Surinaamse ovenpastei

Home Recepten
Surinaamse ovenpastei
Afbeelding van Surinaamse ovenpastei

Bereidingswijze

  • 1. Vulling:
  • STAP 1: Eieren hard koken en in plakjes snijden. Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen. Aardappels in blokjes snijden en beetgaar koken.
  • STAP 2: Olie verhitten, ui (gesnipperd), knoflook (uitgeperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Kip, Nasi Trafasie (roerbakmix), Trassie Trafasie, Faja Lobi Gekruide Ketjap, spicepowder, tomatenpuree hieraan toevoegen omscheppen en enkele minuten opbakken. Doperwten-wortel mix, aardappels en de selderij erbij doen en 7 minuten roerbakken.
  • 2. Bladerdeeg:
  • STAP 4: Bladerdeeg met een deegroller uitrollen. Ovenschaal (30x25cm) afdekken met bakpapier, de bodem ervan met het uitgerolde bladerdeeg bedekken, trek het bladerdeeg omhoog tot ook de 4 zijwanden ervan zijn bekleed.
  • 3. Ovenschaal:
  • STAP 5: De vulling over het bladerdeeg scheppen, verdeel plakjes eieren er bovenop. De bovenkant van de ovenschaal met het uitgerolde bladerdeeg afdekken en alle randen draaiend dichtvouwen, prik een paar gaatjes op het deeg. Het ei loskloppen en hiermee de bovenkant van het deeg dubbel bestrijken.
  • 4. Oven:
  • STAP 6: Schuif de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde heteluchtoven en bak de pastei in circa 20 minuten op 200 graden goudbruin.

TIP: Probeer ook deze pastei: Pastei en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met witte rijst of Sandhia's Roti met de Faja Saus.

Variatietip: Vervang de aardappels met 100 gram aardappelsticks (krokante voorgesneden en voorgebakken mini frietsticks) en varieer de kip met vega.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Emma Witson 2 januari 2023 08:03
5/5
De ovenpastei is grandioos goed in elkaar gezet, kookvideo spreekt voor zich. Al tig keren een recept online gepakt, maar meeste ovengerechten gaan echt mis. Beter bij betrouwbare websites z oals die van jullie, niks is meer frustrerender dan een recept die fout gaat, al je tijd verloren. Ga zo door toppers ...
Sterre 14 augustus 2022 10:57
5/5
Surinaamse ovenpastei was een echte delicatesse wat hebben we gesmuld. Aankomende weekend een grote BBQ op de planning met al jullie lekkere sauzen als natuurlijk nasi en bami erbij ❤️
Ronell 16 mei 2022 08:01
5/5
Surinaamse ovenpastei is iets wat je als echte Surinaamse vanuit huis meekrijgt. Mijn god hoe mijn moeder dit maakte. Dit recept van jullie doet me echt eraan denken, natuurlijk had zij haar eigen twist maar dit recept is wel echt echt. Top merk gebruik zoveel van jullie wat wij vroeger aten. ...
Rodisan 17 maart 2022 07:55
5/5
Maandag dinsdag en gisteren hebben we jullie drie nieuwste recepten Snelle Roti Kip Curry, Surinaamse ovenpastei en Roti Ketjap Kip (roti met licht gepaneerde kipfilet gebakken in ketjap-hon ing) gemaakt. Alle drie zo divers, zo gevarieerd en met een goede uitleg. Ga zo alsjeblieft door, ben echt blij met jullie recepten. P.s. Deel 6 uiteraard gereserveerd!! 😎 ...
Eloise 27 februari 2022 09:09
5/5
Het recept Surinaamse ovenpastei valt goed in de smaak hier! Nu al 3 weken achter elkaar 1 dag op het menu gehad, denk dat hij niet meer eraf gaat. Kunnen jullie meer van deze oven recepten 😎🤗 Zijn al zeker al 8 jaar gebruiker van al jullie producten en de lekkere recepten die erbij horen, ga zo vooral door we genieten en inspireren ons rijk. ...
Alain 2 februari 2022 07:57
5/5
Ovenpastei gemaakt jullie nieuwste recept, zo intens lekker, aanrader voor iedereen die van pastei of een ovengerecht houd!
Regin 30 januari 2022 10:12
5/5
Wat een geweldig recept! Surinaamse ovenpastei zoals ik hem van vroeger ken.
Ros 27 januari 2023 08:02
5/5
Surinaamse Bami met Bami Trafasie oeiii ❤️
Roshida 26 januari 2023 08:37
5/5
10+ sterren! ❤️
Ogen 26 januari 2023 01:00
5/5
10 sterren. Gewoon een super functioneel kookboek enorm dik met enorm veel recepten. Diegene die elk recept uit het boek een keer heeft gemaakt is sowieso 20 jaar verder haha.
Rolando 25 januari 2023 08:19
5/5
MEER MEER MEER! Dat is wat ik denk als ik Faja Lobi eet. Groetjes van Wilma uit het mooie Alkmaar 😋
Sil 24 januari 2023 08:07
5/5
Heerlijk beginnen met een ijskoude dawet, daarna een milka eksi, daarna de sate trafasie of een vispastei en door naar de nasi trafasie met rollade! Terwijl ik dit typ, op de maandag ochtend , weet ik precies wat ik vanavond ga doen voor mij en mijn man: Dit wat ik net opnoem hahahaha! Love/Lobi ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗 ...
Ovi 24 januari 2023 01:00
5/5
Groot compliment en niets minder. Top recepten!
Ria 23 januari 2023 20:00
5/5
Heb net me producten binnen woensdag boodschappen halen en dan aan de slag ben echt benieuwd.denk dat de keus moelijk word ziet er allemaal zo lekker uit ben al aan het watertanden
Merel 23 januari 2023 08:00
5/5
De Roti Curry Trafasie is een aanrader. De combi met de kip, krieltjes en boontjes in de saus is geweldig. We hadden verse kousenband gekocht ow ow ow om te smullen 😍😚
Nardo 23 januari 2023 01:00
5/5
Veel recepten gemaakt uit het nieuwe kookboek. Dit verdiend een 5 sterren review. Niets is frustrerender dan super gelikte recepten die totaal niet werken, wat we vaak genoeg meemaken. Julli e kookboek is functioneel, en inspireert voor meer. Ieder recept vraagt om gemaakt te worden! ...
Rosalie 22 januari 2023 08:37
5/5
Heerlijk! Mijn favoriet is jullie pastei en de vleesbroodjes 😋
Rich 22 januari 2023 01:00
5/5
We kopen ieder jaar wel 5 - 10 kookboeken. Die van jullie hebben we met kerst cadeau gekregen van onze dochter: een beoordeling van zeker wel 10 sterren. Kleurrijk, niet gevuld met teveel on zin verhalen, erg dik, ieder recept een handige kookvideo, en per gang ENORM vele keuzes die je wederom inspireren je eigen creaties eens op een andere manier te maken. Wij zijn fan! Waar kunnen we delen 1,2,3,4 en 5 kopen? ...
Ousia 20 januari 2023 07:51
5/5
Genieten de recepten van trafasie faja lobii niets anders over te zeggen
Finna 20 januari 2023 01:00
5/5
Aangenaam verrast met het dikke boek, de kwaliteit en de mooie recepten met kookvideo's.
José 19 januari 2023 18:54
5/5
Deze zijn echt superlekker! Ik heb er mini saucijzenbroodjes van gemaakt ( 4 stukjes uit 1 plakje bladerdeeg ) en iedereen vond ze heerlijk! Voor mij een dikke 5 sterren
Alisha 19 januari 2023 08:47
5/5
We genieten wekelijks van jullie heerlijke gerechten, zijn er zo blij mee. Maak maar nog meer kookvideo's hoor :)
Annelies 19 januari 2023 01:00
5/5
GEWELDIG MERK!
Geraldddd 18 januari 2023 08:04
5/5
SUPER RECEPTJES!
Daniella 17 januari 2023 08:23
5/5
Elke dag Faja Lobi wil nooit meer anders! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
RR 17 januari 2023 01:00
5/5
10 sterren
Annieke 16 januari 2023 08:15
5/5
Foe Yong Hai Trafasie dit weekend gemaakt en het was een smuller. Gaan aankomende week de Sriracha tosti maken 😋😊
Onno and friends 16 januari 2023 01:00
5/5
Als Onno wat maakt word iedereen gek: Jaaaa hahaha dat ben ik. Elke maand organiseer ik voor mijn vrienden, die hier in dezelfde woonwijk wonen ook, een eet avondje. Dan kook ik wat lekkers. En wist je dat? Ik gebruik altijd een basis idee uit jullie kookboek. Ben zo zo zo tevreden! Misschien een idee jullie kookboek ook als e-book uit te brengen voor de echte fans. Doeii! ...
asha 15 januari 2023 10:14
5/5
Gewoonweg de allerbeste recepten ❤️
RO RO 15 januari 2023 01:00
5/5
5 dikke sterren

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Surinaamse ovenpastei
  • 1. Vulling:
  • STAP 1: Eieren hard koken en in plakjes snijden. Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen. Aardappels in blokjes snijden en beetgaar koken.
  • STAP 2: Olie verhitten, ui (gesnipperd), knoflook (uitgeperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Kip, Nasi Trafasie (roerbakmix), Trassie Trafasie, Faja Lobi Gekruide Ketjap, spicepowder, tomatenpuree hieraan toevoegen omscheppen en enkele minuten opbakken. Doperwten-wortel mix, aardappels en de selderij erbij doen en 7 minuten roerbakken.
  • 2. Bladerdeeg:
  • STAP 4: Bladerdeeg met een deegroller uitrollen. Ovenschaal (30x25cm) afdekken met bakpapier, de bodem ervan met het uitgerolde bladerdeeg bedekken, trek het bladerdeeg omhoog tot ook de 4 zijwanden ervan zijn bekleed.
  • 3. Ovenschaal:
  • STAP 5: De vulling over het bladerdeeg scheppen, verdeel plakjes eieren er bovenop. De bovenkant van de ovenschaal met het uitgerolde bladerdeeg afdekken en alle randen draaiend dichtvouwen, prik een paar gaatjes op het deeg. Het ei loskloppen en hiermee de bovenkant van het deeg dubbel bestrijken.
  • 4. Oven:
  • STAP 6: Schuif de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde heteluchtoven en bak de pastei in circa 20 minuten op 200 graden goudbruin.
Ingrediënten
- 5 eieren - 750 gr kipfilet (gepluisd of in stukjes) - 6 el zonnebloemolie - 2 uien - 4 teentjes knoflook - 2 plakjes Madam Jeanette peper - 3 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 3tl Trassie Trafasie of Vega Trassie Trafasie - 2 el Faja Lobi Gekruide Ketjap - 1 tl spicepowder (Chinese vijfkruidenpoeder) - 1 el tomatenpuree - 1 pot (680 gr) doperwten-wortel mix (uitgelekt) - 4 aardappels (middelgrote) - 1 pak bladerdeeg (van roomboter) - bakpapier - 1 ei - Faja Saus
Ga naar mijn laatste sessie