Rijst met black tiger gamba’s en kousenband

Home Recepten
Rijst met black tiger gamba’s en kousenband
Afbeelding van Rijst met black tiger gamba’s en kousenband
Afbeelding van Rijst met black tiger gamba’s en kousenband

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: Gamba's in 1 eetlepel olie omscheppend enkele minuten bakken en afscheppen.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui en knoflook hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Gamba’s, Bami Trafasie (roerbakmix), tomatenpuree, pimentpoeder, Trassie Trafasie, gember, pinda sambel, tomaat (in stukjes gesneden) en Madam Jeanette peper toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Water toevoegen, omscheppen en 7 minuten doorkoken; de laatste minuut de sesamolie toevoegen en omscheppen.
  • STAP 6: Kousenband:Kousenband

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Garnaal Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Basmati rijst en kousenband, garneer met plakjes tomaat. Voor een pittiger smaak, gebruik Sandhia's rode peper sambal.

Variatietip: Varieer de garnalen met gebakken vis.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
geertje 23 oktober 2020 12:02
5/5
Ik geniet elke keer weer mijn man is er ook gek op
Ferdi 23 oktober 2020 09:09
5/5
Schuif maar door al die producten van jullie wauw
Tonny 23 oktober 2020 09:07
5/5
Wat een recepten mensen!
Dinij 23 oktober 2020 05:58
5/5
Ook ik vind geweldige recepten
Anvangils 22 oktober 2020 21:46
5/5
Lekkere recepten.
Jerney 22 oktober 2020 14:48
5/5
Een merk met waardes, authenticiteit en een fijne mix van smaken.
Ne 21 oktober 2020 09:09
5/5
Van het weekend alle marinades proeven zin in met het mooie kookboek
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Rijst met black tiger gamba’s en kousenband
  • STAP 1: Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: Gamba's in 1 eetlepel olie omscheppend enkele minuten bakken en afscheppen. 
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui en knoflook hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Gamba’s, Bami Trafasie (roerbakmix), tomatenpuree, pimentpoeder, Trassie Trafasie, gember, pinda sambel, tomaat (in stukjes gesneden) en Madam Jeanette peper toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Water toevoegen, omscheppen en 7 minuten doorkoken; de laatste minuut de sesamolie toevoegen en omscheppen.
  • STAP 6: Kousenband: Kousenband
Ingrediënten
- 400 gr Basmati rijst - 500 gr black tiger gamba’s (medium zonder staart) - zonnebloemolie - 1 ui (grote) - 4 teentjes knoflook  - 1 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 el tomatenpuree - 1 tl pimentpoeder - ½ tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - ½ tl gember (gemalen) - 1 el Faja Lobi Pinda Sambel (grof gemalen) - 1 tomaat - plakje Madam Jeanette peper - 75 ml water - 2 tl pure sesamolie (toko) - 5 tomaten (voor garnering) - Kousenband: Kousenband