Sandhia's bami met ketjap kip heerlijk

Home Recepten
Sandhia's bami met ketjap kip heerlijk
Afbeelding van Sandhia's bami met ketjap kip heerlijk
Afbeelding van Sandhia's bami met ketjap kip heerlijk

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
iden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
STAP 2: Eieren in 1 eetlepel olie grof roerbakken en afscheppen.
STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst)
daarin lichtbruin fruiten.
STAP 4: Kipfilet (in plakjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken.
STAP 5: Wortel (in dunne reepjes) en bosui (schuin gesneden) toevoegen, omscheppen
en met deksel op de pan enkele in minuten beetgaar bakken.
STAP 6: Witte Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
STAP 7: De bereide mie en de eieren toevoegen en, onder voortdurend
omscheppen, 5 minuten opbakken tot een mooie witte bami.
STAP 8: De laatste minuut gegrilde kipfilet of ham (in reepjes) toevoegen en omscheppen.
2. Ketjap Kip Heerlijk: Zie Recept Ketjap Kip Heerlijk

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Bami en Kookvideo's.

Serveertip: Sandhia's bami serveren met Ketjap Kip Heerlijk.  Garneer met Zuurgoed Trafasie en Gebakken Banaan.

Variatietip: Varieer de kip met varkensvlees.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jilermo 26 mei 2020 07:43
5/5
Fawaka! Nasi Trafasie en Bami Trafasie producten die je de smaak van omoe en overgroetomoe geven, wauw wauw wauw. Eenr ecensie plaatsen is niet niks, maar dit verdient een dikke 10
Harry Aussems 30 december 2018 12:42
5/5
Geweldig met de kerst gekregen en nu al super blij. Vandaag Surinaamse bami met kip. Mmmmm
A. Verheij 15 november 2018 12:40
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Nicolay 30 september 2018 14:02
5/5
Heerlijk! Vroeger in mijn studie tijd gingen we altijd bij een Surinaamse oma eten naast de campus. Het ontroert me als ik jullie Nasi Trafasie en Bami Trafasie maak, en de goede herinnering en proef en voel van de fijne vroeg. Top kookboek, en heerlijke recepten elke dag op facebook. ...
Vinedi 31 juli 2018 13:23
4/5
Ben gek op nasi en bami en jullie boek zit er vol mee super
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's bami met ketjap kip heerlijk
iden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
STAP 2: Eieren in 1 eetlepel olie grof roerbakken en afscheppen.
STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst)
daarin lichtbruin fruiten.
STAP 4: Kipfilet (in plakjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken.
STAP 5: Wortel (in dunne reepjes) en bosui (schuin gesneden) toevoegen, omscheppen
en met deksel op de pan enkele in minuten beetgaar bakken.
STAP 6: Witte Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
STAP 7: De bereide mie en de eieren toevoegen en, onder voortdurend
omscheppen, 5 minuten opbakken tot een mooie witte bami.
STAP 8: De laatste minuut gegrilde kipfilet of ham (in reepjes) toevoegen en omscheppen.
2. Ketjap Kip Heerlijk: Zie Recept Ketjap Kip Heerlijk
Ingrediënten
- 1. Sandhia's Bami: - 500 gr mie - 4 eieren - zonnebloemolie   - 1 ui - 3 teentjes knoflook - 350 gr kipfilet - 1 winterwortel - 1 bosje bosui - 4 el Faja Lobi Witte Bami Trafasie - 4 plakjes gegrilde kipfilet of ham ( vleeswaren koelschap supermarkt) - 2. Ketjap Kip Heerlijk: Zie Recept Ketjap Kip Heerlijk - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie