Sandhia's huzarensalade

Home Recepten
Sandhia's huzarensalade
Afbeelding van Sandhia's huzarensalade
Afbeelding van Sandhia's huzarensalade

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Kipfilet gaar koken en in kleine blokjes snijden.
  • STAP 2: 1 eetlepel Zonnebloemolie Trafasie verhitten, het vlees hierin samen met de maïskorrels enkele minuten roerbakken.
  • STAP 3: Aardappelen gaar koken en prakken totvers bereide aardappelpuree.
  • STAP 4: Voeg de instant aardappelpuree in een hoge schaal toe, schenk de melk erover en goed omscheppen.
  • STAP 5: De vers bereide aardappelpuree en halvanaise erbij doen en omscheppen.
  • STAP 6: Rode bieten (fijn gemalen met sap), gebakken kip met de maïs, zoetzurezilveruitjes, zoetzureaugurken (in plakjes gesneden), appel (in kleine stukjes gesneden) en suiker toevoegen en goed mengen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Creoolse Huzarensalade en Kookvideo's

Serveertip: Serveren op baby slablaadjes met plakjes hardgekookte eieren, dunne plakjes bieten en ananas in blokjes. 

Variatietip: Varieer de instant aardappelpuree met kruimige aardappelen; in dat geval de melk vervangen met margarine en mayonaise (i.p.v. de in dit recept gebruikte halvanaise, die 60% minder vet bevat). Varieer de kip (in kleine blokjes) met gepluisde kip. Mix de zoetzure zilveruitjes en de zoetzure augurken grof in een mixer. Voeg aan de kip 1 theelepel bouillonpoeder of een bouillonblokje toe. 

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Tessa 13 januari 2021 10:14
5/5
Vanaf nu nooit meer anders!
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Inty 12 januari 2021 08:52
5/5
Oke op Facebook ook al gemeld jullie zijn keigoed geef ons vooral meer nieuwe recepten, we volgen ze iedere weekjes !!
Niels 11 januari 2021 09:46
5/5
Vridjag jl. voor het eerst jullie recepten geprobeerd en dit is direct goed gelukt, stond hier van te kijken normaliter loop je vast met recepten maar het staat ontzettend duidelijk
AA 11 januari 2021 08:50
5/5
Friet met jullie pinda sambel echt formidabel!!!!!
Lucas/yara 6 januari 2021 09:45
5/5
Goedemorgen, we volgen jullie al sinds de hyves periode, grandioos en blijf aub met nieuwe recepten komen.
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Inneke 5 januari 2021 10:00
5/5
Kennis gemaakt via via met de producten en nu ook het kookboek!
Inge 4 januari 2021 09:41
5/5
Deze laatste weken iedere week een recept gemaakt en we zijn er ontzettend over te spreken.
Jacky 4 januari 2021 09:18
5/5
BBR recepten zijn perfect en lukken! Gaan nu iedere week 1 x Faja koken :)
Lana 30 december 2020 16:23
5/5
Echt waar elk recept slaagt en is geweldig
Ingeborg 30 december 2020 15:53
5/5
Dikke 10 voor dit kookboek
Nadja 29 december 2020 11:18
5/5
Tajine Trafasie was super gelukt. Graag meer van zulke recepten!
Cynthia 29 december 2020 11:05
5/5
Netjes ontvangen goed ingepakt en wel echt een cadeau met meerwaarde.
Klaas 28 december 2020 10:07
5/5
Jullie welkombox met bakmixen en het kookboek ontvangen. De kerst was geslaagd! Wat een variatiemogelijkheden een echte aanrader.
Annelies 28 december 2020 09:05
5/5
De Gehaktballen Trafasie na die van onze oma de beste die ik ooit heb gegeten, heerlijk in de wintermaanden.
Nalinda 24 december 2020 09:53
5/5
Trassie Trafasie echt mijn favoriet en altijd beschikbaar bij de toko om te hoek!!!
Anyelissa 23 december 2020 11:03
5/5
Faja lobii super merk
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving
Ladd 22 december 2020 09:54
5/5
Crispy Chicken Burger straks als lunch maken voor de tweede keer, wat een broodje.
Marinke 22 december 2020 09:50
5/5
Waarom kende ik jullie nog niet???? Quarantaine heeft van me een chek kokkie gemaakt mede dankzij jullie!
Sunil 21 december 2020 11:22
5/5
Jullie morgen trots op dit kookboek de recepten zijn super
Leonie 21 december 2020 09:11
5/5
Nou ons weekend: Vrijdag Nasi met Losie Foroe, zaterdag: Eksi gemaakt voor de eerste keer, ging super en heerlijk, Zondag: Durum met jullie geweldige Masala!
Linny 18 december 2020 16:54
5/5
DIKKE 10+!
diana 18 december 2020 15:39
5/5
Ben zo met deze recepten , het hele gezin blij. Echt superfijn. Ik doe een beetje variatie op de recepten, een beetje van shandia en een beetje van mezelf en wat ik zo in huis heb. Gelukkig ben ik redelijk bekend met kruiden e.d. maar wel fijn om richtlijnen te hebben en dan lekker varieeren. Heerlijk! ...
Olivia 16 december 2020 09:25
5/5
Ga het kookboek als cadeau geven 1e kerstdag aan mams, ze gaat er helemaal blij mee zijn. Top boek!
Noud 16 december 2020 07:54
5/5
Eerste keer dat we dit hebben gegeten op een turks broodje, sjezus wat een smaaksensatie. Toch eens kijken wat we met kerst kunnen combineren.
Nikkie de 15 december 2020 10:18
5/5
Eiercake gisteren gemaakt, 100% goed gelukt. Nu de andere 2 maken!!
Anjeli 15 december 2020 09:55
5/5
Van de Nasi Trafasie tot de Bami Trafasie met jullie heerlijke marinades Moksie Metie en Moksie Speciaal!! Mijn kersttoppers voor dit jaar.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's huzarensalade
  • STAP 1: Kipfilet gaar koken en in kleine blokjes snijden.
  • STAP 2: 1 eetlepel Zonnebloemolie Trafasie verhitten, het vlees hierin samen met de maïskorrels enkele minuten roerbakken. 
  • STAP 3: Aardappelen gaar koken en prakken tot vers bereide aardappelpuree.
  • STAP 4: Voeg de instant aardappelpuree in een hoge schaal toe, schenk de melk erover en goed omscheppen.
  • STAP 5: De vers bereide aardappelpuree en halvanaise erbij doen en omscheppen.
  • STAP 6: Rode bieten (fijn gemalen met sap), gebakken kip met de maïs,  zoetzure zilveruitjes,  zoetzure augurken (in plakjes gesneden), appel (in kleine stukjes gesneden) en suiker toevoegen en goed mengen.
Ingrediënten
- 250 gr kipfilet - Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie - 1 blik (170 gram) maïskorrels - 4 middelgrote kruimige aardappelen (voor vers bereide aardappelpuree) - 1 pak (250 gr) aardappelpuree (instant) - 1 liter melk - 500 ml Calve halvanaise (bevat 60% minder vet als mayonaise) - 1 pot (340 gram) rode bieten - 150 gr zoetzure zilveruitjes - 150 gr zoetzure augurken - 1 kleine appel - 2 el bruine suiker