Kippenlever met Sandhia's bami

Home Recepten
Kippenlever met Sandhia's bami
Afbeelding van Kippenlever met Sandhia's bami
Afbeelding van Kippenlever met Sandhia's bami

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Kippenlever:

  • STAP 1: Kippenlever in ruim water circa 5 minuten gaar koken, in een vergiet afgieten, afspoelen met koud water en in blokjes snijden.
  • STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui, knoflook en peper hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Kippenlever hieraan toevoegen en 3 minuten roerbakken.
  • STAP 4: Bami Trafasie (roerbakmix), Trassie Trafasie en tomatenpuree toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op zacht vuur koken.

2. Sandhia's Bami: Recept Sandhia's Bami

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Bami en Kookvideo's

Serveertip: Serveer de kippenlever met Bami Trafasie; heerlijk met Gebakken Banaan. Voor een hete smaak gebruik Sandhia's rode peper sambal

Variatietip: Voeg ½ theelepel Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder) toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jilermo 26 mei 2020 07:43
5/5
Fawaka! Nasi Trafasie en Bami Trafasie producten die je de smaak van omoe en overgroetomoe geven, wauw wauw wauw. Eenr ecensie plaatsen is niet niks, maar dit verdient een dikke 10
Harry Aussems 30 december 2018 12:42
5/5
Geweldig met de kerst gekregen en nu al super blij. Vandaag Surinaamse bami met kip. Mmmmm
A. Verheij 15 november 2018 12:40
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Nicolay 30 september 2018 14:02
5/5
Heerlijk! Vroeger in mijn studie tijd gingen we altijd bij een Surinaamse oma eten naast de campus. Het ontroert me als ik jullie Nasi Trafasie en Bami Trafasie maak, en de goede herinnering en proef en voel van de fijne vroeg. Top kookboek, en heerlijke recepten elke dag op facebook. ...
Vinedi 31 juli 2018 13:23
4/5
Ben gek op nasi en bami en jullie boek zit er vol mee super
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Kippenlever met Sandhia's bami

1. Kippenlever: 

  • STAP 1: Kippenlever in ruim water circa 5 minuten gaar koken, in een vergiet afgieten, afspoelen met koud water en in blokjes snijden. 
  • STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui, knoflook en peper hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Kippenlever hieraan toevoegen en 3 minuten roerbakken.
  • STAP 4: Bami Trafasie (roerbakmix), Trassie Trafasie en tomatenpuree toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op zacht vuur koken.

2. Sandhia's Bami: Recept Sandhia's Bami

Ingrediënten
- 1. Kippenlever:  - 375 gram kippenlever - zonnebloemolie - 1 ui - 2 teentjes knoflook - ½ Madam Jeanette peper - 1½ el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - ½ tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - 1 el tomatenpuree - 2. Sandhia's Bami: Recept Sandhia's Bami