Szechuan Chicken met gegrilde groenten

Home Recepten
Szechuan Chicken met gegrilde groenten
Afbeelding van Szechuan Chicken met gegrilde groenten
Afbeelding van Szechuan Chicken met gegrilde groenten

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Grill de paprika’s (in blokjes gesneden), onder af en toe omscheppen, 7 minuten in een grillpan; grillpan vooraf besmeren met½ eetlepel olie.
  • STAP 2: 6eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Voeg kipfilet en Madam Jeanette peper hieraan toe, omscheppen, bak het vlees 5 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur gaar; af en toe omscheppen.
  • STAP 4: Voeg Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), Pinda Sambel Trafasie, tomatenpuree, Trassie Trafasie, gember en rijstwijn hieraan toe, omscheppen, en 15 minuten met deksel op de pan op matig vuur bakken; af en toe omscheppen.
  • STAP 5: De laatste minuut sesamolie en de gegrilde paprika’s toevoegen en omscheppen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Speciale Vlees Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met rijst.

Variatietip: Varieer de kipfilet met varkenshaas.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Ricky 29 september 2020 14:53
5/5
Butter Chicken super gelukt. Ga zo door!
Cindy 20 augustus 2020 09:00
5/5
Buffaloooo chicken wat een recept. GEWELDIGE recepies en producies ben een groot fan van jullie.
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Tin 16 juni 2020 09:08
5/5
Allereerst fijn om nogeens een echt merk te voelen en te proeven, jullie ambacht geurt door mijn hele huis. Dit weekend de Juicy pulled chicken gemaakt, wauwwww
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Szechuan Chicken met gegrilde groenten
  • STAP 1: Grill de paprika’s (in blokjes gesneden), onder af en toe omscheppen, 7 minuten in een grillpan; grillpan vooraf besmeren met ½ eetlepel olie.
  • STAP 2: 6 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Voeg kipfilet en Madam Jeanette peper hieraan toe, omscheppen, bak het vlees 5 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur gaar; af en toe omscheppen. 
  • STAP 4: Voeg Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), Pinda Sambel Trafasie, tomatenpuree, Trassie Trafasie, gember en rijstwijn hieraan toe, omscheppen, en 15 minuten met deksel op de pan op matig vuur bakken; af en toe omscheppen.
  • STAP 5: De laatste minuut sesamolie en de gegrilde paprika’s toevoegen en omscheppen.
Ingrediënten
- 1 paprika rood en 1 paprika groen - zonnebloemolie   - 2 uien - 4 teentjes knoflook - 1 kg kipfilet  - Madam Jeanette peper - 4 el Faja Lobi Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - 3 el Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie (Javaanse satésausmix met crunchy pinda's) - 2 el tomatenpuree - 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 tl gember (gemalen) - 1 el rijstwijn - 2 tl sesamolie