voegen. In plaats van peultjes kan je kousenband gebruiken en zo zijn er allerlei variatietips om dit lekkere vegan gerecht te maken.

Nog meer avondjes vega koken

Wij bieden je volop keuze uit plantaardige recepten en uit gerechten waar dierlijke producten te vervangen zijn door andere ingrediënten. Wij geven je bovendien graag allerlei tips voor een avondje vegetarisch koken en om alternatieven te gebruiken voor vleesvervangers, zoals soja brokken, tahoe, tempé en tofu. Zoals voor allerlei recepten geldt, is het altijd mogelijk om te variëren en voor dierlijke producten alternatieve ingrediënten te gebruiken.

vegan-piramide

Auteur - Sandhia’s Recepten Wij zijn Jay & Sandhia en verrassen je graag met Award Winning Recepten & Producten uit onze gepassioneerde familiekeuken. De gerechten zijn thuis één voor één door ons op authenticiteit ontwikkeld, uitgetest en beoordeeld, en daarna door onze 600.000 fans goedgekeurd. Lees hier ons verhaal, een familiegeschiedenis van 40 jaar. Alle recepten altijd bij de hand hebben? Bestel hier Sandhia’s Recepten Deel 6: beoordeeld met 10 sterren en 800+ reviews.

Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ga naar mijn laatste sessie