Javaanse Tempeh Trafasie

Home Recepten
Javaanse Tempeh Trafasie
Afbeelding van Javaanse Tempeh Trafasie
Afbeelding van Javaanse Tempeh Trafasie

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Ruim olie verhitten, bak de tempeh (in dunne reepjes) hierin, onder af en toe omscheppen, enkele minuten goudbruin, daarna afscheppen.
  • STAP 2: Giet de olie uit de wok, fruit de ui (gesnipperd), knoflook (geperst) en rode peper lichtbruin in 5 eetlepels van deze hete olie.
  • STAP 3: Witte Nasi Trafasie (roerbakmix), laoswortel, tomatenpuree en ketjap toevoegen en omscheppen; gebakken tempeh erbij doen, omscheppen, water toevoegen en circa 7 minuten met deksel op de pan op laag vuur opbakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Vegetarische Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren o.a. met Sandhia’s Roti, Sandhia's nasi, Sandhia's bami, Sandhia's broodjes; garneer met de selderij en Zuurgoed Trafasie.

Variatietip: Voeg taugé of gebakken aardappelsticks naar behoefte toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm
geertje 23 oktober 2020 12:02
5/5
Ik geniet elke keer weer mijn man is er ook gek op
Ferdi 23 oktober 2020 09:09
5/5
Schuif maar door al die producten van jullie wauw
Tonny 23 oktober 2020 09:07
5/5
Wat een recepten mensen!
Dinij 23 oktober 2020 05:58
5/5
Ook ik vind geweldige recepten
Anvangils 22 oktober 2020 21:46
5/5
Lekkere recepten.
Jerney 22 oktober 2020 14:48
5/5
Een merk met waardes, authenticiteit en een fijne mix van smaken.
Ne 21 oktober 2020 09:09
5/5
Van het weekend alle marinades proeven zin in met het mooie kookboek
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Javaanse Tempeh Trafasie
  • STAP 1: Ruim olie verhitten, bak de tempeh (in dunne reepjes) hierin, onder af en toe omscheppen, enkele minuten goudbruin, daarna afscheppen. 
  • STAP 2: Giet de olie uit de wok, fruit de ui (gesnipperd), knoflook (geperst) en rode peper lichtbruin in 5 eetlepels van deze hete olie.
  • STAP 3: Witte Nasi Trafasie (roerbakmix), laoswortel, tomatenpuree en ketjap toevoegen en omscheppen; gebakken tempeh erbij doen, omscheppen, water toevoegen en circa 7 minuten met deksel op de pan op laag vuur opbakken.
Ingrediënten
- zonnebloemolie - 1 pak (425 gram) tempeh - 1 ui (grote) - 3 teentjes knoflook - plakje rode peper - 1½ el Faja Lobi Witte Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - stukje verse laoswortel (2½ .cm) - 1 el tomatenpuree - 2 el ketjap manis - 50 ml water - 2 takjes selderij - 1 pak Faja Lobi Sandhia's Roti (4 stuks échte Sandhia's roti) - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie (het populairst Sandhia's tafelzuur)