Sandhia's Char Siu met rijst en kousenband

Home Recepten
Sandhia's Char Siu met rijst en kousenband
Afbeelding van Sandhia's Char Siu met rijst en kousenband
Afbeelding van Sandhia's Char Siu met rijst en kousenband

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Char Siu:

  • STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 2: Gember, knoflook (fijn geperst) en de vijfkruidenpoeder aan ½ pot (180 ml) Roast Red Pork Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen; marineer het vlees hiermee 2-3 uur of marineer het een nacht van te voren.
  • STAP 3: Leg het vlees op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade (van stap 2) erover en leg op elk stuk vlees een klontje boter.
  • STAP 4: Rooster het vlees 10-15 minuten op de barbecue, in de hetelucht- of elektrische oven op 200 graden gaar. De saus gebruiken bij het serveren.

2. Kousenband: Recept Kousenband

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Roast Red Pork en Kookvideo's

Serveertip: Snijd het vlees in reepjes en serveer het met Kotomisi Basmati en kousenband, schenk de saus over vlees.  

Variatietip: Varieer de varkenslappen met kippendijenfilet.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Jerney 22 oktober 2020 14:48
5/5
Een merk met waardes, authenticiteit en een fijne mix van smaken.
Ne 21 oktober 2020 09:09
5/5
Van het weekend alle marinades proeven zin in met het mooie kookboek
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.
Vikash 20 oktober 2020 10:18
5/5
5 sterren zeker verdiend.
Evy 19 oktober 2020 16:15
5/5
YES YES YES Mijn Kookboek functie werkt supperrrrrrrrr!! Lekker al mijn favorietjes nu opslaan en m'n weekmenu samenstellen.
Olivia 19 oktober 2020 13:49
5/5
Met mijn Spaanse roots voel ik me helemaal thuis in jullie keuken. Goed kookboek en leuk om te twisten met spaans
Sem 19 oktober 2020 12:34
5/5
Jullie verassen ons telkens weer! De Faja Nuggets gemaakt sjezus wat een geweldig recept wat een smaakbelevenis.
Lillian 19 oktober 2020 12:31
5/5
Het kookboek ontvangt van mij een 10.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's Char Siu met rijst en kousenband

1. Char Siu:

  • STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 2: Gember, knoflook (fijn geperst) en de vijfkruidenpoeder aan ½ pot (180 ml) Roast Red Pork Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen; marineer het vlees hiermee 2-3 uur of marineer het een nacht van te voren.
  • STAP 3: Leg het vlees op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade (van stap 2) erover en leg op elk stuk vlees een klontje boter. 
  • STAP 4: Rooster het vlees 10-15 minuten op de barbecue, in de hetelucht- of elektrische oven op 200 graden gaar. De saus gebruiken bij het serveren.

2. Kousenband: Recept Kousenband

Ingrediënten
- 1. Char Siu: - 400 gr Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 1 tl gember (gemalen) - 3 teentjes knoflook - 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie    - 500 gram varkenslappen - boter - 2. Kousenband: Recept Kousenband