Nieuws

Home Nieuws Vegetarisch, flexitariër, veganistisch of plantaardig eten?
Culinair genieten met onze easy-to-use Recepten, Producten & Kookvideo's
600.000 fans worden hiermee dagelijk culinair verrast. Volg je ons ook?
x
PRE-ORDER ons nieuwste bestseller kookboek deel 6!

Vegetarisch, flexitariër, veganistisch of plantaardig eten?

Ben jij ook een van de mensen die minder of helemaal geen vlees meer eet? Dat is voor velen een hype en voor anderen al verworden tot een levensstijl. Iedereen heeft zo zijn eigen reden om minder of geen vlees te eten. Bijvoorbeeld vanwege de religie, het milieu of om dierenleed te besparen. Ook vanwege de eigen gezondheid en welzijn kiezen steeds meer mensen ervoor om geen of minder vlees te eten. Er zijn daarbinnen wel diverse groepen te onderscheiden. De verschillen ontdek je hier net als tips als het gaat om vleesvervangers en heerlijke recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Vegetariër, flexitariër, veganist of plantaardig eter

Een vegetariër eet geen vlees, vis of schaaldieren. Een flexitariër eet alles, maar wisselt daarin af. Bijvoorbeeld door een paar keer per week helemaal geen dierlijke producten te eten. Een veganist gaat een stap verder en eet nooit dierlijke producten. Dus ook geen honing. Bovendien draagt een veganist geen kleding of schoenen die van leer, zijde of wol zijn gemaakt.

Een plantaardig eter richt zich vooral op het eten van groenten, zaden, ongebrande noten, fruit en peulvruchten. De producten van Faja Lobi bevatten overigens nagenoeg allemaal uitsluitend plantaardige ingrediënten, zodat deze producten ook voor alle typen eters geschikt zijn.

Tips voor vleesvervangers

Dat je geen vlees meer eet of alleen af en toe betekent niet dat je maaltijd minder goed gevuld hoeft te zijn. Er zijn namelijk allerlei vleesvervangers beschikbaar. Tempé is bijvoorbeeld als vleesvervanger te gebruiken en bestaat uit samengeperste sojabonen. Probeer ons recept van andijviestamppot met tempé  uit onze gepassioneerde familiekeuken maar eens, waarbij je Trassie vervangt voor de Vega Trassie Trafasie.  

Tahoe is eveneens een vleesvervanger en gemaakt van sojabonen. De substantie verschilt alleen, waarbij tahoe wit sponzig is en tempé droog is en een lichte bijt heeft. Maak Sandhia’s Ketjap Tahoe maar eens met de sponzige, witte vleesvervanger. Soja vormt overigens de basis voor allerlei vleesvervangers en is nog gezond ook als je de juiste producten gebruikt. Zo beschikt tempé over vitamine B1 en voldoende ijzer.

Ontbijt, lunch en diner

Het is voor vegetariërs net als voor veganisten, plantaardige eters en flexitariërs in het begin vaak lastig om maaltijden samen te stellen. Bijvoorbeeld voor het ontbijt, lunch en diner. Wij geven je daarom graag wat tips. Bijvoorbeeld door in de ochtend als ontbijt veganistisch brood te nemen met daarop onze heerlijke Surinaamse pindakaas. Ook voor de lunch zijn er allerlei opties om lekkere broodjes te eten met bijvoorbeeld een vleesvervanger.

Bekijk dit lekkere gerecht maar eens, waarbij je de kip eenvoudig door veganistische kipstukjes vervangt. Voor het diner zijn er ook allerlei recepten beschikbaar met vleesvervangers. Bijvoorbeeld onze nasi met vega kipstukjes of vegetarische roti. Al onze recepten voor vegetariërs, veganisten, plantaardige eters en flexitariërs zijn easy-to-use. Er zijn voor veel van de authentieke recepten uit onze gepassioneerde familiekeuken bovendien allerlei vervangers te vinden als er ingrediënten bij staan vermeld die je niet wilt eten, klik hier voor meer inspiratie.

Vegetarisch, flexitariër, veganistisch of plantaardig eten?

Auteur - Sandhia’s Recepten Wij zijn Jay & Sandhia en verrassen je graag met Award Winning Recepten & Producten uit onze gepassioneerde familiekeuken. De gerechten zijn thuis één voor één door ons op authenticiteit ontwikkeld, uitgetest en beoordeeld, en daarna door onze 600.000 fans goedgekeurd. Lees hier ons verhaal, een familiegeschiedenis van 40 jaar. Alle recepten altijd bij de hand hebben? Bestel hier Sandhia’s Recepten Deel 6: beoordeeld met 10 sterren en 800+ reviews.

Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ga naar mijn laatste sessie