Nieuws

Home Nieuws Kokosmelk liefhebbers: check deze tips
Culinair genieten met onze easy-to-use Recepten, Producten & Kookvideo's
600.000 fans worden hiermee dagelijk culinair verrast. Volg je ons ook?
x
Bestel ons nieuwste bestseller kookboek deel 6!

Kokosmelk liefhebbers: check deze tips

We wensen voor jouw in 2023, 12 maanden vreugde, 52 weken plezier, 365 dagen culinair plezier, 8760 uren gezondheid, Een gelukkig nieuw jaar met de mensen die je lief hebt!

Kokosmelk bestaat uit vruchtvlees van de kokosnoot dat eerst in warm water geraspt en geweekt is. Dit wordt gefilterd en uitknepen, waarna er kokosmelk ontstaat. Ben je een liefhebber van kokosmelk en gebruik je het in allerlei gerechten? Kokosmelk is aan veel van onze gerechten toe te voegen om de smaak rijker, voller en/of milder te maken. Maar wij hebben ook een paar tips die met speciale kokosmelk recepten extra in de smaak vallen. Niet alleen voor hoofdgerechten, maar ook voor soep, dessert, drankjes en lekkernijen.

Hoofdgerechten met kokosmelk

Kokosmelk heeft als kenmerk gerechten romig en mild te laten smaken, zoals het gerecht Chicken Masala met kousenband dat perfect combineert met rijst. Of maak voor de afwisseling de heerlijke Curry garnalen Surinam Style.

Soep met kokosmelk

Heb je als liefhebber van kokosmelk meer zin in soep? In dat geval krijg je van ons de tip om een authentieke Surinaamse maaltijdsoep te maken. Check meteen het recept Bravoe soep en laat het je goed smaken.

Dessert met kokosmelk

De echte liefhebber van kokosmelk maakt natuurlijk ook het nagerecht met dit ingrediënt. Er zijn allerlei desserts mee te bereiden, maar het recept voor het maken van Mangeade is een echte aanrader. Naast mango en amandelen zit je lievelingsingrediënt eveneens in dit ijsdessert verwerkt.

Lekkernij met kokosmelk

Bij de koffie of thee is het heerlijk om er een zoete snack bij te nemen, maar een lekkernij is ook ideaal als tussendoortje of als onderdeel van een buffet. Maak maar eens Bojo als cassave lekkernij of proef de geweldige smaak van Godjhia gevulde kokos beignets.

Drankjes met kokosmelk

Wist je dat kokosmelk ook perfect is om frisse drankjes mee te maken? Check het recept van Dawet Trafasie als originele Javaanse dawet met kokosmelk en kokosvruchtvlees en ontdek de bijzondere frisheid.

Kokosmelk liefhebbers: check deze tips

Auteur - Sandhia’s Recepten Wij zijn Jay & Sandhia en verrassen je graag met Award Winning Recepten & Producten uit onze gepassioneerde familiekeuken. De gerechten zijn thuis één voor één door ons op authenticiteit ontwikkeld, uitgetest en beoordeeld, en daarna door onze 600.000 fans goedgekeurd. Lees hier ons verhaal, een familiegeschiedenis van 40 jaar. Alle recepten altijd bij de hand hebben? Bestel hier Sandhia’s Recepten Deel 6: beoordeeld met 10 sterren en 800+ reviews.

Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ga naar mijn laatste sessie