👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? De smaak van de tropen: Koken met Faja Lobi
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Surinaamse ovenpastei

Home Recepten
Surinaamse ovenpastei
Afbeelding van Surinaamse ovenpastei

Bereidingswijze

  • 1. Vulling:
  • STAP 1: Eieren hard koken en in plakjes snijden. Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen. Aardappels in blokjes snijden en beetgaar koken.
  • STAP 2: Olie verhitten, ui (gesnipperd), knoflook (uitgeperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Kip, Nasi Trafasie (roerbakmix), Trassie Trafasie, Faja Lobi Gekruide Ketjap, spicepowder, tomatenpuree hieraan toevoegen omscheppen en enkele minuten opbakken. Doperwten-wortel mix, aardappels en de selderij erbij doen en 7 minuten roerbakken.
  • 2. Bladerdeeg:
  • STAP 4: Bladerdeeg met een deegroller uitrollen. Ovenschaal (30x25cm) afdekken met bakpapier, de bodem ervan met het uitgerolde bladerdeeg bedekken, trek het bladerdeeg omhoog tot ook de 4 zijwanden ervan zijn bekleed.
  • 3. Ovenschaal:
  • STAP 5: De vulling over het bladerdeeg scheppen, verdeel plakjes eieren er bovenop. De bovenkant van de ovenschaal met het uitgerolde bladerdeeg afdekken en alle randen draaiend dichtvouwen, prik een paar gaatjes op het deeg. Het ei loskloppen en hiermee de bovenkant van het deeg dubbel bestrijken.
  • 4. Oven:
  • STAP 6: Schuif de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde heteluchtoven en bak de pastei in circa 20 minuten op 200 graden goudbruin.

TIP: Probeer ook deze pastei: Pastei en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met witte rijst of Sandhia's Roti met de Faja Saus.

Variatietip: Vervang de aardappels met 100 gram aardappelsticks (krokante voorgesneden en voorgebakken mini frietsticks) en varieer de kip met vega.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Robertiek 25 september 2023
5/5
De ovenpastei is zo'n bijzonder gerecht! Leuk verhaal, maar wij aten dit vroeger bij onze overgrootmoeder. Dit is een heel traditioneel en geliefd recept in Suriname! Top merk Faja Lobi, jul lie producten en recepten zijn puur en echt, heel blij mee. ...
Lonni 5 juli 2023
5/5
De Surinaamse ovenpastei is echt onze absolute favoriet met zo'n fijne smaak structuur, kan je alleen maar van genieten. Gisteren jullie kookboek besteld en erg benieuwd naar. Groetjes Lonne ke 😋😍 ...
Mathilda 15 februari 2023
5/5
Surinaamse ovenpastei ❤️
Mieke 13 februari 2023
5/5
Surinaamse ovenpastei met Nasi Kiprollade was afgelopen zaterdag het feestmenu. Ze hebben letterlijk alle restjes van de borden gelikt, bedankt voor de altijd kloppende recepten. Ben nooit b ang bij jullie dat iets niet goed gaat! ❤️❤️❤️ ...
Emma Witson 2 januari 2023
5/5
De ovenpastei is grandioos goed in elkaar gezet, kookvideo spreekt voor zich. Al tig keren een recept online gepakt, maar meeste ovengerechten gaan echt mis. Beter bij betrouwbare websites z oals die van jullie, niks is meer frustrerender dan een recept die fout gaat, al je tijd verloren. Ga zo door toppers ...
Sterre 14 augustus 2022
5/5
Surinaamse ovenpastei was een echte delicatesse wat hebben we gesmuld. Aankomende weekend een grote BBQ op de planning met al jullie lekkere sauzen als natuurlijk nasi en bami erbij ❤️
Ronell 16 mei 2022
5/5
Surinaamse ovenpastei is iets wat je als echte Surinaamse vanuit huis meekrijgt. Mijn god hoe mijn moeder dit maakte. Dit recept van jullie doet me echt eraan denken, natuurlijk had zij haar eigen twist maar dit recept is wel echt echt. Top merk gebruik zoveel van jullie wat wij vroeger aten. ...
Rodisan 17 maart 2022
5/5
Maandag dinsdag en gisteren hebben we jullie drie nieuwste recepten Snelle Roti Kip Curry, Surinaamse ovenpastei en Roti Ketjap Kip (roti met licht gepaneerde kipfilet gebakken in ketjap-hon ing) gemaakt. Alle drie zo divers, zo gevarieerd en met een goede uitleg. Ga zo alsjeblieft door, ben echt blij met jullie recepten. P.s. Deel 6 uiteraard gereserveerd!! 😎 ...
Eloise 27 februari 2022
5/5
Het recept Surinaamse ovenpastei valt goed in de smaak hier! Nu al 3 weken achter elkaar 1 dag op het menu gehad, denk dat hij niet meer eraf gaat. Kunnen jullie meer van deze oven recepten 😎🤗 Zijn al zeker al 8 jaar gebruiker van al jullie producten en de lekkere recepten die erbij horen, ga zo vooral door we genieten en inspireren ons rijk. ...
Alain 2 februari 2022
5/5
Ovenpastei gemaakt jullie nieuwste recept, zo intens lekker, aanrader voor iedereen die van pastei of een ovengerecht houd!
Regin 30 januari 2022
5/5
Wat een geweldig recept! Surinaamse ovenpastei zoals ik hem van vroeger ken.
So 24 januari 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐
Jeroen de Vries 23 januari 2025
5/5
Was perfect...alle 5 hebben genoten
HK 23 januari 2025
5/5
TE SMAAKVOL! TOP! ❤️❤️❤️
Wino & Esmee 21 januari 2025
5/5
Zo lekkert vanavond staat de traybake trafasie weer op het menu. Wij doen er nadat het uit de over komt nog allemaal lekkere gestoofde vleesjes bij als het lekker koud is buiten. Jullie kook boek is een bron van inspiratie voor ons en heeft ons al veel nieuwe creaties en smaken bezorgd die we nooit eerder geproefd hebben, terwijl ik en mijn vrouw zeker 5 jaar lang de hele wereld rond hebben gereisd. Tot snel. Gr Wino & Esmee ...
Lisa 20 januari 2025
5/5
Shanghai Noodles krijgen ⭐⭐⭐⭐⭐. Simpel, makkelijk en echt zo gemaakt!
Monika 17 januari 2025
5/5
Gek op dit merk! Fijn dat het nu ook bij Albert Heijn te koop is ❤️
Miran 16 januari 2025
5/5
Chicken Grilled Roti ⭐⭐⭐⭐⭐
Roshna 15 januari 2025
5/5
De heerlijkste noodles zijn de chicken trafasie's van faja lobi!! Koop dozen bij highway en echt heerlijk 😋
GG 14 januari 2025
5/5
Saté Twister waren zo om te smullen ❤️
Medhin 13 januari 2025
5/5
Fan van alles en denk ik ook echt in de jaren alles geprobeerd met de moksie speciaal als favo
Asma al 9 januari 2025
5/5
Mijn favo: Roti Masala Speciaal gemengd met een mix van kruiden uit het verre oosten. Wie weet publiceer ik hem nog eens!
D 8 januari 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐
Carry 7 januari 2025
5/5
Weet je wanneer je van merken gaat houden? Als je al jaren geholpen word in je behoefte. Voor ik weet niet hoe lang al inspireert faja lobi me wekelijks in mijn menu. Altijd fijne recepten, altijd lekkere producten en altijd vernieuwing. Zet hem zo door 🤝❤️ ...
Glora 6 januari 2025
5/5
Lekker recept de ramen trafasie als je van ramen houd
Lotte 3 januari 2025
5/5
Heerlijk!
Stella 31 december 2024
5/5
Uniek recept: Ramen Trafasie (restaurant style) ⭐ ⭐⭐⭐⭐
Sarwan 30 december 2024
5/5
Enorm lekker allemaal. Origine uit SU, deze smaken zijn de herinneringen van vroeger 🙏
Walid 27 december 2024
5/5
Kerstmenu rijkelijk gebruikt. Genieten deze keuken. ❤️
Seppi 23 december 2024
5/5
Hele lekker

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Surinaamse ovenpastei
  • 1. Vulling:
  • STAP 1: Eieren hard koken en in plakjes snijden. Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen. Aardappels in blokjes snijden en beetgaar koken.
  • STAP 2: Olie verhitten, ui (gesnipperd), knoflook (uitgeperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Kip, Nasi Trafasie (roerbakmix), Trassie Trafasie, Faja Lobi Gekruide Ketjap, spicepowder, tomatenpuree hieraan toevoegen omscheppen en enkele minuten opbakken. Doperwten-wortel mix, aardappels en de selderij erbij doen en 7 minuten roerbakken.
  • 2. Bladerdeeg:
  • STAP 4: Bladerdeeg met een deegroller uitrollen. Ovenschaal (30x25cm) afdekken met bakpapier, de bodem ervan met het uitgerolde bladerdeeg bedekken, trek het bladerdeeg omhoog tot ook de 4 zijwanden ervan zijn bekleed.
  • 3. Ovenschaal:
  • STAP 5: De vulling over het bladerdeeg scheppen, verdeel plakjes eieren er bovenop. De bovenkant van de ovenschaal met het uitgerolde bladerdeeg afdekken en alle randen draaiend dichtvouwen, prik een paar gaatjes op het deeg. Het ei loskloppen en hiermee de bovenkant van het deeg dubbel bestrijken.
  • 4. Oven:
  • STAP 6: Schuif de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde heteluchtoven en bak de pastei in circa 20 minuten op 200 graden goudbruin.
Ingrediënten
- 5 eieren - 750 gr kipfilet (gepluisd of in stukjes) - 6 el zonnebloemolie - 2 uien - 4 teentjes knoflook - 2 plakjes Madam Jeanette peper - 3 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 3tl Trassie Trafasie of Vega Trassie Trafasie - 2 el Faja Lobi Gekruide Ketjap - 1 tl spicepowder (Chinese vijfkruidenpoeder) - 1 el tomatenpuree - 1 pot (680 gr) doperwten-wortel mix (uitgelekt) - 4 aardappels (middelgrote) - 1 pak bladerdeeg (van roomboter) - bakpapier - 1 ei - Faja Saus
FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie