Char Siu (rood geroosterd vlees)

Home Recepten
Char Siu (rood geroosterd vlees)
Afbeelding van Char Siu (rood geroosterd vlees)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Gember, knoflook (fijn geperst) en de vijfkruidenpoeder (spicepowder) aan ½ pot (180 ml) Roast Red Pork Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen; marineer het vlees hiermee 2-3 uur of marineer het een nacht van te voren.
  • STAP 2: Leg het vlees op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade (na het marineren van stap 1) erover en leg op elk stuk vlees een klontje boter.
  • STAP 3: Rooster het vlees 10-15 minuten op de barbecue, in de hetelucht- of elektrische oven op 200 graden gaar. De saus gebruiken bij het serveren.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Roast Red Pork en Kookvideo's

Serveertip: Snijd het vlees in reepjes en serveer het met o.a. Tjauw Min, rijst, bami, nasi; schenk de saus over vlees.  

Variatietip: Varieer de varkenslappen met kippendijenfilet.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Gina 16 november 2020 12:17
5/5
Turksbrood recept met masala was echt zeer smaakvol, meer hiervan graag.
Linda 10 oktober 2021 13:01
5/5
Gisteren voor een bezoek van 10 man sterk vlees loempia's, roti popcorn en nasi trafasie good old met moksie metie gemaakt van de BBQ. Mensen, dit is echt een aanrader, wat hebben we genoten en een super gezellige avond gehad. Fijn dat die corona op z'n retour is, happy food happy life happy wife ❤️ ...
Liesje 5 september 2021 09:54
5/5
Dankzij jullie producten ontdekt dat je niet altijd maar alles met vlees moet eten. Jullie smaakmakers geven die volle smaak, die je wel echt mist in je eten als je een keer wat zonder vlees wilt. Heerlijk de pinda sambel, de trassie, jullie nasi mix die je zelfs voor snacks kan gebruiken. Leuk om te zien hoe veelzijdig jullie producten zijn! 😋 ...
H 13 augustus 2021 08:48
5/5
❤️Faja for live mi mang. Eet bijna elke dag wel nasi of bami met vlees losie moksie roasted of masala 😋
Harm 30 juli 2021 10:29
5/5
Die turkse broodjes vers van de toerkse bakkert gevuld met jullie vlees recepten is me een posje goddelijk 👌
Neelis 14 juni 2021 00:00
5/5
Kookboek dit weeend geprobeerd mensen! Heerlijke marinade- en vlees recepten voor onze BBQ!
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Peter 9 december 2020 08:36
5/5
Drumsticks echt toppertjes jullie vlees geregtjes
Winash 27 oktober 2021 13:38
5/5
Jullie creativiteit is oneindig vermoed ik! Volg al jaren de nieuwste recepten o wie o wat geweldig 😍💏
Ha 27 oktober 2021 00:00
5/5
Met mijn Chinese roots en Surinaamse oma is dit boek een verademing. Leuke combi's
Sylvie 26 oktober 2021 13:40
5/5
Roti popcorn recept was grandioos heerlijke combinatie! We gaan de popcorns nu eens in de nasi trafasie doen, denk een super combo 😋😋😋😋
Alida 26 oktober 2021 07:37
5/5
Heerlijke roti nuggets recept gemaakt gisteren! 😍❤️
M 26 oktober 2021 00:00
5/5
Een leuke verassingstip dit kookboek! Zo veel leuke verschillende recepten
Bakaa 25 oktober 2021 09:59
5/5
De beste baka bana is van faja lobi
Fi 25 oktober 2021 00:00
5/5
Uitstekende recepten echte smaakmakers bij feestjes
Walido 24 oktober 2021 10:55
5/5
Jullie loempia's zijn de beste! We gaan ze nu bij onze marktkraam zelf verkopen, mensen komen van ver voor deze goudstaven 😁😍
Adjan 22 oktober 2021 10:45
5/5
Jullie hebben zulke uitgebreide maar ook zulke simpele leuke recepten. Erg leuke website!
Izzy 21 oktober 2021 10:07
5/5
Rode curry hebben we gisteren gemaakt met kip krieltjes en boontjes, top recept met een kookvideo die goed werkt 😊😋😎
Nil 20 oktober 2021 11:08
5/5
Lekker smullen met jullie producten ❤️
Annabel 20 oktober 2021 00:00
5/5
5 sterren voor het kookboek!
Anoniem 19 oktober 2021 07:32
5/5
Ongekend tevreden met jullie website. Ik tik gewoon in de zoekbalk iedere week in waar ik aan denk, en laat me dan verassen met de recepten.
Julius 18 oktober 2021 09:13
5/5
de chinese nasi recept gemaakt met jullie witte nasi mix was weer super. Altijd lekker te combineren met jullie marinades, zelfs met vegetarische vleessoorten merken we op dat dit goed gaat.
Irmani 18 oktober 2021 09:12
5/5
De beste Javaanse kip is van Faja 😚
Cas 18 oktober 2021 00:00
5/5
Een aanrader voor ook de semi pro koks. Handige recepten en combinaties
Ginaa 14 oktober 2021 09:04
5/5
Lekker lekker van Lobiii, Faja Lobuuuu🤣❤️😋😋😋😋
Kan 13 oktober 2021 08:58
5/5
Geweldig ❤️
Sterre en familie 12 oktober 2021 08:44
5/5
Gisterenavond iedereen verrast thuis: Ze klaagden al jaren over wanneer we weer chicken para gingen eten! Gekocht bij Oriental, en iedereen werd gek haha
Willem 12 oktober 2021 00:00
5/5
Tip: Plaats ook eens algemene recepten met een touch, puur omdat jullie verzameling al gigantisch is en juist daardoor nog beter word. Top kookboek overigens
Lecy 11 oktober 2021 00:00
5/5
Kennis gemaakt met jullie producten tijdens ons bezoek in de toko highway in Rotterdam. Eigenlijk zijn we alles af gegaan, en is de nasi onze favoriet maar doet de rest niet minder! Nu compl eet met jullie kookboek Sandhia's Recepten ...
Dash 8 oktober 2021 11:00
5/5
💟💟💟💣💟💟💟💟We gaan de popcorn recept met de roti dit weekend proberen damn wauw

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Char Siu (rood geroosterd vlees)
  • STAP 1: Gember, knoflook (fijn geperst) en de vijfkruidenpoeder (spicepowder) aan ½ pot (180 ml) Roast Red Pork Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen; marineer het vlees hiermee 2-3 uur of marineer het een nacht van te voren.
  • STAP 2: Leg het vlees op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade (na het marineren van stap 1) erover en leg op elk stuk vlees een klontje boter.
  • STAP 3: Rooster het vlees 10-15 minuten op de barbecue, in de hetelucht- of elektrische oven op 200 graden gaar. De saus gebruiken bij het serveren.

 

Ingrediënten
- 1 tl gember (gemalen) - 3 teentjes knoflook - 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie    - 500 gram varkenslappen of kippendijenfilet - boter
Ga naar mijn laatste sessie