Telo (gefrituurde cassave met bakkeljauw)

Home Recepten
Telo (gefrituurde cassave met bakkeljauw)
Afbeelding van Telo (gefrituurde cassave met bakkeljauw)
Afbeelding van Telo (gefrituurde cassave met bakkeljauw)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Cassave (in blokjes gesneden) in 10-15 minuten in ruim water met een snufje zout gaar koken en uitlekken;frituur de gekookte cassave hierna enkele miniuten lichtbruin in de premium zonnebloemolie(in een wok).
  • STAP 2: 4 eieren hard koken, pellen en in partjes snijden.
  • STAP 3: Verdeel de Bakkeljauw Filet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten. Spoel het in een vergiet met koud water af; lek het vervolgens uit door de Bakkeljauw in het vergiet stevig uit te knijpen.
  • STAP 4: Verhit 5 eetlepels olie, fruit de uien hierin lichtbruin; voeg de gekookte Bakkeljauw Filet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin roerbakken. Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), tomaten (in stukjes), tomatenpuree, Trassie Trafasie, bruine suiker en eventueel de Madam Jeanette peper toevoegen en omscheppen; het water toevoegen en omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur koken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Bakkeljauw Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveer de telo met de bakkeljauw en de hard gekookte eieren; garneer met de selderij en de verse tomaat.  

Variatietip: Serveer de telo eens met Faja Lobi Pinda Sambel

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Lilly 21 juli 2018 08:26
5/5
Portugees van afkomst, maar wat een geweldige bakkeljauw recepten, wij noemen het bacalhau!
Jerney 22 oktober 2020 14:48
5/5
Een merk met waardes, authenticiteit en een fijne mix van smaken.
Ne 21 oktober 2020 09:09
5/5
Van het weekend alle marinades proeven zin in met het mooie kookboek
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.
Vikash 20 oktober 2020 10:18
5/5
5 sterren zeker verdiend.
Evy 19 oktober 2020 16:15
5/5
YES YES YES Mijn Kookboek functie werkt supperrrrrrrrr!! Lekker al mijn favorietjes nu opslaan en m'n weekmenu samenstellen.
Olivia 19 oktober 2020 13:49
5/5
Met mijn Spaanse roots voel ik me helemaal thuis in jullie keuken. Goed kookboek en leuk om te twisten met spaans
Sem 19 oktober 2020 12:34
5/5
Jullie verassen ons telkens weer! De Faja Nuggets gemaakt sjezus wat een geweldig recept wat een smaakbelevenis.
Lillian 19 oktober 2020 12:31
5/5
Het kookboek ontvangt van mij een 10.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Telo (gefrituurde cassave met bakkeljauw)
  • STAP 1:  Cassave (in blokjes gesneden) in 10-15 minuten in ruim water met een snufje zout gaar koken en uitlekkenfrituur de gekookte cassave hierna enkele miniuten lichtbruin in de premium zonnebloemolie (in een wok).   
  • STAP 2: 4 eieren hard koken, pellen en in partjes snijden.
  • STAP 3: Verdeel de Bakkeljauw Filet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten. Spoel het in een vergiet met koud water af; lek het vervolgens uit door de Bakkeljauw in het vergiet stevig uit te knijpen. 
  • STAP 4: Verhit 5 eetlepels olie, fruit de uien hierin lichtbruin; voeg de gekookte Bakkeljauw Filet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin roerbakken. Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), tomaten (in stukjes), tomatenpuree,  Trassie Trafasie, bruine suiker en eventueel de Madam Jeanette peper toevoegen en omscheppen; het water toevoegen en omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur koken.
Ingrediënten
- 1. Cassave en Eieren: - 1 pak (400gram) Cassave (diepvries) - 4 eieren - 2. Bakkeljauw: - 1 pak (450 gram) Faja Lobi Bakkeljauw Filet - Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie (speciaal voor Sandhia's gerechten) - 2 uien - 4 el  Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 tomaten - 2 tl tomatenpuree - 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1-2 tl bruine suiker - plakje Madam Jeanette peper - 100 ml water - 3. Voor het serveren: - enkele takjes selderij - 2 verse tomaten