Nieuws

Home Nieuws Nasi, Bami, Roti: recepten met smakelijke variaties
Culinair genieten met onze easy-to-use Recepten, Producten & Kookvideo's
600.000 fans worden hiermee dagelijk culinair verrast. Volg je ons ook?
x
PRE-ORDER ons nieuwste bestseller kookboek deel 6!

Nasi, Bami, Roti: recepten met smakelijke variaties

Nasi, bami en roti staan vaak op het menu bij de liefhebbers van de Surinaamse keuken. De meeste mensen zijn gewend om altijd hetzelfde recept te gebruiken of af en toe eens af te wisselen met groenten. Of in plaats van vlees dan kip toevoegen. Als je een keer wat anders op het menu wilt zetten met nasi, bami of roti dan zijn er vele smakelijke variaties beschikbaar. De gerechten zijn zoals je gewend bent met onze easy-to-use recepten gemakkelijk te bereiden en anders helpen onze Award Winning Kookvideo’s je vanzelf een handje.

Nasi variaties om van te smullen

Als je nasi een keer op een andere manier als tropisch paradijs op tafel wilt toveren, zijn daar allerlei recepten voor. Maak bijvoorbeeld zelf eens originele nasiballen en volg daarbij het recept Sandhia’s Nasiballen. Deze nasiballen zijn ideaal om als tussendoortje of als feestelijk hapje op tafel te zetten. Het leuke is dat je bijvoorbeeld een dag eerder deze snelle nasi maakt en als avondeten op tafel zet. Maak dan extra veel nasi om er de volgende dag lekkere nasiballen mee te maken.

Er zijn met nasi nog veel meer variaties te maken om van te smullen. Zo is er een succesrecept met kiprollade dat iedereen aan tafel doet verbazen als de eerste hap genomen is. Het is ook leuk en verrassend om nasi niet van een bord te eten, maar uit een bowl, zoals met het recept Sandhia’s Nasi uit een Bowl. Wil je nog meer recepten met nasi in allerlei variaties zien? Maak dan gewoon gebruik van de zoekhulp bij de recepten. Heb je een lekker recept gemaakt dan is het ook mogelijk om deze online in je eigen kookboek te bewaren.

Bami: verrassende variaties

Net als bij nasi is het bij bami eveneens mogelijk om eindeloos te variëren met ingrediënten. Ons receptenaanbod met bami is zo groot dat wij je hier met een aantal speciale gerechten uit onze gepassioneerde familiekeuken willen verrassen. Zelf kan je natuurlijk daarna altijd nog meer inspiratie opdoen door in de zoekbalk ’bami’ in te voeren. Dan komt er een lange lijst met recepten tevoorschijn in allerlei verrassende variaties. Bijvoorbeeld in een hele gezonde variant met het recept Healty Bami Paramaribo.

Dit easy-to-use recept is extra gezond vanwege de diversiteit aan groenten. Bovendien maak je dit gerecht door er ook nog eens ananas aan toe te voegen. Haal je wel eens bami van het Chinese restaurant om de hoek? Als je de Chinese bami heerlijk vindt smaken dan hebben wij een verrassing voor jou. Dit recept is namelijk geïnspireerd op bami van de Chinees en smaakt je vast nog lekkerder. Zo is het recept Garlic Bami eveneens bijzonder verrassend qua smaakbeleving. Je hebt vast al wel door dat je bij dit gerecht meerdere knoflookteentjes moet gebruiken.

Roti: elke keer weer anders

Roti is een van de populaire recepten in Nederland onder liefhebbers van de Surinaamse keuken. De originele roti met aardappelen, kousenband, kip en rotiplaten komt dan ook regelmatig op tafel te staan. Er valt echter op allerlei manieren te variëren met roti en wij laten je graag alvast wat inspiratie opdoen. Bijvoorbeeld door eens een gezonde roti salade te maken die je binnen een half uur al op tafel zet.

Kip is vaak een hoofdingrediënt bij het maken van roti, maar er zijn daar ook allerlei alternatieven voor. Zo heb je als vegetariër natuurlijk de mogelijkheid om kip door vegetarische kipstukjes te vervangen. Of als liefhebber van garnalen het recept Sandhia’s roti met wokgarnalen eens te maken. Er zijn overigens meerdere opties om roti met vis te maken, zoals roti met kabeljauw. Als je verder inspiratie opdoet met de roti recepten uit onze gepassioneerde familiekeuken zet je vast en zeker nog vaker roti op tafel. Je kan roti namelijk elke keer weer anders maken. Vergeet niet om je favoriete recepten in je eigen kookboek te bewaren.=

Maak je eigen variant

Alle easy-to-use recepten voor nasi, bami en roti bieden volop inspiratie, maar het staat je altijd vrij om er een eigen draai aan te geven. Bijvoorbeeld als het om de groenten gaat die bij een recept staan vermeld. Er is helemaal niets op tegen om groenten te gebruiken die je nog in de koelkast hebt liggen ook al staan deze niet bij het recept vermeld. Zo kan je ook gemakkelijk andere ingrediënten aanpassen en vlees vervangen door kip, vis of een vegetarisch alternatief. Het is als je van koken houdt zelfs leuk om aan onze recepten je eigen draai te geven. Maar het is wel zo dat als je het voorgeschreven recept volgt je natuurlijk verzekerd bent van een optimale smaakbeleving.

Nasi, bami en roti uit eigen keuken

De recepten komen rechtstreeks uit de eigen keuken thuis van de Faja Lobi familie. Er is veel aandacht besteed aan elk afzonderlijk recept voor nasi, bami, roti en alle andere recepten. Zo vindt er na de bereiding een test en beoordeling plaats van elk gerecht, waarna het aan onze 600.000 fans is om de easy-to-use recepten thuis te bereiden. Het leuke is dat het aanbod met recepten niet stopt, maar alleen maar doorgroeit. Daarom komen er ook in de toekomst altijd nieuwe recepten voor nasi, bami en roti bij.

Heb jij je al aangemeld voor Mijn Kookboek? Je krijgt dan in je eigen kookboek altijd als eerste de nieuwste recepten voorgeschoteld. Bovendien kan je dan ook laten weten of en hoe vaak je onze nieuwsbrief wilt ontvangen. Al je favoriete recepten en ook video’s zijn direct op te slaan en zelfs een boodschappenlijstje is eenvoudig toe te voegen. Weet je al welke nasi, bami of roti jij als eerste op tafel gaat zetten? Doe dan meteen de aankopen voor je favoriete gerecht bij een van de supermarkten, toko’s of bestel onze ambachtelijke producten online.

Nasi, Bami, Roti: recepten met smakelijke variaties

Auteur - Sandhia’s Recepten Wij zijn Jay & Sandhia en verrassen je graag met Award Winning Recepten & Producten uit onze gepassioneerde familiekeuken. De gerechten zijn thuis één voor één door ons op authenticiteit ontwikkeld, uitgetest en beoordeeld, en daarna door onze 600.000 fans goedgekeurd. Lees hier ons verhaal, een familiegeschiedenis van 40 jaar. Alle recepten altijd bij de hand hebben? Bestel hier Sandhia’s Recepten Deel 6: beoordeeld met 10 sterren en 800+ reviews.

Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ga naar mijn laatste sessie