Surinaamse Bakkeljauw: de lekkerste recepten
Surinaamse bakkeljauw is vis die gedroogd en gezouten is en leent zich perfect om heerlijke gerechten en hapjes mee te maken. Wij verassen je natuurlijk graag en hebben dan ook volop inspiratie beschikbaar om de lekkerste Surinaamse bakkeljauw recepten te bereiden. Bakkeljauw ofwel klipvis is als gezouten visfilet (kabeljauw of witvis) een van de favorieten uit de Surinaamse keuken. Voordat de Surinaamse bakkeljauw recepten aan bod komen, maak je eerst kennis met Faja Lobi Bakkeljauw Filet die voor verschillende gerechten te gebruiken is.
Faja Lobi Bakkeljauw Filet
Alle Surinaamse Bakkeljauw recepten die je straks tegenkomt, zijn te bereiden met Faja Lobi Bakkeljauw Filet. Dit is gezouten batjauw van een topkwaliteit en is op de traditionele manier bereid. De bakkeljauw is in een kleine verpakking verkrijgbaar en in een grote verpakking. Een voordeel is dat de gezouten en gedroogd visfilet geurvrij is verpakt en minder vocht bevat. Surinaamse Bakkeljauw kopen doe je in één moeite door met de aanschaf van andere Faja Lobi producten.
Voorbereiding Surinaamse Bakkeljauw
Het is voordat je Surinaamse Bakkeljauw in een recept verwerkt belangrijk om de visfilet te koken in ruim water. Dat doe je om het zoute karakter te verminderen. Je kan de filet alvast in stukjes snijden om het daarna in ruim water gedurende twintig minuten te koken. Daarna giet het water af en spoel je de vis na met koud water in een vergiet. Verwijder overtollig vocht door in de visfilet te knijpen. De Surinaamse Bakkeljauw is nu klaar voor verdere bereiding in een gerecht.
Surinaamse Bakkeljauw recepten: Heri Heri met Bakkeljauw
Surinaamse Bakkeljauw is heel populair om Heri Heri met Bakkeljauw te maken. De smaak van gedroogde en gezouten visfilet combineert perfect met Heri Heri. Dit is namelijk een gerecht dat uit een combinatie van eieren, cassave, zoete patat en bakbananen bestaat. Ter garnering is het mogelijk om verse tomaat toe te voegen. Heri Heri wordt als Surinaams gerecht onder meer jaarlijks op 1 juli gegeten tijdens de Surinaamse feestdag Keti Koti.
Broodje Bakkelbauw maken
Er zijn meer populaire recepten, zoals het Broodje Bakkeljauw recept, waarin de gedroogde en gezouten vis het belangrijkste ingrediënt vormt. Het Surinaamse broodje bakkeljauw is heel gemakkelijk te maken. Net als bij de andere gerechten is het wel belangrijk om de bakkeljauw eerst te ontzouten door de visfilet te koken. Het broodje bakkeljauw krijgt door het gebruik van Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie een unieke en authentieke smaak. Overigens kan je naar eigen voorkeur uit verschillende soorten broodjes een keuze maken.
Surinaamse Bakkeljauw kroket zelf maken
Kroketten zijn een fantastische snack, maar vaak met dezelfde inhoud. Dat is anders als je kennismaakt met het Bakkeljauw Kroket recept. De smaak is zo bijzonder dat het eerder een culinaire traktatie dan een simpele snack is. Overigens is het recept natuurlijk wel easy-to-use, zodat ook jij deze heerlijke kroket in een handomdraai op tafel zet.
Bakkeljauw Kousenband: gezond en lekker
Het is prima om af en toe een lekkere kroket te eten, maar de basis van je voeding dient natuurlijk op en top gezond te zijn. Hoewel een kroket natuurlijk ook goed is voor je mentale gezondheid, omdat je er nu eenmaal heerlijk van smult. Variatie is wat dat betreft belangrijk en als je een gezonde maaltijd op tafel wilt zetten dan is Bakkeljauw Kousenband een prima keuze. Je kan er naar keuze rijst of brood bij serveren of er nog een extra bijgerecht aan toevoegen, zoals bakbanaan om de maaltijd helemaal compleet te maken.
Wist je dat er nog veel meer Surinaamse Bakkeljauw recepten zijn? Probeer bijvoorbeeld ook eens Bara met Bakkeljauw of Telo als gerecht dat uit gefrituurde cassave met bakkeljauw bestaat.
Waar verkrijgbaar?
Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!