👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? Sandhia's Vegetarisch Eten: tips en inspiratie
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Nieuws

Culinair genieten met onze easy-to-use Recepten, Producten & Kookvideo's
600.000 fans worden hiermee dagelijk culinair verrast. Volg je ons ook?
x
Of probeer onze AI Receptentool
Bestel ons nieuwste bestseller kookboek deel 6!

6 keer Roti variaties

Zeg je dat je roti gaat eten dan bedoel je niet alleen de roti-vel, maar eigenlijk een compleet gerecht. De basis van Surinaamse roti bestaat uit een roti, aardappelen, kousenband, kip en hardgekookte eieren. Er zijn echter vele varianten van te maken door ingrediënten af te wisselen en zelfs door de wijze waarop je de rotiplaat vorm geeft. Check hier eerst maar eens een zestal populaire roti variaties en maak ook kennis met de manieren waarop je roti kan rollen en vouwen.

1. Roti Grilled Saté

Roti Grilled Saté is een van de vele varianten en is supersnel klaar te maken. Je hebt niet meer dan vijftien minuten nodig om dit tropische gerecht op tafel te zetten. Nodig gezellig wat vrienden uit om te komen eten en verras ze met Roti Grilled Saté. De rotiplaten hoef je alleen maar even te verwarmen nadat je de saté hebt klaargemaakt. De saté die je aan stokjes geregen hebt, leg je op de roti waarna je de stokjes verwijderd. Daarna schenk je er satésaus overheen en vouw je de rotiplaat. Check de kookvideo bij het recept voor extra gemak.

2. Roti Brunchetta Trafasie

Dacht je dat Roti Grilled Saté snel klaar te maken was dan is er een gerecht dat nog sneller op tafel staat. Dat is handig als je een keer weinig tijd hebt om lang in de keuken te staan, maar wel lekker wilt eten. Roti Brunchetta Trafasie is als brunch te eten, maar ook prima als lichte avondmaaltijd. Je kan er eventueel nog een lekkere salade bij maken om nog wat meer groenten binnen te krijgen. Bij deze roti variant snijd je de roti één keer vanaf de helft naar beneden om daarna de ingrediënten elk te verdelen en de roti op te vouwen en nog een keer te vouwen.

3. Roti Samoza Trafasie

Roti Samoza Trafasie is een uitgebreider gerecht met onder meer aardappelen, doperwten, kipfilet en komkommer. Je bereidt eerst het gerecht voor aan de hand van de uitgebreide beschrijving van het recept ( of je bekijkt de kookvideo) en laat de inhoud even tien tot vijftien minuten sudderen. De rotiplaat bestrijk je met Faja Saus en daar leg je de plakjes komkommer op in het midden aan de bovenkant en onderkant. Daarna voeg je de inhoud van de pan toe die je over de komkommerplakjes verdeelt. Nu vouw je de buitenzijden naar binnen en vouw je de roti dubbel.

4. Roti Lunchetta Kebab

Kebab leent zich net als roti voor allerlei varianten. Nu hebben wij een fantastische variant voor je beschikbaar waarbij roti en kebab de hoofdrol spelen. Roti Lunchetta Kebab is een geweldig hoofdgerecht of lunchgerecht, maar ook te verdelen in kleinere hapjes als je bijvoorbeeld een uitgebreid lunchbuffet maakt. Het is een supersnel klaar te maken gerecht, waarbij je de roti weer eens een keer op een andere manier gebruikt. Nadat je het eiermengsel in de pan halfgaar hebt gebakken, leg je de rotiplaat er namelijk op. Druk maar eventjes aan en wacht een paar minuten alvorens je de roti omdraait en er de kebab samen met de sla en tomatenplakjes oplegt (in het midden van boven naar beneden). Nu nog even de roti vouwen, aandrukken en omdraaien om nog even verder te bakken.

5. Sandhia’s Roti Omeletta

Een keer een dagje wat anders op het menu met roti? Roti Omeletta is een mildkruidig gerecht dat je binnen tien minuten bakt en klaar hebt. Het principe van het eimengsel werkt hetzelfde als bij de Roti Lunchetta Kebab, maar dan voeg je daarna andere ingrediënten toe. Dit gerecht maak je namelijk met plakjes gegrilde kipfilet en geraspte kaas. Het eimengsel schenk je in de pan en dan wacht je even tot het halfgaar is. Daarna leg je er een rotiplaat op die je even aandrukt om het geheel na een paar minuten om te draaien. Dan voeg je de kipfilet en kaas toe om er een rotiplaat boven op te leggen en aan te drukken en vervolgens het geheel direct om te draaien. Je kan als het gerecht klaar is de Roti Omeletta in vier gelijke punten snijden. Je kan verder variëren door bijvoorbeeld ham aan het eimengsel toe te voegen.

6. Roti Oosterse kip

Heb je net even wat meer tijd om een roti variant te maken? Het recept Roti Oosterse Kip is om je vingers bij af te likken en staat binnen een half uur op tafel. Bij dit roti recept snijd je de rotiplaten in twee helften om daarna de bereide ingrediënten erover te verdelen. Vervolgens rol je de rotihelften heel gemakkelijk op tot een hoorntje en kan je deze gemakkelijk in de hand opeten. Het is extra lekker als je de roti besmeert met Madam Jeanette Saus voordat je de vulling toevoegt.

Zoveel manieren van roti vouwen en rollen

Je ziet dat er volop te variëren valt met ingrediënten van roti, maar dat geldt eveneens voor de manier van vouwen of rollen. Een gemakkelijk manier om roti te eten, is door deze te vullen met inhoud en als rol op te rollen. Wil je roti uit de hand eten dan is het ook mogelijk om de onderkant dicht te maken, zoals een hotdog. De roti is dan eerst op te rollen, waarna je een van de uiteinden dichtmaakt. Zo zijn er nog veel meer varianten op roti vouwen en rollen, variërend van nachos tot piadina en van quesadilla tot hoorntjes. Bekijk nog veel meer variatiemogelijkheden met roti en ontdek de kunst van roti vouwen en rollen. Overigens zie je bij de roti recepten altijd een beschrijving staan van het vouwen en is de kunst in de kookvideo’s af te kijken. Zo wordt het voor iedereen een koud kunstje om met ingrediënten en met roti vouwen en rollen te variëren.

6 keer Roti variaties

Auteur - Sandhia’s Recepten Wij zijn Jay & Sandhia en verrassen je graag met Award Winning Recepten & Producten uit onze gepassioneerde familiekeuken. De gerechten zijn thuis één voor één door ons op authenticiteit ontwikkeld, uitgetest en beoordeeld, en daarna door onze 600.000 fans goedgekeurd. Lees hier ons verhaal, een familiegeschiedenis van 40 jaar. Alle recepten altijd bij de hand hebben? Bestel hier Sandhia’s Recepten Deel 6: beoordeeld met 10 sterren en 800+ reviews.

Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Nu landelijk verkrijgbaar bij AH!
We hebben hem weer!
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie