Sandhia's nasi met Yangtori saté

Home Recepten
Sandhia's nasi met Yangtori saté
Afbeelding van Sandhia's nasi met Yangtori saté
Afbeelding van Sandhia's nasi met Yangtori saté

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Sandhia's Nasi:

  • STAP 1: Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: Eieren in 1 eetlepel olie grof roerbakken en afscheppen.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst)
  • daarin lichtbruin fruiten. Kipfilet (in blokjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken.
  • STAP 4: Madam Jeanette peper, doperwten, maïs en prei toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan enkele minuten beetgaar bakken; tussentijds omscheppen.
  • STAP 5: Witte Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen. De gekookte rijst, de eieren en gegrilde kipfilet (in reepjes) toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken tot een mooie egale nasi; de laatste minuut sesamolie toevoegen en omscheppen.

2. Yangtori Saté: Zie Recept Yangtori (speciale saté met honing en ketjap sambal saus)

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Nasi en Kookvideo's.

Serveertip: Serveer de nasi met de Yangtori saté, schenk Pinda Sambel over de saté; garneer met Zuurgoed Trafasie (Surinaams Zuurgoed).

Variatietip: Varieer de gegrilde kipfilet met gegrilde ham.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Divina 7 september 2020 11:03
5/5
De beste Nasi maak je met faja lobi echt waar. Alle varianten absolute toppers
Francis 17 augustus 2020 08:02
5/5
De beste NASI ban NEDERLAND! Wauw wauw wauw faja lobi
Marieke 3 augustus 2020 13:41
5/5
Met jullie leuke en duidelijke filmpjes heb ik al echt heerlijke maaltijden gemaakt! De nasi trafasi is erg smakelijk en ook de roti kruiden zijn heerlijk!
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jilermo 26 mei 2020 07:43
5/5
Fawaka! Nasi Trafasie en Bami Trafasie producten die je de smaak van omoe en overgroetomoe geven, wauw wauw wauw. Eenr ecensie plaatsen is niet niks, maar dit verdient een dikke 10
Sjin 2 maart 2020 10:47
5/5
Nasi Trafasie de beste Nasi ooit!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's nasi met Yangtori saté

1. Sandhia's Nasi:

  • STAP 1: Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: Eieren in 1 eetlepel olie grof roerbakken en afscheppen.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst)
  • daarin lichtbruin fruiten. Kipfilet (in blokjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken.
  • STAP 4: Madam Jeanette peper, doperwten, maïs en prei toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan enkele minuten beetgaar bakken; tussentijds omscheppen.
  • STAP 5: Witte Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen. De gekookte rijst, de eieren en gegrilde kipfilet (in reepjes) toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken tot een mooie egale nasi; de laatste minuut sesamolie toevoegen en omscheppen.  

2. Yangtori Saté: Zie Recept Yangtori (speciale saté met honing en ketjap sambal saus)

Ingrediënten
- 1. Sandhia's Nasi: - 400 gr Kotomisi Basmati - 4 eieren - zonnebloemolie - 1 ui - 3 teentjes knoflook - 350 gr kipfilet - plakje Madam Jeanette peper - 150 gr doperwten - 1 blik (150 gr) maïs - 1 stengel prei (kleine) - 4 el Faja Lobi Witte Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 6 plakjes gegrilde kipfilet (vleeswaren koelschap supermarkt) - 4 tl sesamolie - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie - Faja Lobi Pinda Sambel - 2. Yangtori Saté: Zie Recept Yangtori (speciale saté met honing en ketjap sambal saus)