Wok garnalen de luxe met tajerblad

Home Recepten
Wok garnalen de luxe met tajerblad
Afbeelding van Wok garnalen de luxe met tajerblad
Afbeelding van Wok garnalen de luxe met tajerblad

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Wok garnalen:

  • STAP 1: De wok garnalen enkele minuten met rijstwijn marineren.
  • STAP 2: De wok garnalen daarna in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten en uien en knoflook hierin lichtbruin fruiten, Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en omscheppen; hierna de gebakken garnalen, gemberpoeder, Trassie Trafasie, Madam Jeanette peper, tomatenpuree erbij doen en omscheppen; water toevoegen en 4 minuten koken. De laatste 2 minuten tomaat (in stukjes gesneden) en selderij (gehakt) toevoegen, omscheppen en nog even laten pruttelen.

2. Tajerblad:

  • STAP 4: 3 eetlepels olie verhitten, Kousenband Trafasie (roerbakmix), tajerblad (fijn gesneden) en zout naar smaak hieraan toevoegen, omscheppen en 5 minuten roerbakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Garnaal Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met o.a. rijst.

Variatietip: Varieer de tajerblad met 800 gram kousenband, spinazie of broccoli.  

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Sem 19 oktober 2020 12:34
5/5
Jullie verassen ons telkens weer! De Faja Nuggets gemaakt sjezus wat een geweldig recept wat een smaakbelevenis.
Carola 12 oktober 2020 07:47
5/5
van de piepertjes elke dag overgestapt naar jullie keuken met het kookboek. Dit boek verdiend een dikke 10. Groetjes uit Aalsmeer.
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Vin 6 oktober 2020 09:53
5/5
recepten via de mail versturen was leuk maar zo'n kookboek is wel heul erg handig!
Linne 28 september 2020 10:01
5/5
Super recept voor de oven. Vegetarische recepten ook echt super
Masala fan 25 september 2020 09:23
5/5
De Faja Lobi masala is de allerbeste!
Margr 24 september 2020 12:14
5/5
Toch wel een recensie waar dit kookboek! Aanrader met leuke varierende recepten!
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Wok garnalen de luxe met tajerblad

1. Wok garnalen:

  • STAP 1: De wok garnalen enkele minuten met rijstwijn marineren. 
  • STAP 2: De wok garnalen daarna in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen. 
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten en uien en knoflook hierin lichtbruin fruiten, Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en omscheppen; hierna de gebakken garnalen, gemberpoeder, Trassie Trafasie, Madam Jeanette peper, tomatenpuree erbij doen en omscheppen; water toevoegen en 4 minuten koken. De laatste 2 minuten tomaat (in stukjes gesneden) en selderij (gehakt) toevoegen, omscheppen en nog even laten pruttelen.

2. Tajerblad:

  • STAP 4: 3 eetlepels olie verhitten, Kousenband Trafasie (roerbakmix), tajerblad (fijn gesneden) en zout naar smaak hieraan toevoegen, omscheppen en 5 minuten roerbakken.
Ingrediënten
- 1. Wok garnalen: - 800 gr wok garnalen   - 2 el rijstwijn (toko) of droge sherry - zonnebloemolie - 2 uien - 3 teentjes knoflook - 4 el Faja Lobi Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 tl gemberpoeder - 2 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - plakje Madam Jeanette peper - 1 tl tomatenpuree - ½ kopje (75 ml) water - 1 tomaat - 2 takjes selderij - 2. Tajerblad: - 2 el Faja Lobi Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 kg tajerblad - zout