Nieuws

Home Nieuws Variatiemogelijkheden met Roti
Culinair genieten met onze easy-to-use Recepten, Producten & Kookvideo's
600.000 fans worden hiermee dagelijk culinair verrast. Volg je ons ook?
x
PRE-ORDER ons nieuwste bestseller kookboek deel 6!

Variatiemogelijkheden met Roti

Roti eet je op de traditionele manier met je handen bij Sandhia’s roti met kippenbouten, aardappelen en eieren. Roti eet je met een bijgerecht (vullling) door er stukjes van de roti met je handen af te scheuren en die te combineren met het bijgerecht. Dat is de authentieke manier van het eten van roti. Er zijn echter nog veel meer variatiemogelijkheden om roti te eten, zodat je steeds een ander easy-to-use roti recept kan maken. Zo smaakt het altijd weer anders. Ontdek hier maar liefst 15 manieren om roti te bereiden:

 • Roti eten als een bowl
 • Gemakkelijk als rol
 • Als een hotdog met één uiteinde gesloten
 • Maak er een gevuld zakje van
 • Surinaamse roti in Mexicaanse stijl: taco
 • Piadina: vullen en bakken
 • Maak er nachos van
 • Quesadilla: bakken, snijden en delen
 • Hoorntje a la kebab
 • Lekker als wrap
 • Weer als cone, maar dan anders
 • Rollen en snijden: dunne reepjes
 • Eten als een ster
 • Roti tot enveloppe vouwen
 • Populair op TikTok: de driehoek

1. Roti eten als een bowl

Een van de leuke manieren om roti te eten, is door er een bowl ofwel kommetje van te maken. Je bakt de rotiplaat dan eerst even in een koekenpan en zet een grotere kom en kleinere kom klaar. Na het verwarmen van het ronde plaatbrood doe je de plaat in een grotere kom en plaatst je de kleine kom er bovenop. Zo ontstaat er een mooie bowl die te vullen is met verschillende gerechten, zoals met butter chicken curry.

2. Gemakkelijk als rol

Het is heel gemakkelijk om roti tot rol op te rollen. Bovendien heb je enorm veel keuze om de roti die je eenvoudig als een pannenkoek oprolt te vullen. Dat is onder meer mogelijk door voor een recept te kiezen met de befaamde ketjap eieren. Of kijk verder rond bij de roti recepten om een andere vulling uit te zoeken. Als je de rotiplaat als rol eet dan blijven beide uiteinden open.

Gemakkelijk als rol

3. Als een hotdog met één uiteinde gesloten

Een andere manier om roti te eten is als een hotdog. In dit geval rol je de plaat net als een pannenkoek op, maar sluit je een van de uiteinden. Ook hiervoor geldt dat er enorm veel variaties mogelijk zijn voor de vulling. Bijvoorbeeld met dit gemakkelijke en snelle recept om roti uit het vuistje te eten.

Als een hotdog met één uiteinde gesloten

4. Maak er een gevuld zakje van

Deze manier van roti eten kost even de nodige aandacht, want je maakt van de plaat als het ware een gesloten zakje of wel een pouch. Dat doe je door de gekozen vulling van een van de easy-to-use recepten naar keuze in het midden van de rotiplaat te leggen. Wees bescheiden met de vulling, want anders is het lastig er een zakje van te maken. Vouw de randen naar boven en bind deze vast met bieslook. Zo heb je een gevuld zakje en presenteer je als het een tropische verrassing op tafel.

Maak er een gevuld zakje van

5. Surinaamse roti in Mexicaanse stijl: taco

De gerechten uit onze gepassioneerde familiekeuken zijn zeer divers en bieden enorm veel mogelijkheden. Dat neemt niet weg dat er ook invloeden uit andere keukens zijn. Bijvoorbeeld door roti in Mexicaanse stijl te eten, namelijk in de vorm van een taco. Dat is heel simpel. Je hangt de rotiplaten namelijk over het rek in de oven, zodat er een u-vorm ontstaat. Kies je eigen vulling of volg het recept kip masala en gebruik in plaats van Turks brood de roti in Mexicaanse stijl.

Surinaamse roti in Mexicaanse stijl: taco

6. Piadina: vullen en bakken

Piadina is weer een hele andere manier van het bereiden van roti. Je vult nu vooraf de roti al met bijvoorbeeld klaargemaakte groenten en vlees of met andere ingrediënten. Je vouwt vervolgens de gevulde rotiplaat dubbel en bakt de roti verder in de pan af. Maak bijvoorbeeld deze lekkere vulling of kies ingrediënten die je nog in huis hebt liggen. Ook voor de Piadina geldt dat je de roti niet overvloedig dient te vullen.

Piadina: vullen en bakken

7. Maak er nachos van

Hoe leuk en lekker is het om van roti eens nachos te maken. Dat is heel simpel. Je neemt een rotiplaat, maakt deze warm of bakt deze naar eigen inzicht hard. Daarna snijd je er kleine of grote driehoekjes uit en klaar zijn de nachos. Deze manier van rotiplaat eten, is ook prima te combineren met het recept van de populaire snelle Surinaamse roti.

Maak er nachos van

8. Quesadilla: bakken, snijden en delen

Het is eigenlijk gewoon geweldig dat er zoveel verschillende manieren zijn om het eten van roti een andere dimensie mee te geven. Zo is het ook mogelijk om een rotiplaat als quesadilla te eten. Er zijn allerlei vullingen te bedenken naar eigen voorkeur, maar het recept met tomato garlic shrimps combineert er perfect bij. Je vouwt de roti met de vulling doormidden en bakt deze om daarna er drie of vier gelijke delen van te maken door de quesadilla te snijden.

Quesadilla: bakken, snijden en delen

9. Hoorntje a la kebab

Het recept roti kebab knoflook is ideaal om in een hoorntje te eten. Een cone a la kebab maak je net zo simpel en snel als het recept voor de vulling. Snijd de warme rotiplaat van de rand naar het midden in. Daarna wikkel je de roti op tot je een hoorntje krijgt. Vervolgens vul je de roti met de ingrediënten. In plaats van knoflooksaus is het ook mogelijk om voor een extra pittig karakter Madame Jeanette mayo saus te gebruiken.

Hoorntje a la kebab

10. Lekker als wrap

Een wrap is tegenwoordig heel populair en natuurlijk is het ook mogelijk om deze creatie met roti te maken. Check dit recept maar eens en verras je familie met heerlijke Zinger roti wraps. Vul de rotiplaat met de ingrediënten en wikkel deze dicht om het gerecht daarna met je handen te eten. Gebruik je toch liever een mes en vork dan is dat ook helemaal prima natuurlijk.

Lekker als wrap

11. Weer als cone, maar dan anders

Er zijn echt eindeloos veel manieren om roti te eten. Je zag eerder al dat het voor roti kebab knoflook mogelijk was er een hoorntje van te maken. Nu maak je er weer een cone van, maar dan net even anders. Vouw de roti dubbel en dan nog een keer dubbel. Daarna maak je de cone open en doe je de vulling erin. Dat kan weer roti kebab zijn, maar het is ook lekker om te variëren en bijvoorbeeld de inhoud te maken van dit recept.

Weer als cone, maar dan anders

12. Rollen en snijden: dunne reepjes

Roti vullen, rollen en vervolgens de rol in hele dunne reepjes snijden. Dat is een van de vele manieren om roti te eten. Je maakt dan van een rotiplaat noddles en het leuke is dat ook hier weer allerlei receptvarianten voor beschikbaar zijn. Het is bijvoorbeeld een leuk idee om er roti nuggets van te maken als lekker hapje of als onderdeel van een uitgebreider borrelplankje. In dat geval kan je de noddles prima combineren met bijvoorbeeld roti uit het vuistje.

Rollen en snijden: dunne reepjes

13. Eten als een ster

Je eet thuis al op sterrenniveau met de authentieke gerechten uit onze gepassioneerde familiekeuken. Een extra ster is toe te voegen door de roti in deze vorm te vouwen. Je hoeft er niet eens creatief voor te zijn, want de ster is zo gemaakt. Leg elke aangrenzende kant op elkaar. Daarna vouw je de roti zo dat er een zeshoek ontstaat. Zo bak je de roti en serveer je de prachtige ster op een bord. Inspiratie voor een gerecht met het serveren van roti als een ster vind je hier.

Eten als een ster

14. Roti tot enveloppe vouwen

Roti tot een enveloppe vouwen klinkt ingewikkeld, maar dat is het helemaal niet. Je legt de vulling naar keuze op de roti en vouwt de vier zijden naar het midden toe. Vervolgens vouw je het geheel gewoon dubbel en klaar ben je. Het envelopje is te vullen met allerlei ingrediënten, zoals met deze vega kip roti.

Roti tot enveloppe vouwen

Populair op TikTok: de driehoek

Volg je social media dan is de kans groot dat je roti wel eens voorbij hebt zien komen in de vorm van een driehoek. Dergelijke filmpjes zijn heel populair op TikTok en natuurlijk is in onze kookvideo van het recept roti chicken wrap ook te zien hoe je de driehoek maakt.

de driehoek

Toegift: pizza roti pollo masala

Er zijn al 15 manieren gepresenteerd om te laten zien hoe je roti kan eten. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden. Experimenteer zelf maar eens met het vouwen of bedenken van creaties. Mocht je extra inspiratie nodig hebben dan willen wij je de volgende toegift niet onthouden. Maak er gewoon een pizza van. Het recept pizza roti pollo masala is simpel te bereiden en voor de pizzabodem gebruik je in dit geval gewoon een roti plaat.

Variatiemogelijkheden met Roti

Auteur - Sandhia’s Recepten Wij zijn Jay & Sandhia en verrassen je graag met Award Winning Recepten & Producten uit onze gepassioneerde familiekeuken. De gerechten zijn thuis één voor één door ons op authenticiteit ontwikkeld, uitgetest en beoordeeld, en daarna door onze 600.000 fans goedgekeurd. Lees hier ons verhaal, een familiegeschiedenis van 40 jaar. Alle recepten altijd bij de hand hebben? Bestel hier Sandhia’s Recepten Deel 6: beoordeeld met 10 sterren en 800+ reviews.

Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

 • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
 • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
 • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
 • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ga naar mijn laatste sessie