Wok garnalen de luxe met tajerblad

Home Recepten
Wok garnalen de luxe met tajerblad
Afbeelding van Wok garnalen de luxe met tajerblad
Afbeelding van Wok garnalen de luxe met tajerblad

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Wok garnalen:

  • STAP 1: De wok garnalen enkele minuten met rijstwijn marineren.
  • STAP 2: De wok garnalen daarna in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten en uien en knoflook hierin lichtbruin fruiten, Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en omscheppen; hierna de gebakken garnalen, gemberpoeder, Trassie Trafasie, Madam Jeanette peper, tomatenpuree erbij doen en omscheppen; water toevoegen en 4 minuten koken. De laatste 2 minuten tomaat (in stukjes gesneden) en selderij (gehakt) toevoegen, omscheppen en nog even laten pruttelen.

2. Tajerblad:

  • STAP 4: 3 eetlepels olie verhitten, Kousenband Trafasie (roerbakmix), tajerblad (fijn gesneden) en zout naar smaak hieraan toevoegen, omscheppen en 5 minuten roerbakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Garnaal Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met o.a. rijst.

Variatietip: Varieer de tajerblad met 800 gram kousenband, spinazie of broccoli.  

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Annie 27 november 2020 08:49
5/5
Nou de pruimentaart is geslaagd conform jullie recept mensen, eindelijk eens een kloppend recept!
Jennie 25 november 2020 08:24
5/5
WOOWIE!!!!! Choco gelukt in 1 keer!!! Super bereidingswijze en fijn de kookvideo. Komende weken jullie andere smaken uitproberen.
T 24 november 2020 12:58
5/5
Dit recept echt wauw. Eksi mijn favorietj, daarna Keksie daarna Choco. Wanneer komt de mix voor lapis, surinaamse pandan en ananascake?
Leontien 22 november 2020 18:41
5/5
Zeker een aanrader deze bijzondere producten. Zodra je de dop eraf trekt geurt het al hmm
Niena 19 november 2020 11:20
5/5
Jullie spiezen met tonight trafasie de allerbeste!
Ghoose 17 november 2020 10:34
5/5
Uitstekende recepten :)
Soraya S.. 10 november 2020 14:59
5/5
Kookboek besteld, volgende ochtend ontvangen, hiervoor 5 sterren. Kookboek doorgebladerd, ook hier 5 sterren voor. Overal paperclipjes tussen gezet met receptjes die ik snel ga maken hihi
Tanja 9 november 2020 10:33
5/5
Deze roti met kip, masala, aardappeltjes en kousenband voor het eerst zelf gemaakt. Een echte sensatie en geslaagd bij de familie!
Nieta 5 november 2020 16:57
5/5
Ik sluit me aan bij de fans, een goed en mooi kookboek.
Moksie liefhebber 5 november 2020 14:49
5/5
De Moksie Metie is te gek, de Losie Foroe en jullie Moksie Speciaal. Echt de beste marinades

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Wok garnalen de luxe met tajerblad

1. Wok garnalen:

  • STAP 1: De wok garnalen enkele minuten met rijstwijn marineren. 
  • STAP 2: De wok garnalen daarna in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen. 
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten en uien en knoflook hierin lichtbruin fruiten, Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en omscheppen; hierna de gebakken garnalen, gemberpoeder, Trassie Trafasie, Madam Jeanette peper, tomatenpuree erbij doen en omscheppen; water toevoegen en 4 minuten koken. De laatste 2 minuten tomaat (in stukjes gesneden) en selderij (gehakt) toevoegen, omscheppen en nog even laten pruttelen.

2. Tajerblad:

  • STAP 4: 3 eetlepels olie verhitten, Kousenband Trafasie (roerbakmix), tajerblad (fijn gesneden) en zout naar smaak hieraan toevoegen, omscheppen en 5 minuten roerbakken.
Ingrediënten
- 1. Wok garnalen: - 800 gr wok garnalen   - 2 el rijstwijn (toko) of droge sherry - zonnebloemolie - 2 uien - 3 teentjes knoflook - 4 el Faja Lobi Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 tl gemberpoeder - 2 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - plakje Madam Jeanette peper - 1 tl tomatenpuree - ½ kopje (75 ml) water - 1 tomaat - 2 takjes selderij - 2. Tajerblad: - 2 el Faja Lobi Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 kg tajerblad - zout