Char Siu (rood geroosterd vlees)

Home Recepten
Char Siu (rood geroosterd vlees)
Afbeelding van Char Siu (rood geroosterd vlees)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Gember, knoflook (fijn geperst) en de vijfkruidenpoeder (spicepowder) aan ½ pot (180 ml) Roast Red Pork Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen; marineer het vlees hiermee 2-3 uur of marineer het een nacht van te voren.
  • STAP 2: Leg het vlees op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade (na het marineren van stap 1) erover en leg op elk stuk vlees een klontje boter.
  • STAP 3: Rooster het vlees 10-15 minuten op de barbecue, in de hetelucht- of elektrische oven op 200 graden gaar. De saus gebruiken bij het serveren.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Roast Red Pork en Kookvideo's

Serveertip: Snijd het vlees in reepjes en serveer het met o.a. Tjauw Min, rijst, bami, nasi; schenk de saus over vlees.  

Variatietip: Varieer de varkenslappen met kippendijenfilet.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Deniz 2 november 2021 07:55
5/5
Turks brood met javaanse sate is nu topper in onze durum zaak, aanrader mensen. 🤐
Gina 16 november 2020 12:17
5/5
Turksbrood recept met masala was echt zeer smaakvol, meer hiervan graag.
Milo 15 mei 2022 00:00
5/5
Lekkere roti gerechtjes met moksie metie en moksie speciaal vlees zijn mijn favorieten van jullie sandhia's deel 6 zekers besteld
Angel 6 mei 2022 08:29
5/5
De loempia's vlees trafasie zijn zo verrukkelijk. Kan er wel 1001 van eten. En de Nasi Trafasiiee is vaste prik iedere week op ons menu ❤️😍
Ayla 28 april 2022 07:21
5/5
Vlees loempia snacks zijn echt zo ziekelijk smaakvol! En de vleesbroodjes zelfde verhaal. Gaan dit weekend de vispasteitjes trafasie maken zien er ook geweldig uit ❤️
To 27 maart 2022 11:51
5/5
Mijn favv's Vlees Loempia Trafasie 🤗😍
Wes 25 maart 2022 08:01
5/5
Diegene die de vlees loempia trafasie heeft ontwikkeld is een genie, die smaak wejow
Tinnke 21 maart 2022 08:10
5/5
Iedereen houd van een broodje bal. Maar julie bal trafasie broodje wo wo wo wat een smaaksensatie. Lekker die ballen op mijn oma's manier maken met vers vlees van de boederij met jullie ingr edienten erbij, hoooooo kon ik dit mijn oma maar laten proeven ❤️ ...
Alex 18 februari 2022 07:54
5/5
Een tip: verkoop de vlees loempia's kant-en-klaar in de diepvries! Wat een klappers zijn dit zeg.
Roald 10 februari 2022 07:53
5/5
Jullie vlees gerechten zijn zo sappig en mals altijd. En het leuke is, vervang exact in hetzelfde recept eens de vlees voor een vegetarische variant, ongekend lekker! ❤️❤️❤️
Gafra 31 januari 2022 07:54
5/5
We hebben in 1 week de vleesbroodje, vlees loempia en vispastei gemaakt en kunnen geen favoriet kiezen. Het maakt je zo gelukkig als alles in 1 keer lukt, is echt alleen met jullie recepten faja lobi sandhia's recepten 😘😋 p.s. ga zo door!!! ...
Ron van Leeuwen 29 december 2021 17:25
5/5
Wat een hemels gerecht zeg. Ik had alleen mijn oven op grillen gezet dus na 3 kwartier was het al klaar. Gelukkig had ik tussendoor even gekeken en was het vlees lekker knapperig en toch mal s. Ik ga het zo eten met de aangeraden en gemaakte ketjap sambal saus. Ik verheug me er nu al op. Maken mensen!!!! ...
Linda 10 oktober 2021 13:01
5/5
Gisteren voor een bezoek van 10 man sterk vlees loempia's, roti popcorn en nasi trafasie good old met moksie metie gemaakt van de BBQ. Mensen, dit is echt een aanrader, wat hebben we genoten en een super gezellige avond gehad. Fijn dat die corona op z'n retour is, happy food happy life happy wife ❤️ ...
Liesje 5 september 2021 09:54
5/5
Dankzij jullie producten ontdekt dat je niet altijd maar alles met vlees moet eten. Jullie smaakmakers geven die volle smaak, die je wel echt mist in je eten als je een keer wat zonder vlees wilt. Heerlijk de pinda sambel, de trassie, jullie nasi mix die je zelfs voor snacks kan gebruiken. Leuk om te zien hoe veelzijdig jullie producten zijn! 😋 ...
H 13 augustus 2021 08:48
5/5
❤️Faja for live mi mang. Eet bijna elke dag wel nasi of bami met vlees losie moksie roasted of masala 😋
Harm 30 juli 2021 10:29
5/5
Die turkse broodjes vers van de toerkse bakkert gevuld met jullie vlees recepten is me een posje goddelijk 👌
Neelis 14 juni 2021 00:00
5/5
Kookboek dit weeend geprobeerd mensen! Heerlijke marinade- en vlees recepten voor onze BBQ!
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Peter 9 december 2020 08:36
5/5
Drumsticks echt toppertjes jullie vlees geregtjes
Lela 24 mei 2022 08:41
5/5
Butter chicken curry op zijn surinaams tien keer beter dan de indiase variant zeg, we aten dit 2 x per week en nu met de faja lobi curry trafas echt super❤️
Lotje 23 mei 2022 08:05
5/5
Jullie cakemixen zijn zo goed! Heerlijk te gebruiken voor allerlei soorten mixen waaronder Surinaamse maar heb zoveel meer geheimen hiermee ontdekt! 😋😃
Rosalie 23 mei 2022 00:00
5/5
De allerlekkerste recepten zijn van sandhia's recepten 100%
Nicolette 22 mei 2022 08:29
5/5
Surinaamse Bami met boontjes en kip... pfoe pfoe pfoe aanrander van jewelste. 😊😋
Wessel 22 mei 2022 00:00
5/5
Kan niet wachten op deel 6! Heerlijk
Koningstiger 20 mei 2022 13:07
5/5
De producten van jullie zijn gewoon erg lekker elke keer met de bami of nasi de heerlijke saus top hop hoor
Riccie 20 mei 2022 09:05
5/5
De beste en meest malse kip ooit komt van Faja Lobi met al die handige tips! 😚
Nigela 20 mei 2022 00:00
5/5
FAJA LOBI FOR PRESIDENT! TOPPERS!
Yacin 19 mei 2022 08:31
5/5
Faja Lobi 5 sterren, recepten 5 sterren en mijn favoriet: Spagehtti drumsticks recept om te smullen ❤️
lacy 18 mei 2022 08:02
5/5
Zalm masala, verse kousenband, sopropo en basmati rijst 😋😋😋😋😋😋😋😋
Roberto 18 mei 2022 00:00
5/5
Wacht wel rustig hoor! Deel 5 moest ik ook even wachten, geen enkel probleem was het wachten waard :)

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Char Siu (rood geroosterd vlees)
  • STAP 1: Gember, knoflook (fijn geperst) en de vijfkruidenpoeder (spicepowder) aan ½ pot (180 ml) Roast Red Pork Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen; marineer het vlees hiermee 2-3 uur of marineer het een nacht van te voren.
  • STAP 2: Leg het vlees op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade (na het marineren van stap 1) erover en leg op elk stuk vlees een klontje boter.
  • STAP 3: Rooster het vlees 10-15 minuten op de barbecue, in de hetelucht- of elektrische oven op 200 graden gaar. De saus gebruiken bij het serveren.

 

Ingrediënten
- 1 tl gember (gemalen) - 3 teentjes knoflook - 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie    - 500 gram varkenslappen of kippendijenfilet - boter
Ga naar mijn laatste sessie