Spaghetti Kip Masala (spaghetti met kip masala en masala pastasaus)

Home Recepten
Spaghetti Kip Masala (spaghetti met kip masala en masal...
Afbeelding van Spaghetti Kip Masala (spaghetti met kip masala en masala pastasaus)
Afbeelding van Spaghetti Kip Masala (spaghetti met kip masala en masala pastasaus)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Spaghetti:

Spaghetti bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2 eetlepels olie verhitten en 1 sjalot (fijngehakt) hierin lichtbruin fruiten.
Vervolgens de spaghetti hieraan toevoegen en daarna 1 theelepel zout en witte peper toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5-7 minuten op laag vuur opbakken.

2. Masala Kip:

Voeg de Kip Masala Trafasie (marinade) aan het vlees toe tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of zet het vlees een nacht tevoren in de marinade in de koelkast.
Verdeel het vlees hierna over de bakplaat, schenk 2 eetlepels van de marinade erover en rooster het 10-15 minuten in de oven op 200 graden; de rest van de marinade apart zetten voor de bereiding van de saus. Snijd het vlees vervolgens in plakjes of reepjes.

3. Masala Pastasaus:

Broccoli (in roosjes) en paprika (in reepjes) 4 minuten in water koken, afgieten en afspoelen met koud water.
Fruit de sjalotjes (gesneden) enkele minuten in 5 eetlepels olie, voeg hieraan toe tomatenpuree en daarna de overgebleven marinade, suiker, paprika, broccoli en ananas met sap; het geheel, onder voortdurend roeren, 4 minuten opkoken.

Serveertip: Serveer de spaghetti met de geroosterde masala kip; schenk de masala pastasaus erover. Ook heerlijk met roti, rijst, bami, brood.

Variatietip: Varieer de Kip Masala Trafasie eens met de volgende woksauzen: 1. Roti Dési Masala 2. Roti Redie Masala 3. Roti Madam Jeanette 4. Chicken Masala Trafasie 5. Roti Masala Trafasie (woksaus). Voeg Kronto Mirkie Trafasie (echte Sandhia's kokosmelk) naar smaak toe. Varieer de groenten met taugé en champignon.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Sins 15 september 2020 08:54
5/5
Sriracha masala wauw wauw
Jill 31 augustus 2020 11:09
5/5
Wat waren de kipspeisjes lekker zeg heerlijk recept. Vanavond gaan we de Faja Lobi tikka masala nieuwe recep van vorige week maken!
Jerky 14 augustus 2020 12:40
5/5
Jullie Roti Masala en Pindakaas mijn favorieten echt zoals het hoort te zijn topproducten
Oompie 7 juli 2020 09:07
5/5
Wat een recensies zeg, daar sluit ik mij bij aan. Gisteren een pot Roti Masala Trafasie gekocht, wat een geslaagde smaak! Ga zeker meer van jullie proberen, kende dit merk nog niet.
Getest 29 juni 2020 07:34
5/5
Dit weekend kennis gemaakt met roti masala trafasie. Een heerlijke smaakbeleving, geurt geweldig en was zo klaar! Toppie ga snel jullie kookboek bestellen maar zeker een recensie verdiend do or het goede recept voor een leek in de keuken. ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Spaghetti Kip Masala (spaghetti met kip masala en masala pastasaus)

1. Spaghetti:

Spaghetti bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2 eetlepels olie verhitten en 1 sjalot (fijngehakt) hierin lichtbruin fruiten.
Vervolgens de spaghetti hieraan toevoegen en daarna 1 theelepel zout en witte peper toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5-7 minuten op laag vuur opbakken.

2. Masala Kip:

Voeg de Kip Masala Trafasie (marinade) aan het vlees toe tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of zet het vlees een nacht tevoren in de marinade in de koelkast.
Verdeel het vlees hierna over de bakplaat, schenk 2 eetlepels van de marinade erover en rooster het 10-15 minuten in de oven op 200 graden; de rest van de marinade apart zetten voor de bereiding van de saus. Snijd het vlees vervolgens in plakjes of reepjes.

3. Masala Pastasaus:

Broccoli (in roosjes) en paprika (in reepjes) 4 minuten in water koken, afgieten en afspoelen met koud water.
Fruit de sjalotjes (gesneden) enkele minuten in 5 eetlepels olie, voeg hieraan toe tomatenpuree en daarna de overgebleven marinade, suiker, paprika, broccoli en ananas met sap; het geheel, onder voortdurend roeren, 4 minuten opkoken.

Ingrediënten
- 500 gram kipfilet - 50 gram paprika (rood) - 50 gram broccoli - 3 eetlepels tomatenpuree - zonnebloemolie - 1 blik (227 gram) ananas stukjes - 2 eetlepels (bruine) suiker - 1 pak (500 gram) spaghetti - 4 sjalotjes - 1 pot (360ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade)