Surinaamse ovenpastei

Home Recepten
Surinaamse ovenpastei
Afbeelding van Surinaamse ovenpastei

Bereidingswijze

  • 1. Vulling:
  • STAP 1: Eieren hard koken en in plakjes snijden. Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen. Aardappels in blokjes snijden en beetgaar koken.
  • STAP 2: Olie verhitten, ui (gesnipperd), knoflook (uitgeperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Kip, Nasi Trafasie (roerbakmix), Trassie Trafasie, Faja Lobi Gekruide Ketjap, spicepowder, tomatenpuree hieraan toevoegen omscheppen en enkele minuten opbakken. Doperwten-wortel mix, aardappels en de selderij erbij doen en 7 minuten roerbakken.
  • 2. Bladerdeeg:
  • STAP 4: Bladerdeeg met een deegroller uitrollen. Ovenschaal (30x25cm) afdekken met bakpapier, de bodem ervan met het uitgerolde bladerdeeg bedekken, trek het bladerdeeg omhoog tot ook de 4 zijwanden ervan zijn bekleed.
  • 3. Ovenschaal:
  • STAP 5: De vulling over het bladerdeeg scheppen, verdeel plakjes eieren er bovenop. De bovenkant van de ovenschaal met het uitgerolde bladerdeeg afdekken en alle randen draaiend dichtvouwen, prik een paar gaatjes op het deeg. Het ei loskloppen en hiermee de bovenkant van het deeg dubbel bestrijken.
  • 4. Oven:
  • STAP 6: Schuif de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde heteluchtoven en bak de pastei in circa 20 minuten op 200 graden goudbruin.

TIP: Probeer ook deze pastei: Pastei en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met witte rijst of Sandhia's Roti met de Faja Saus.

Variatietip: Vervang de aardappels met 100 gram aardappelsticks (krokante voorgesneden en voorgebakken mini frietsticks) en varieer de kip met vega.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Sterre 14 augustus 2022 10:57
5/5
Surinaamse ovenpastei was een echte delicatesse wat hebben we gesmuld. Aankomende weekend een grote BBQ op de planning met al jullie lekkere sauzen als natuurlijk nasi en bami erbij ❤️
Ronell 16 mei 2022 08:01
5/5
Surinaamse ovenpastei is iets wat je als echte Surinaamse vanuit huis meekrijgt. Mijn god hoe mijn moeder dit maakte. Dit recept van jullie doet me echt eraan denken, natuurlijk had zij haar eigen twist maar dit recept is wel echt echt. Top merk gebruik zoveel van jullie wat wij vroeger aten. ...
Rodisan 17 maart 2022 07:55
5/5
Maandag dinsdag en gisteren hebben we jullie drie nieuwste recepten Snelle Roti Kip Curry, Surinaamse ovenpastei en Roti Ketjap Kip (roti met licht gepaneerde kipfilet gebakken in ketjap-hon ing) gemaakt. Alle drie zo divers, zo gevarieerd en met een goede uitleg. Ga zo alsjeblieft door, ben echt blij met jullie recepten. P.s. Deel 6 uiteraard gereserveerd!! 😎 ...
Eloise 27 februari 2022 09:09
5/5
Het recept Surinaamse ovenpastei valt goed in de smaak hier! Nu al 3 weken achter elkaar 1 dag op het menu gehad, denk dat hij niet meer eraf gaat. Kunnen jullie meer van deze oven recepten 😎🤗 Zijn al zeker al 8 jaar gebruiker van al jullie producten en de lekkere recepten die erbij horen, ga zo vooral door we genieten en inspireren ons rijk. ...
Alain 2 februari 2022 07:57
5/5
Ovenpastei gemaakt jullie nieuwste recept, zo intens lekker, aanrader voor iedereen die van pastei of een ovengerecht houd!
Regin 30 januari 2022 10:12
5/5
Wat een geweldig recept! Surinaamse ovenpastei zoals ik hem van vroeger ken.
Stacey 29 september 2022 07:52
5/5
Ontdekt via mijn buurtjes die deze zomer telkens tijdens de bbq een hele geur door de wijk verspreidde. In de buurtapp vroeg iemand wat dit was, en stuurde ze een foto door van jullie sate's en marinades moksie metie moksie speciaal. We genieten elke week hiervan, als het niet op de bbq is lekker uit de keuken ❤️ ...
R.T. 29 september 2022 00:00
5/5
Kopen ieder jaar wel wat kookboeken. Vind Sandhia's Recepten tot nu toe 1 van de beste. Waarom? Omdat het een luxe kookboek is, een dik kookboek vol met recepten, weinig onnodige verhaa ltjes EN een kookvideo waar je direct naartoe kan. ...
Cees van der Zee 28 september 2022 10:24
5/5
We zijn superblij met de boeken, heerlijke gerechten en makkelijk te maken! Top!
Cindy 28 september 2022 07:58
5/5
De heerlijkste recepten! Vooral meer nasi recepten hoor hihi 😍😘
Oost 28 september 2022 00:00
5/5
Het boek netjes in een 'gift box' ontvangen, en ook nog eens daarna het kookboek in een net strakke plastic. Als je het opent is het net alsof er een magisch gevoel vanaf komt, hee rlijk boek met veel diverse soorten recepten. Van ons krijgen jullie hier een 10 voor! Ga jullie overal volgen, super leuk cadeau. ...
Richters 27 september 2022 07:51
5/5
Specifieke recepten met echt goed opgezette kookvideo's. Fijn website ook en kookboek net binnen maar erg mooi 😎
Michiel Tange 27 september 2022 06:46
5/5
Top product voor echte Surinaamse bami te maken
Rawin 27 september 2022 00:00
5/5
Goed kookboek. 5 sterren!
Van der Zee 26 september 2022 11:04
5/5
Geweldige kookboeken en recepten. Jammer dat veel producten niet in de winkel te koop zijn, alle winkels hebben hetzelfde. Maar via de webshop gaat het prima en kunnen we ons weer uitleven! Superlekker! We zijn verslaafd. Een aanrader! ...
Doortje 26 september 2022 07:58
5/5
Heerlijk! 10 sterren!
Asje 26 september 2022 00:00
5/5
Dik een 10 verdiend top boek
Nos 25 september 2022 09:52
5/5
Heerlijke dumplings trafasie was mijn eerste uitgebreide creatie en goed gelukt. Erg blij mee! 😍
Linde 23 september 2022 07:51
5/5
Genietend van faja lobi voor jaren 😍 kijk elke week weer voor een weekje voorruit om 1 recept van jullie te maken 😋 bij ons is het menu nooit hetzelfde genieten 😊
Resley 23 september 2022 00:00
5/5
Mijn Surinaamse grootmoeder en oma hebben beide jullie delen kookboeken gebruikt. Sindsdien kopen wij al vanaf deel 4 trouw jullie kookboek, en iedere keer verassen jullie ons weer. Top!
Rosaline 22 september 2022 08:38
5/5
Net het avondmenu opgesteld, nu al zin in vanavond hihi 😋
J-J 22 september 2022 00:00
5/5
5 sterren!
Lydia van Dinteren 21 september 2022 13:51
5/5
Helemaal blij met mijn kookboek nr 6.javaanse garnalen gemaakt heerlijk
Q-Q 21 september 2022 08:23
5/5
Kabeljauwpakketjes Trafasie de allerbeste!
Lonneke 21 september 2022 07:47
5/5
Geweldige toevoeging het kookboek aan jullie super uitgebreide website. Ben een tevreden klant 😋
Tobias 21 september 2022 00:00
5/5
5+ sterren: Dikke luxe kaft, in een luxe doos en echt heel veel recepten.
Ross 20 september 2022 07:31
5/5
Wanneer weer zo'n verrukkelijk pastei recept? Kijk elke dag naar al het lekkers bij jullie hihi
U 20 september 2022 00:00
5/5
Geweldig hoe jullie het boek weer telkens in elkaar zetten. Tevreden klant uit Oss.
A-may 19 september 2022 07:23
5/5
Heerlijke roti kip recepten
Shaya 19 september 2022 00:00
5/5
Cadeau gegeven eerst aan mijn moeder, daarna aan mijn nichtjes. Het is echt opzichzelf een gift, maar de recepten ook. Authentiek!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Surinaamse ovenpastei
  • 1. Vulling:
  • STAP 1: Eieren hard koken en in plakjes snijden. Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen. Aardappels in blokjes snijden en beetgaar koken.
  • STAP 2: Olie verhitten, ui (gesnipperd), knoflook (uitgeperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Kip, Nasi Trafasie (roerbakmix), Trassie Trafasie, Faja Lobi Gekruide Ketjap, spicepowder, tomatenpuree hieraan toevoegen omscheppen en enkele minuten opbakken. Doperwten-wortel mix, aardappels en de selderij erbij doen en 7 minuten roerbakken.
  • 2. Bladerdeeg:
  • STAP 4: Bladerdeeg met een deegroller uitrollen. Ovenschaal (30x25cm) afdekken met bakpapier, de bodem ervan met het uitgerolde bladerdeeg bedekken, trek het bladerdeeg omhoog tot ook de 4 zijwanden ervan zijn bekleed.
  • 3. Ovenschaal:
  • STAP 5: De vulling over het bladerdeeg scheppen, verdeel plakjes eieren er bovenop. De bovenkant van de ovenschaal met het uitgerolde bladerdeeg afdekken en alle randen draaiend dichtvouwen, prik een paar gaatjes op het deeg. Het ei loskloppen en hiermee de bovenkant van het deeg dubbel bestrijken.
  • 4. Oven:
  • STAP 6: Schuif de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde heteluchtoven en bak de pastei in circa 20 minuten op 200 graden goudbruin.
Ingrediënten
- 5 eieren - 750 gr kipfilet (gepluisd of in stukjes) - 6 el zonnebloemolie - 2 uien - 4 teentjes knoflook - 2 plakjes Madam Jeanette peper - 3 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 3tl Trassie Trafasie of Vega Trassie Trafasie - 2 el Faja Lobi Gekruide Ketjap - 1 tl spicepowder (Chinese vijfkruidenpoeder) - 1 el tomatenpuree - 1 pot (680 gr) doperwten-wortel mix (uitgelekt) - 4 aardappels (middelgrote) - 1 pak bladerdeeg (van roomboter) - bakpapier - 1 ei - Faja Saus
Ga naar mijn laatste sessie