Nieuws

Home Nieuws Welke kooktechnieken gebruiken wij
Culinair genieten met onze easy-to-use Recepten, Producten & Kookvideo's
600.000 fans worden hiermee dagelijk culinair verrast. Volg je ons ook?
x
PRE-ORDER ons nieuwste bestseller kookboek deel 6!

Welke kooktechnieken gebruiken wij

Er zijn allerlei verschillende kooktechnieken die wij in onze gepassioneerde familiekeuken gebruiken voor onze easy-to-use recepten. Wij laten je graag kennismaken met deze verschillende kooktechnieken. Om je meteen ook van inspiratie te voorzien, vind je per kooktechniek een easy-to-use recept.

Oven

De oven is ideaal om verschillende soorten gerechten te bakken en te braden, gaar te laten worden en om te gratineren. Bijvoorbeeld om lekkere enchiladas trafasie te maken om de geraspte kaas te laten smelten. Of om deze vega saucijzenbroodjes in twintig tot vijfentwintig minuten goudbruin te bakken.

Roosteren/grillen

Roosteren is een kooktechniek die wij voor onze recepten gebruiken om producten op hete temperaturen te garen. Zo rooster je in een ovenschaal gemarineerde kippenbouten in een half uur tijd gaar met een krokante buitenkant.

Koken

Koken is een techniek die te gebruiken is om producten, zoals aardappels en groenten, in vloeistof, zoals in water gaar te laten worden. Zo maak je Surinaamse bami klaar door de mie in ruim water te koken.

Bakken

Bakken is een veelgebruikte keukentechnieken die bij uitstek geschikt is om vlees gaar te maken net als vis, gevogelte en aardappelen. Je gebruikt hier bijvoorbeeld een koekenpan voor en het bakken zorgt voor een krokante en bruine korst. Maak maar eens deze lekkere stamppot andijvie met gehaktballen.

Mixen

Mixen is een techniek om verschillende ingrediënten met elkaar te mengen in een mixer of een blender. Smoothies zijn erg populair en helemaal naar eigen smaak te mixen met allerlei soorten fruit. Probeer deze green punch smoothie met banaan en aardbei maar eens.

Frituren

Frituren is een kooktechniek die voor allerlei gerechten is toe te passen. Het product krijgt van binnen uit zijn gaarheid en de buitenkant krijgt een krokante korst. Je gebruikt hiervoor frituurolie en een frituurpan of hoge pan die tegen hoge temperaturen is bestand. Maak maar een Sandhia’s bamiballen en frituur deze 180 graden.

Barbecue

Barbecueën is een bereidingswijze op de barbecue en die staat in je tuin of op je balkon. Je maakt hierbij gebruik van houtskool of van een elektrische barbecue of gasbarbecue. De kunst van barbecueën is vlees, aardappelen of groente gedurende korte tijd te grillen. Deze rundersteaks trafasie zijn om te smullen. Tip: in de winter is de oven als barbecuegrill te gebruiken.

Roerbakken/wokken

Roerbakken heet ook wel wokken en is een gezonde manier om onze easy-to-use recepten klaar te maken. Het is ideaal om een wok te gebruiken met een holle bodem en hoge randen. Het is namelijk de bedoeling om groenten in de wok onder hoog vuur snel om te scheppen, zoals bij dit groentegerecht.

Toasten

Toasten is een kooktechniek die je onder meer gebruik om brood te roosteren in een toaster. Of door bijvoorbeeld gevulde dürüm even onder een grilltoaster of contactgrill te leggen. Het is ook mogelijk om een grillpan met ribbels te gebruiken.

Mengen

Mengen is een bereidingswijze waarbij wij meerdere ingrediënten door elkaar gebruiken. Er zijn met deze kooktechniek allerlei gerechten te bereiden, van vooraf tot nagerecht. Sandhia’s feestelijk dessert is een ideaal voorbeeld van de toepassing van deze kooktechniek.

Smoren/stoven

Deze bereidingswijze is een techniek, waarbij je het gerecht eerst in vet aanbraadt om daarna vloeistof toe te voegen. Het smoren gebeurt daarna door het deksel op de pan te doen, waarna je inhoud op een laag vuur gaar laat worden. Zowel vlees als groenten en vis zijn geschikt om te smoren. Ontdek maar eens hoe lekker deze gesmoorde garnalen smaken.

Invriezen

Invriezen van producten is op zich geen kooktechniek, maar wel als je dit recept met smaakvolle ijsblokjes gaat maken. Of als je deze dawet sorbet als nagerecht op tafel wilt zetten.

Inleggen

Inleggen is een bewaartechniek om producten als groenten gedurende lange tijd houdbaar te houden. Als kooktechniek is het echter ook te gebruiken om je groenten een bijzondere smaaksensatie te geven, zoals zuurgoed met rode uien en bloemkool.

Stampen

Stampen is een techniek, waarbij je ingrediënten door elkaar stampt. Er zijn bijvoorbeeld allerlei verschillende stamppoten te maken. Bijvoorbeeld deze boerenkool stamppot met een authentieke twist uit onze familiekeuken.

Vullen

Het vullen is een kooktechniek, waarbij je producten gebruikt die als omhulsel dienen. Bijvoorbeeld het eerdere genoemde gerecht met gevulde enchiladas, maar ook om heerlijke springrolls met rijstvellen te maken. Bekijk ook de kookvideo bij dit recept.

Pureren

Pureren is te vergelijken met stampen, maar dan vaak met een enkel ingrediënt. Bijvoorbeeld het pureren van gaargekookte aardappelen om een smeuïge puree van te maken. Voor dit recept met gevulde eieren gebruik je wel meerdere ingrediënten om te pureren.

Roeren

Roeren is een kooktechniek die onder meer te gebruiken is bij het maken van heerlijke sauzen met producten van Faja Lobi. Bijvoorbeeld een lekkere satésaus met Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie. Deze saus smaakt altijd goed bij bami en nasi, maar ook bij baka bana.

Opstijven

Het is voor uiteenlopende gerechten nodig om de ingrediënten te laten opstijven. Dat betekent dat je het gerecht gedurende een bepaalde tijd in de koelkast zet. Bijvoorbeeld om deze vermicelli taart klaar te maken.

Marineren

Marineren is een kooktechniek die wij in onze recepten gebruiken om extra smaak aan vlees, kip of andere producten te geven. Bij het ene gerecht is het voldoende om vlees een paar uur in de marinade te laten staan. Het is echter ook mogelijk om bijvoorbeeld de kipfilet voor deze gezonde maaltijdsalade een hele nacht te laten marineren.

Tajine

Tajine is een manier van bereiden om gerechten te laten stoven of stomen. Hiervoor gebruik je een tajine, zoals om tajine trafasie te bereiden.

Tip: heb je een van de vele kooktechnieken gebruikt om gerechten te maken? Sla je favoriete recept gratis op in Mijn Kookboek.

Welke kooktechnieken gebruiken wij

Auteur - Sandhia’s Recepten Wij zijn Jay & Sandhia en verrassen je graag met Award Winning Recepten & Producten uit onze gepassioneerde familiekeuken. De gerechten zijn thuis één voor één door ons op authenticiteit ontwikkeld, uitgetest en beoordeeld, en daarna door onze 600.000 fans goedgekeurd. Lees hier ons verhaal, een familiegeschiedenis van 40 jaar. Alle recepten altijd bij de hand hebben? Bestel hier Sandhia’s Recepten Deel 6: beoordeeld met 10 sterren en 800+ reviews.

Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ga naar mijn laatste sessie