Javaanse Tempeh Trafasie

Home Recepten
Javaanse Tempeh Trafasie
Afbeelding van Javaanse Tempeh Trafasie
Afbeelding van Javaanse Tempeh Trafasie

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Ruim olie verhitten, bak de tempeh (in dunne reepjes) hierin, onder af en toe omscheppen, enkele minuten goudbruin, daarna afscheppen.
  • STAP 2: Giet de olie uit de wok, fruit de ui (gesnipperd), knoflook (geperst) en rode peper lichtbruin in 5 eetlepels van deze hete olie.
  • STAP 3: Witte Nasi Trafasie (roerbakmix), laoswortel, tomatenpuree en ketjap toevoegen en omscheppen; gebakken tempeh erbij doen, omscheppen, water toevoegen en circa 7 minuten met deksel op de pan op laag vuur opbakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Vegetarische Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren o.a. met Sandhia’s Roti, Sandhia's nasi, Sandhia's bami, Sandhia's broodjes; garneer met de selderij en Zuurgoed Trafasie.

Variatietip: Voeg taugé of gebakken aardappelsticks naar behoefte toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Sjo 20 november 2020 10:01
5/5
Heerlijk al die nieuwe recepten, deze bami met javaanse sate gelijk gemaakt en weer toppie. Schuif al die nieuwe recepten maar door hoor, hoe meer hoe beter.
Joe 4 november 2020 08:24
5/5
Gisteren 2 man blij gemaakt met de Javaanse nasi uit het kookboek. Het was een geslaagde avond, al recept na recept lukt het me.
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm
Kimm 17 januari 2021 09:44
5/5
Cupcakes gisteren gemaakt en volledig gelukt het was zo zo lekker!
Tessa 13 januari 2021 10:14
5/5
Vanaf nu nooit meer anders!
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Inty 12 januari 2021 08:52
5/5
Oke op Facebook ook al gemeld jullie zijn keigoed geef ons vooral meer nieuwe recepten, we volgen ze iedere weekjes !!
Niels 11 januari 2021 09:46
5/5
Vridjag jl. voor het eerst jullie recepten geprobeerd en dit is direct goed gelukt, stond hier van te kijken normaliter loop je vast met recepten maar het staat ontzettend duidelijk
AA 11 januari 2021 08:50
5/5
Friet met jullie pinda sambel echt formidabel!!!!!
Lucas/yara 6 januari 2021 09:45
5/5
Goedemorgen, we volgen jullie al sinds de hyves periode, grandioos en blijf aub met nieuwe recepten komen.
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Inneke 5 januari 2021 10:00
5/5
Kennis gemaakt via via met de producten en nu ook het kookboek!
Inge 4 januari 2021 09:41
5/5
Deze laatste weken iedere week een recept gemaakt en we zijn er ontzettend over te spreken.
Jacky 4 januari 2021 09:18
5/5
BBR recepten zijn perfect en lukken! Gaan nu iedere week 1 x Faja koken :)
Lana 30 december 2020 16:23
5/5
Echt waar elk recept slaagt en is geweldig
Ingeborg 30 december 2020 15:53
5/5
Dikke 10 voor dit kookboek
Nadja 29 december 2020 11:18
5/5
Tajine Trafasie was super gelukt. Graag meer van zulke recepten!
Cynthia 29 december 2020 11:05
5/5
Netjes ontvangen goed ingepakt en wel echt een cadeau met meerwaarde.
Klaas 28 december 2020 10:07
5/5
Jullie welkombox met bakmixen en het kookboek ontvangen. De kerst was geslaagd! Wat een variatiemogelijkheden een echte aanrader.
Annelies 28 december 2020 09:05
5/5
De Gehaktballen Trafasie na die van onze oma de beste die ik ooit heb gegeten, heerlijk in de wintermaanden.
Nalinda 24 december 2020 09:53
5/5
Trassie Trafasie echt mijn favoriet en altijd beschikbaar bij de toko om te hoek!!!
Anyelissa 23 december 2020 11:03
5/5
Faja lobii super merk
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving
Ladd 22 december 2020 09:54
5/5
Crispy Chicken Burger straks als lunch maken voor de tweede keer, wat een broodje.
Marinke 22 december 2020 09:50
5/5
Waarom kende ik jullie nog niet???? Quarantaine heeft van me een chek kokkie gemaakt mede dankzij jullie!
Sunil 21 december 2020 11:22
5/5
Jullie morgen trots op dit kookboek de recepten zijn super
Leonie 21 december 2020 09:11
5/5
Nou ons weekend: Vrijdag Nasi met Losie Foroe, zaterdag: Eksi gemaakt voor de eerste keer, ging super en heerlijk, Zondag: Durum met jullie geweldige Masala!
Linny 18 december 2020 16:54
5/5
DIKKE 10+!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Javaanse Tempeh Trafasie
  • STAP 1: Ruim olie verhitten, bak de tempeh (in dunne reepjes) hierin, onder af en toe omscheppen, enkele minuten goudbruin, daarna afscheppen. 
  • STAP 2: Giet de olie uit de wok, fruit de ui (gesnipperd), knoflook (geperst) en rode peper lichtbruin in 5 eetlepels van deze hete olie.
  • STAP 3: Witte Nasi Trafasie (roerbakmix), laoswortel, tomatenpuree en ketjap toevoegen en omscheppen; gebakken tempeh erbij doen, omscheppen, water toevoegen en circa 7 minuten met deksel op de pan op laag vuur opbakken.
Ingrediënten
- zonnebloemolie - 1 pak (425 gram) tempeh - 1 ui (grote) - 3 teentjes knoflook - plakje rode peper - 1½ el Faja Lobi Witte Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - stukje verse laoswortel (2½ .cm) - 1 el tomatenpuree - 2 el ketjap manis - 50 ml water - 2 takjes selderij - 1 pak Faja Lobi Sandhia's Roti (4 stuks échte Sandhia's roti) - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie (het populairst Sandhia's tafelzuur)