👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? Faja Lobi producten bij Picnic
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Surinaamse ovenpastei

Home Recepten
Surinaamse ovenpastei
Afbeelding van Surinaamse ovenpastei

Bereidingswijze

  • 1. Vulling:
  • STAP 1: Eieren hard koken en in plakjes snijden. Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen. Aardappels in blokjes snijden en beetgaar koken.
  • STAP 2: Olie verhitten, ui (gesnipperd), knoflook (uitgeperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Kip, Nasi Trafasie (roerbakmix), Trassie Trafasie, Faja Lobi Gekruide Ketjap, spicepowder, tomatenpuree hieraan toevoegen omscheppen en enkele minuten opbakken. Doperwten-wortel mix, aardappels en de selderij erbij doen en 7 minuten roerbakken.
  • 2. Bladerdeeg:
  • STAP 4: Bladerdeeg met een deegroller uitrollen. Ovenschaal (30x25cm) afdekken met bakpapier, de bodem ervan met het uitgerolde bladerdeeg bedekken, trek het bladerdeeg omhoog tot ook de 4 zijwanden ervan zijn bekleed.
  • 3. Ovenschaal:
  • STAP 5: De vulling over het bladerdeeg scheppen, verdeel plakjes eieren er bovenop. De bovenkant van de ovenschaal met het uitgerolde bladerdeeg afdekken en alle randen draaiend dichtvouwen, prik een paar gaatjes op het deeg. Het ei loskloppen en hiermee de bovenkant van het deeg dubbel bestrijken.
  • 4. Oven:
  • STAP 6: Schuif de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde heteluchtoven en bak de pastei in circa 20 minuten op 200 graden goudbruin.

TIP: Probeer ook deze pastei: Pastei en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met witte rijst of Sandhia's Roti met de Faja Saus.

Variatietip: Vervang de aardappels met 100 gram aardappelsticks (krokante voorgesneden en voorgebakken mini frietsticks) en varieer de kip met vega.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Robertiek 25 september 2023 07:45
5/5
De ovenpastei is zo'n bijzonder gerecht! Leuk verhaal, maar wij aten dit vroeger bij onze overgrootmoeder. Dit is een heel traditioneel en geliefd recept in Suriname! Top merk Faja Lobi, jul lie producten en recepten zijn puur en echt, heel blij mee. ...
Lonni 5 juli 2023 08:10
5/5
De Surinaamse ovenpastei is echt onze absolute favoriet met zo'n fijne smaak structuur, kan je alleen maar van genieten. Gisteren jullie kookboek besteld en erg benieuwd naar. Groetjes Lonne ke 😋😍 ...
Mathilda 15 februari 2023 07:56
5/5
Surinaamse ovenpastei ❤️
Mieke 13 februari 2023 08:18
5/5
Surinaamse ovenpastei met Nasi Kiprollade was afgelopen zaterdag het feestmenu. Ze hebben letterlijk alle restjes van de borden gelikt, bedankt voor de altijd kloppende recepten. Ben nooit b ang bij jullie dat iets niet goed gaat! ❤️❤️❤️ ...
Emma Witson 2 januari 2023 08:03
5/5
De ovenpastei is grandioos goed in elkaar gezet, kookvideo spreekt voor zich. Al tig keren een recept online gepakt, maar meeste ovengerechten gaan echt mis. Beter bij betrouwbare websites z oals die van jullie, niks is meer frustrerender dan een recept die fout gaat, al je tijd verloren. Ga zo door toppers ...
Sterre 14 augustus 2022 10:57
5/5
Surinaamse ovenpastei was een echte delicatesse wat hebben we gesmuld. Aankomende weekend een grote BBQ op de planning met al jullie lekkere sauzen als natuurlijk nasi en bami erbij ❤️
Ronell 16 mei 2022 08:01
5/5
Surinaamse ovenpastei is iets wat je als echte Surinaamse vanuit huis meekrijgt. Mijn god hoe mijn moeder dit maakte. Dit recept van jullie doet me echt eraan denken, natuurlijk had zij haar eigen twist maar dit recept is wel echt echt. Top merk gebruik zoveel van jullie wat wij vroeger aten. ...
Rodisan 17 maart 2022 07:55
5/5
Maandag dinsdag en gisteren hebben we jullie drie nieuwste recepten Snelle Roti Kip Curry, Surinaamse ovenpastei en Roti Ketjap Kip (roti met licht gepaneerde kipfilet gebakken in ketjap-hon ing) gemaakt. Alle drie zo divers, zo gevarieerd en met een goede uitleg. Ga zo alsjeblieft door, ben echt blij met jullie recepten. P.s. Deel 6 uiteraard gereserveerd!! 😎 ...
Eloise 27 februari 2022 09:09
5/5
Het recept Surinaamse ovenpastei valt goed in de smaak hier! Nu al 3 weken achter elkaar 1 dag op het menu gehad, denk dat hij niet meer eraf gaat. Kunnen jullie meer van deze oven recepten 😎🤗 Zijn al zeker al 8 jaar gebruiker van al jullie producten en de lekkere recepten die erbij horen, ga zo vooral door we genieten en inspireren ons rijk. ...
Alain 2 februari 2022 07:57
5/5
Ovenpastei gemaakt jullie nieuwste recept, zo intens lekker, aanrader voor iedereen die van pastei of een ovengerecht houd!
Regin 30 januari 2022 10:12
5/5
Wat een geweldig recept! Surinaamse ovenpastei zoals ik hem van vroeger ken.
Ronnie 4 maart 2024 06:45
5/5
Frietjes loaded hmmm! Bekijk de kookvideo: 'Loaded Fries met RotiChoti' en bedank me later ❤️
Serge 3 maart 2024 12:28
5/5
Ik maak het ook vaak met pompoen ipv aardappel. Wij vinden het allemaal een heerlijk gerecht
Somy 1 maart 2024 06:42
5/5
Heerlijk!!
Rody 29 februari 2024 07:54
5/5
RotiChoti Roll-Up (met gehakt) en Sandhia’s Roti Tasjes beide geprobeerd, de nieuwste 2 recepten. Was weer om te smullen. Chapeau voor de altijd werkende recepten! 😋
Miras 27 februari 2024 08:09
5/5
De beste en lekkerste smullers zijn van jullie bedrijf! ❤️
G.G Safar 27 februari 2024 01:00
5/5
Groot en dik kookboek met zeer smakelijke recepten.
Romi 26 februari 2024 08:06
5/5
10 sterren. Nasi Trafasie ❤️
PIEN 26 februari 2024 01:00
5/5
Heeeerlijk! Erg blij mee!
Dennis Glader 23 februari 2024 08:43
5/5
Veel favoriete recepten komen uit jullie koker. Top werk! 😘
de Frita 22 februari 2024 07:50
5/5
Lekker lekker hmm 😘 Elke dag loeren tussen de recepten
Pronk 22 februari 2024 01:00
5/5
Eerlijk waar de mooiste recepten ooit. Super kookboek! 10 sterren!
Ado 21 februari 2024 08:07
5/5
Kennis gemaakt en nooit meer gestopt met jullie gebruiken. Inmiddels 17 jaar verder ❤️
Ricardi 20 februari 2024 08:07
5/5
Geprobeerd: Sandhia’s Roti Tasjes. Dit is mensen ongekend, wat een smaakbom, explosie en zachtheid op de tong😋 Een soort loempia idee, maar dan met de lekkere roti structuur. Top!
Wanda 19 februari 2024 06:47
5/5
SUPERRRRRR! Faja Lobi mijn favoriet
M 19 februari 2024 01:00
5/5
10 hele dikke sterren verdiend!
Liza Yvonne Kramer 18 februari 2024 13:52
5/5
Mijn overleden ouders hebben mij veel geholpen ,omdat mijn ouders uit Suriname geboren werden en ik vond het heel erg leuk ,om leren te koken . IK leerde het al gauw ,wat ik het gemaakt heb .
Marjolein 17 februari 2024 01:00
5/5
Wat een geweldig kookboek van zeker 100 kookboeken mijn favoriet broodje pulled chicken wauw en de pasteitjes super lekker alleen maar tevreden eters en complimenten echt heel blij mee
Kim 16 februari 2024 07:48
5/5
Ben zo gek op Faja Lobi! Te gekke producten en zoveeeuuul kookvideo's! Willen hier thuis niet meer anders, eten elke dag wel iets met een twist van jullie. LOBI ❤️😋🙏
Ko 14 februari 2024 07:53
5/5
Goedgekeurd!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Surinaamse ovenpastei
  • 1. Vulling:
  • STAP 1: Eieren hard koken en in plakjes snijden. Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen. Aardappels in blokjes snijden en beetgaar koken.
  • STAP 2: Olie verhitten, ui (gesnipperd), knoflook (uitgeperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Kip, Nasi Trafasie (roerbakmix), Trassie Trafasie, Faja Lobi Gekruide Ketjap, spicepowder, tomatenpuree hieraan toevoegen omscheppen en enkele minuten opbakken. Doperwten-wortel mix, aardappels en de selderij erbij doen en 7 minuten roerbakken.
  • 2. Bladerdeeg:
  • STAP 4: Bladerdeeg met een deegroller uitrollen. Ovenschaal (30x25cm) afdekken met bakpapier, de bodem ervan met het uitgerolde bladerdeeg bedekken, trek het bladerdeeg omhoog tot ook de 4 zijwanden ervan zijn bekleed.
  • 3. Ovenschaal:
  • STAP 5: De vulling over het bladerdeeg scheppen, verdeel plakjes eieren er bovenop. De bovenkant van de ovenschaal met het uitgerolde bladerdeeg afdekken en alle randen draaiend dichtvouwen, prik een paar gaatjes op het deeg. Het ei loskloppen en hiermee de bovenkant van het deeg dubbel bestrijken.
  • 4. Oven:
  • STAP 6: Schuif de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde heteluchtoven en bak de pastei in circa 20 minuten op 200 graden goudbruin.
Ingrediënten
- 5 eieren - 750 gr kipfilet (gepluisd of in stukjes) - 6 el zonnebloemolie - 2 uien - 4 teentjes knoflook - 2 plakjes Madam Jeanette peper - 3 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 3tl Trassie Trafasie of Vega Trassie Trafasie - 2 el Faja Lobi Gekruide Ketjap - 1 tl spicepowder (Chinese vijfkruidenpoeder) - 1 el tomatenpuree - 1 pot (680 gr) doperwten-wortel mix (uitgelekt) - 4 aardappels (middelgrote) - 1 pak bladerdeeg (van roomboter) - bakpapier - 1 ei - Faja Saus
We hebben hem weer!
Nu landelijk verkrijgbaar bij AH!
Ga naar mijn laatste sessie